Datorn slutat fungera efter installation av ny processor

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2008

Datorn slutat fungera efter installation av ny processor

Hej Sweclockers!

För några månader sedan gjorde jag denna operation:

http://www.sweclockers.com/forum/55-intel/1316406-hur-vet-jag...

Installerade ny processor. Det fungerade i en dag och sedan när jag skulle starta datorn nästa dag.
Har hållt till godo med en annan dator fram tills nu men tänkte ta tag i detta.

Datorn kommer till startmeny (boot) men inte längre. Fungerar heller inte att starta i felsäkert läge.

Vad bör göras? Alla råd är varmt välkomna!

CPU Intel Core i5 4:e gen. 4460. DDR3 SDRAM 16 GB. NVIDIA GeForce GTX 960.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Tarkus:

Hej Sweclockers!

För några månader sedan gjorde jag denna operation:

http://www.sweclockers.com/forum/55-intel/1316406-hur-vet-jag...

Installerade ny processor. Det fungerade i en dag och sedan när jag skulle starta datorn nästa dag.
Har hållt till godo med en annan dator fram tills nu men tänkte ta tag i detta.

Datorn kommer till startmeny (boot) men inte längre. Fungerar heller inte att starta i felsäkert läge.

Vad bör göras? Alla råd är varmt välkomna!

Reseta bios/UEFI och ställ in att rätt disk ska startas och med AHCI eller IDE inställt vilket du nu har installerat med.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Du är säker på att moderkortet stödjer cpun, du behöver tex inte uppdatera firmwre för att det ska fungera ?
Uppdaterade du firmware eller kontrollerade att du hade rätt version ? det var ju inget tydligt svar på det i den tråden som handlade om det.
Det kan också ha uppstått nån skada när du bytte cpu, tex böjda pinnar i sockeln eller ESD relaterat.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2004

Vad är det för CPU ? Moderkort ? Så börjar vi där

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ockelbo
Registrerad
Sep 2008

Det är inte så att du helt enkelt fått något annat fel som inte är relaterat till cpu-bytet. Du skulle kunna testa med en live-usb av ubuntu.

Skickades från m.sweclockers.com

schack rules, i don't...:-(