Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2003

Hjälp med felsökning.

Tidigare i veckan så "dog" min skärm.
Helt svart när jag startade datorn, inte ens så mycket som en blinkande markör.
Plockade ut allt (minnen, HD, grafikkort) och gjorde omstarter i takt med att jag satte tillbaka enheterna.
När Grafikkortet var borta så startade bildskärmen normalt via moderkortets utgång.

Tog då för givet att mitt snart 8 år gamla grafikkort var trasigt.
Inhandlade ett nytt "Asus GeForce GT 730 Silent DDR3 64-bit HDMI 2GB" för att sätta in i mitt "ASRock G41M-GS3" moderbord.
fortfarande ingen bild utan samma svarta skärm som innan

Är jag helt ute och cyklar i Kompatibliteten eller?
Vad kan annars vara fel?

Hjälp.
Snälla..

// Boa

Pain is temporary, glory is forever.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland
Registrerad
Feb 2005

Det kan inte va så att du måste ställa in i BIOS att den ska läsa från PCIE2 porten dvs grafikkortet och inte från moderkortets inbyggda.

Desktop|Intel I7 6700k|Asus Z170-e|Nvidia GTX 660|Corsair DDR4 2x8GB|520GB SSD|1,5TB
Mouse|Steelseries Sensei|Keyboard|Qpad MK50|Monitor|Benq XL2420t|Benq G2010WA
Laptop|HP ProBook 4320s I3|128GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 411j 13TB
Tab|Nexus 7 2gen 16GB|Phone|Iphone SE 64GB|HTPC|Raspberry Pi B+/3

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2003

Aaaah... kan ju så vara.
Skall kontrolleras när jag kommer hem.
Tack för tipset

Pain is temporary, glory is forever.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2005

Kanske är just skärmen inte grafikkortet?
Även om du får bild från annan bildkälla kör du samma port osv?

There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

Asus Maximus VIII Hero | i7-6700K | ASUS GeForce GTX1070 Strix 8GB | G.Skill F4-2133C15Q-32GRK |