Portforwarding funkade men har nu slutat fungera

Permalänk
Medlem

Portforwarding funkade men har nu slutat fungera

Hej, För några månader sedan hade jag en vanlig spel server (Minecraft server) som funkade fint, no problems liksom, Men en dag slutade den funka så jag testade att portforwarda på nytt men det funkade inte.. Jag har letat om det på nätet men jag har inte hittat nån med samma problem, Sedan har jag kontaktat min internet leverantör men de kunde visst inte hjälpa mig heller så jag hoppas någon här på Sweclockers kan hjälpa mig

Jag stack till Inet för att köpa nytt virus skydd så jag lämna datorn på hemma och när jag kom hem så frågade jag om någon vart inne och jag fick svaret: Den var inte på..

Routern jag har är en D-link DIR-636L ifall det skulle vara viktigt,

Om det är nåt mer ni bör veta säg bara till!

Permalänk
Medlem

Vilken ISP? Provat stänga av brandväggen i Windows/antiviruset?

Permalänk
Medlem

Har du reserverat en IP-adress i DHCP-servern till datorn som kör Minecraftservern? Om du inte gör det och IP-adressen ändras kommer all portvidarebefodran misslyckas/gå till fel dator.

Visa signatur

Spela Swemantle! Du vet att du vill.

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Permalänk
Medlem

Antar att du har Bahnhof, då måste du kontakta dom igen och be om ett publikt IP.

Visa signatur

Medlem #14

Permalänk
Medlem

Jag använder Telecom3 (T3) och helst stänger jag inte ner brandväggen (Om den måste vara nere hela tiden för att servern ska funka)

Permalänk
Medlem

Steg 1 är väl att försöka förstå om det är din PF som strular eller om det är något helt annat.

För att testa PF så är PFPortChecker ett utmärkt verktyg. Den agerar server så du måste stänga ned din MC-server innan du drar igång programmet.

Har du bytt publik ip? Har din server fått en ny ip på ditt hemmanät? Har din servers FW stängt porten? Är servern uppe och lyssnar på rätt port?