Har en dålig router stor påverkan?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2014

Har en dålig router stor påverkan?

Förr har jag aldrig egentligen haft några som helst problem med min internetuppkoppling, men på senaste tiden har jag varit med om riktigt höga ping-spikes (uppåt 600) och bara allmänt segare. Dessutom brukar jag ibland behöva reconnecta, men det kan lika gärna bero på telefonen eller datorn. Routern jag har är en Linksys, tror jag (den står högt upp på ett skåp så kan kolla det senare), skulle tippa på att den köptes för cirka 8 år sedan. Den har körts nästan hela tiden, kanske avstängd någon semester eller så. Kan problemet bero på routern eller har vi helt enkelt riktigt skitinternet här hemma? Bor mitt i Stockholm så tycker det låter lite skumt.

Routern är iofs ganska långt borta och det är ett rum mellan (rummet där datorn är, ett rum mellan och rummet där routern är), men så stor skillnad borde det väl ändå inte göra?

Nätverkskort: Netgear WNA3100, tror jag.
Ner: 19,85 Mbit/s
Upp: 16 Mbit/s
Bredbandsbolaget
Enligt Bredbandskollen kör jag på fiber, har faktiskt ingen aning om det är fiber eller inte.

Dator: R9 290 Ref. | i7 2600k | MSI Z77 | In-Win 904 | EVGA Supernova G2 750W
Tangentbord: HHKB PRO 2 | IBM Model M | Dell AT102W | KBP V60 MX Clear
Prylentusiast, Pythonist i dubbel bemärkelse och di-agnostiker.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Har du problem med wifi? Du är lite otydlig med det, är det problem med wifi så prova med kabel så att du får nått att jämföra mot, att du kan få hög latens med wifi kan bero på dina grannar snarare än din router.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.