Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Mar 2010

Asus Z 97 A flippat helt med OC

Kört helt felfritt med mitt modekort och i7 4790k men sen vet i fan om jag kommit åt nåt jag inte borde. För direkt så dra den upp i 90c och Idle är 30.
Körde optimized default i bios och då är tempen normal, Sen kör jag 5 way opti i windows och när den då pressa för tempen så är den helt normal 4.7 ghz och OC bli klar. Men sen dra jag igång typ inteburn test och på 2 sek så är den på 90 grader.

Har provat avinstallera Asus AI suite och installerat om men bli samma grej.

Temps Har varit rediga i 1 vecka och temps är rediga vid 4.4 ghz om AI tuner är avinstallerat.

Har jag kommit åt nåt skit som ändra volt nånstans.... Settings verka stanna kvar även om man installera om programmet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2014

Kollat så att det inte hänt nått med kylaren?

Dator: CPU: Intel core I7 6700K @4.4GHz | Kylare: CM Seidon 240m | Moderkort: Asus Z170i Pro Gaming | GPU: MSI GTX 1080ti FE | RAM: Corsair 16GB 3000MHz | Chassi: Ncase M1 | Lagring: SAMSUNG 960 Evo m.2 1TB | PSU: Corsair sf600

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Som fler har skrivit förr så får man inte köra intelburn med de processorerna.
Kör Aida64 i stället.

i7-7700K | Asus Z270i | 16GB Corsair Led 3200MHz | 500GB 850 Evo | EVGA GTX1070 SC ACX 3.0 | XL2540 240Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Sep 2010

Kolla så inte volten i bios står på auto om du kör med OC. Då kan det bli varmt för cpun.

Min dator
"Delid" I7 4790K@4.8Ghz 1.390v adaptiv volt + 16GB Gskill TridentX cl 9 2400mhz Vattenkylning EK-Supremacy naked Ivy mount. SLI 2xEvga GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0 [Evga supernova P2 1000w]Min spel burk Corsair 900D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Mar 2010

Pumpen startar och snurra på 1000 rpm kraken x60.
Har kört intelburn innan å då var de max 70ç. Grejen är att templen stiger så jävla fort. Från 30 till 90 på några sekunder. Vätskan i kylarn e inte varm. Under 40c. Hade pumpen eller kylarn paj på nåt sätt så borde väl templen stiga snabbt men inte på några sekunder.

Kan de hänt nåt med kylpastan bara sådär? För inte kan kylarn flytta på sig från CPU bara så där.

De stress test själva asus gör få templen till 75 på 1.35v vilket e hög volt tycker jag. Få nog klocka manuellt i BIOS för 4.6 borde man klara på 1.26 nånting.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013
Skrivet av Decimal:

Som fler har skrivit förr så får man inte köra intelburn med de processorerna.
Kör Aida64 i stället.

Håller med dig Decimal ,Till TS kör Aida64 istället!.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Decimal:

Som fler har skrivit förr så får man inte köra intelburn med de processorerna.
Kör Aida64 i stället.

Provade aida 64 med FPU och CPU. Landa på drygt 60c

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Mar 2010

Men tempsen e mycke högre än innan.

Kan en CPU gå sönder i själva hårdvaran så att de inte bli kontakt inne i CPUn med kylningen om ni förstår =P

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Sper:

Men tempsen e mycke högre än innan.

Kan en CPU gå sönder i själva hårdvaran så att de inte bli kontakt inne i CPUn med kylningen om ni förstår =P

Allt kan gå sönder men om CPU:n funkar som det är tänkt finns det spärrar som sänker hastigheten och/eller stänger av datorn vid för höga temperaturer. Så det är mer sällan detta sker.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Mar 2010
Skrivet av Jalle64:

Allt kan gå sönder men om CPU:n funkar som det är tänkt finns det spärrar som sänker hastigheten och/eller stänger av datorn vid för höga temperaturer. Så det är mer sällan detta sker.

Okej, Nu gjorde jag samma grej igen, Ny kyl pasta MEN sen drog jag åt vänster sidan för höger och nu är alla temps normala igen...... WTF..... Frågan är då hur den kunde flippa i tempsen när jag inte hade rört grejerna från början.......

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Mar 2010

Och så tempsen flippar igen.

Kan de vara så att kylarn kraken x60 inte ligger tillräckligt fight i mot CPUn ? Skruvarna man spänner med är i botten och kyl pastan har spridit sig över CPU.

Läste nån som hade 100i där han satte 4 gummi ringar på plattan man fäster i så den spänner mer. Är de nåt man vågar göra?

Kan man sätta backplate fel på något sätt?