Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2014

Anslutningsproblem efter flytt

Jag har nyligen flyttat och har problem med att ansluta min laptop till internet i min nya lägenhet. Routern jag har är några år gammal och har använts på två ställen tidigare. Mellan varje "flytt" har den bytt namn och lösen men min dator har inte haft några problem med ansluta till internet förrän nu.
Den kan bara ansluta om jag sätter i en ethernet-kabel mellan routern och datorn, men då får nätverket samma namn som den hade på det första stället den användes, vilket var över ett år sedan.
Datorn kan inte heller ansluta till internet om jag ansluter den direkt till bredbandsuttaget i väggen.
Min mobil har inga problem att ansluta till wifi:et, så det borde inte vara något fel på routern. Min dator har heller inga problem med att ansluta till internet på andra ställen, utan det verkar bara vara i just min lägenhet.
Nu blev det här inlägget lite rörigt men jag hoppas att någon ändå kan förstå problemet och hjälpa mig att hitta en lösning.

Tack på förhand.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2007
Skrivet av malinason:

Jag har nyligen flyttat och har problem med att ansluta min laptop till internet i min nya lägenhet. Routern jag har är några år gammal och har använts på två ställen tidigare. Mellan varje "flytt" har den bytt namn och lösen men min dator har inte haft några problem med ansluta till internet förrän nu.
Den kan bara ansluta om jag sätter i en ethernet-kabel mellan routern och datorn, men då får nätverket samma namn som den hade på det första stället den användes, vilket var över ett år sedan.
Datorn kan inte heller ansluta till internet om jag ansluter den direkt till bredbandsuttaget i väggen.
Min mobil har inga problem att ansluta till wifi:et, så det borde inte vara något fel på routern. Min dator har heller inga problem med att ansluta till internet på andra ställen, utan det verkar bara vara i just min lägenhet.
Nu blev det här inlägget lite rörigt men jag hoppas att någon ändå kan förstå problemet och hjälpa mig att hitta en lösning.

Tack på förhand.

Låter konstigt, finns ingen vettig förklaring till varför Wlanet skulle byta namn vid flytt.. Är det inte din hemgrupp eller nätverksanslutning som visar olika namn bara? Att du inte får någon anslutning när du ansluter direkt via uttag kan bero på att du kanske kör med någon Fast IP-adress eller så är det inte aktiverat? Får du internet via router?

Enklast är nog att göra en resett på routern och kolla din inställningar på datorn..

R5 Define White | I7-4790K | Maximus VII Hero | Corshair H110 | Corsair Vengeance 2*8 Gb 2000mhz | ASUS STRIX 1070 | Samsung 256 Gb SSD | Samsung 512 Gb SSD, HDD 4x1TB Samsung Spinpoint | Corsair HX750i | 2x Dell U2412 | ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2014

Det är jag som formulerat mig dåligt. Jag har själv bytt namn och lösenord till routern eftersom att den tidigare tillhört min ex-sambo och innan dess hans föräldrar.

Vart kan man se om man använder en fast ip-adress?

Och uttaget borde väl vara aktiverat då min mobil kan ansluta till mitt wifi?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2007
Skrivet av malinason:

Det är jag som formulerat mig dåligt. Jag har själv bytt namn och lösenord till routern eftersom att den tidigare tillhört min ex-sambo och innan dess hans föräldrar.

Vart kan man se om man använder en fast ip-adress?

Och uttaget borde väl vara aktiverat då min mobil kan ansluta till mitt wifi?

aha okej!

Njae det fungerar inte riktigt så.. Din router sätter ju upp ett lokalt nätverk och det är till det som din telefon kan ansluta, det betyder dock inte att din router sedan har en fungerande internetkoppling mot uttaget.. Inställningar för nätverkortet hittar du under kontrollpanelen, network & sharing center och "Change adapter settings"

R5 Define White | I7-4790K | Maximus VII Hero | Corshair H110 | Corsair Vengeance 2*8 Gb 2000mhz | ASUS STRIX 1070 | Samsung 256 Gb SSD | Samsung 512 Gb SSD, HDD 4x1TB Samsung Spinpoint | Corsair HX750i | 2x Dell U2412 | ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2014

Okej, men det lokala nätverket måste ju ha internetuppkoppling då jag kan sitta och skriva här. Jag formulerade mig kanske inte så bra första gången så jag provar igen:

Min mobil kan ansluta till wifi med det "nya" namnet och lösenordet jag gett den och jag kommer ut på internet. Min dator hittar wifi:et med det nya namnet men kan inte ansluta alls och hittar inget fel i felsökningen.

När min dator försöker ansluta till bredbandsuttaget direkt(utan router "emellan") så kommer den gula triangeln och "begränsad åtkomst" upp.

När jag däremot kopplar in routern OCH sätter en ethernet-sladd mellan datorn och routern kan jag ansluta till internet. Dock har det lokala nätverket namnet som min före detta sambos föräldrar döpte det till.

När mitt ex och jag flyttade till vår gamla lägenhet döpte vi om routern/wifi:et och jag har nu döpt om den ytterligare en gång, så det gamla namnet borde inte finnas kvar.

Hoppas att det blev lite klarare nu.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2007
Skrivet av malinason:

Okej, men det lokala nätverket måste ju ha internetuppkoppling då jag kan sitta och skriva här. Jag formulerade mig kanske inte så bra första gången så jag provar igen:

Min mobil kan ansluta till wifi med det "nya" namnet och lösenordet jag gett den och jag kommer ut på internet. Min dator hittar wifi:et med det nya namnet men kan inte ansluta alls och hittar inget fel i felsökningen.

När min dator försöker ansluta till bredbandsuttaget direkt(utan router "emellan") så kommer den gula triangeln och "begränsad åtkomst" upp.

När jag däremot kopplar in routern OCH sätter en ethernet-sladd mellan datorn och routern kan jag ansluta till internet. Dock har det lokala nätverket namnet som min före detta sambos föräldrar döpte det till.

När mitt ex och jag flyttade till vår gamla lägenhet döpte vi om routern/wifi:et och jag har nu döpt om den ytterligare en gång, så det gamla namnet borde inte finnas kvar.

Hoppas att det blev lite klarare nu.

Vad har du för operativsystem på din bärbara dator? Jag har för mig att man skall kunna rensa sparade Wlan i fall det är så att dem ligger och bråkar.. På Windows 7 var det under kontrollpanelen någonstans.. Vet dock inte på Windows 8..

Får du begränsad anslutning via kabel i uttaget så är det inga problem med Fast-ip.. Är det samma kabel du använder mellan när du provar mellan uttag och router som när du provar mellan uttag och dator? Har du testat med en annan?

R5 Define White | I7-4790K | Maximus VII Hero | Corshair H110 | Corsair Vengeance 2*8 Gb 2000mhz | ASUS STRIX 1070 | Samsung 256 Gb SSD | Samsung 512 Gb SSD, HDD 4x1TB Samsung Spinpoint | Corsair HX750i | 2x Dell U2412 | ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2014

Jag har windows 7. Under "Hantera trådlösa nätverk" har jag tagit bort nätverk jag inte använder, om det är det du menar?

Jag har bara 2 kablar och har provat med båda.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2007
Skrivet av malinason:

Jag har windows 7. Under "Hantera trådlösa nätverk" har jag tagit bort nätverk jag inte använder, om det är det du menar?

Jag har bara 2 kablar och har provat med båda.

Testa ta bort alla nätverk om du inte gjort det.. Och jag håller nog kvar vid att det kan vara värt att testa med reset av router.. Eller kommer du åt routern vi någon klient och kan konfa den? Kan vara intressant att sätta Wlanet till öppet en snabbis för att se om det går att ansluta då..

R5 Define White | I7-4790K | Maximus VII Hero | Corshair H110 | Corsair Vengeance 2*8 Gb 2000mhz | ASUS STRIX 1070 | Samsung 256 Gb SSD | Samsung 512 Gb SSD, HDD 4x1TB Samsung Spinpoint | Corsair HX750i | 2x Dell U2412 | ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q |