Gtx 760 hdmi kassa färger!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Gtx 760 hdmi kassa färger!

Hej alla på sweclockers
Jag har köpt mig två extra benq gl2450 efter att jag tröttnat på att Ha en tråkig husvagns tv jämte min gl2450hm. När jag fick hem skärmarna så var färgerna precis som på min gamla skärm efter lite inställningar. Men när jag kopplade in min gamla skärm med hdmi (finns bara två dvi uttag och ett hdmi) så märker jag direkt hur lustigt dåliga färgerna blev. Jag har svårt att använda datorn såhär då jag kör en del spel över tre skärmar och håller på mycket med video redigering på helst en av dem andra skärmarna. Färgerna blir mer urtvättade och brun blå aktiga. Det ska noteras att jag har exakt samma inställningar på alla tre skärmarna!

Skickades från m.sweclockers.com

i5 4670k 4.2GHz | NZXT X61 | MSI GTX 1070 | Msi Z87-G45 | Corsair 16 GB | NZXT H440 | 1 TB WD Blue + 850 Evo 250 GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av gylldevik:

Hej alla på sweclockers
Jag har köpt mig två extra benq gl2450 efter att jag tröttnat på att Ha en tråkig husvagns tv jämte min gl2450hm. När jag fick hem skärmarna så var färgerna precis som på min gamla skärm efter lite inställningar. Men när jag kopplade in min gamla skärm med hdmi (finns bara två dvi uttag och ett hdmi) så märker jag direkt hur lustigt dåliga färgerna blev. Jag har svårt att använda datorn såhär då jag kör en del spel över tre skärmar och håller på mycket med video redigering på helst en av dem andra skärmarna. Färgerna blir mer urtvättade och brun blå aktiga. Det ska noteras att jag har exakt samma inställningar på alla tre skärmarna!

Skickades från m.sweclockers.com

Dålig sladd kanske? Kolla så inget är skadat i hdmi utgångarna.
Annars kan du pröva displayport och se om det fixar sig.

Fractal Design R4 | Cooler Master V700 | I5 4670k 4.3 Ghz | CM Hyper 212 EVO | Gigabyte GA-Z87X-D3H | Ballistix sport 1600MHz 16GB | 2x120GB ssd RAID, | GTX 770 OC | Windows 10 | Steelseries Rival | Func KB-460 MX Blue | AOC i2367Fmx2 |
AOC g2460Pg |[/B]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Feb 2013

Vad jag har hört så ska nvidia ha lite överbombade färger med HDMI (vet inte om det är så). Testa och koppla den med DVI istället för HDMI och se om det är skillnad (eller testa annan HDMI kabel utifall den inte är så bra)

Speldator: Intel core i5 3570k 4,2GHz@1,128V| Asus P8Z77-I DELUXE | Gigabyte GTX1060 6GB Windforce 2X | Fractal Design Node 304 | Cooler Master Hyper 212 EVO |Crucial MX300 525GB SSD | 2TB Seagate Barracuda 3,5 HDD | Corsair Vengeance LP 16GB (2x8) 1600MHz cl10 | Be Quiet! Straight power 600w 80+ Gold |Windows 8.1| Lapptop: Lenovo T420ip + 660Ti eGPU Kringutrustning: Qpad MK-85 Pro MX-Brown | Sennheiser HD598cs | Logitech G900 | ASUS PB278QR | Audio Pro Addon T14

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Minns en tråd med samma problem för ett litet tag sedan men är osäker på om jag hittat just den, har dock grävt upp några trådar med liknande problem där TS har hittat en lösning.

http://www.sweclockers.com/forum/[...]
http://www.sweclockers.com/forum/[...]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av infigo:

Vad jag har hört så ska nvidia ha lite överbombade färger med HDMI (vet inte om det är så). Testa och koppla den med DVI istället för HDMI och se om det är skillnad (eller testa annan HDMI kabel utifall den inte är så bra)

Har använt skärmen med dvi innan

Skickades från m.sweclockers.com

i5 4670k 4.2GHz | NZXT X61 | MSI GTX 1070 | Msi Z87-G45 | Corsair 16 GB | NZXT H440 | 1 TB WD Blue + 850 Evo 250 GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av oolllee:

Dålig sladd kanske? Kolla så inget är skadat i hdmi utgångarna.
Annars kan du pröva displayport och se om det fixar sig.

Tror du en dvi till displayport skulle funka

Skickades från m.sweclockers.com

i5 4670k 4.2GHz | NZXT X61 | MSI GTX 1070 | Msi Z87-G45 | Corsair 16 GB | NZXT H440 | 1 TB WD Blue + 850 Evo 250 GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av gylldevik:

Har använt skärmen med dvi innan

Skickades från m.sweclockers.com

Var det samma grej då?

Speldator: Intel core i5 3570k 4,2GHz@1,128V| Asus P8Z77-I DELUXE | Gigabyte GTX1060 6GB Windforce 2X | Fractal Design Node 304 | Cooler Master Hyper 212 EVO |Crucial MX300 525GB SSD | 2TB Seagate Barracuda 3,5 HDD | Corsair Vengeance LP 16GB (2x8) 1600MHz cl10 | Be Quiet! Straight power 600w 80+ Gold |Windows 8.1| Lapptop: Lenovo T420ip + 660Ti eGPU Kringutrustning: Qpad MK-85 Pro MX-Brown | Sennheiser HD598cs | Logitech G900 | ASUS PB278QR | Audio Pro Addon T14

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av infigo:

Var det samma grej då?

Nej, det var lika bra som på dem andra två skärmarna är atm!

i5 4670k 4.2GHz | NZXT X61 | MSI GTX 1070 | Msi Z87-G45 | Corsair 16 GB | NZXT H440 | 1 TB WD Blue + 850 Evo 250 GB |

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Skåne
Registrerad
Sep 2006

Testa om detta fortfarande funkar:

http://blog.metaclassofnil.com/?p=83

5960X | X99-E WS | 32GB | EVGA 980 Ti Classified | 2 x Intel 750 | Full Loop | Enthoo Primo

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av SeF.Typh00n:

Testa om detta fortfarande funkar:

http://blog.metaclassofnil.com/?p=83

Jag fick det inte att funka :/ Är det värt att prova en displayport to dvi Adapter till displayport?

Skickades från m.sweclockers.com

i5 4670k 4.2GHz | NZXT X61 | MSI GTX 1070 | Msi Z87-G45 | Corsair 16 GB | NZXT H440 | 1 TB WD Blue + 850 Evo 250 GB |