Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sexdrega
Registrerad
Jul 2007

Datorn bootar ej med skärmen på?

Hej!

Jag har precis köpt moderkort, processor och minnen.

Intel i5 4690k
Asus Z97-A
Corsair Vengeance CMY 8GX3M2B2133 CL9 2st
Corsair TX650W

Problemet är att när jag bootar upp så lyser CPU lampan på moderkortet som indikerar att något är fel...

Jag har provat ta bort minnen, olika hårddiskar men problemet kvarstår. Det jag lyckades göra var att när jag stänger av skärmen eller drar ut skärmsladden till grafikkortet, då startar den normalt... då lyser bara lampan lite i början sen släcks den, sen lyser boot-lampan lite sen släcks den med och datorn startar upp snabbt och bra.

Flashade också bioset till det nyaste.

Vad kan detta bero på, låter som ett udda fel... är jobbigt att hela tiden behöva tänka på detta. Samt om det är något annat fel? IOM lamporna ändå lyser en kort stund... sen provade jag klocka upp minnena också det ska kunna ligga på 2133mhz i klock, så ändrade xmp profile, men det blev bara ännu mer fel och datorn kunde inte boota upp... brorsan har nästan exakt likadan dator och han har inte haft några problem.

Är det någon som haft liknande problem eller vet vad det kan bero på som är jag väldigt tacksam för svar.

ATX: Intel Core i5 4690k | Asus Z97-A | MSI R9 390 8GB | 2x Corsair DDR3 2133Mhz | Crucial BX480Gb | Corsair TX650W | Fractal Design Define R4
mITX: Intel Core i3 6100 | Asus B150I | 2x8Gb Corsair DDR4 2133Mhz | Samsung 850 Evo 500GB | Cooler Master V750 | Fractal Design Define Nano S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004

Vilken utgång kör du med till skärmen, HDMI eller DVI?
Har du testat byta utgång eller testa köra med det integrerade grafiken och kolla om du får samma fel?

Vad står det för Q-code på led displayen på moderkortet när den inte startar med skärmen?

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sexdrega
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av Bredband:

Vilken utgång kör du med till skärmen, HDMI eller DVI?
Har du testat byta utgång eller testa köra med det integrerade grafiken och kolla om du får samma fel?

Vad står det för Q-code på led displayen på moderkortet när den inte startar med skärmen?

Tack för ditt svar.

Nu har jag provat köra hdmi till skärmen och tvn när skärmarna varit på och nu fungerar det att starta med skärmen på. Då fungerar inte displayport antagligen då. använde det på förra moderkortet och processorn. Har minidisplayport till displayport vanligtvis. Vad kan de bero på, måste jag återställa någon boot i grafikkortet? Så det verkar vara problemet... för hdmi fungerar i alla fall.

ATX: Intel Core i5 4690k | Asus Z97-A | MSI R9 390 8GB | 2x Corsair DDR3 2133Mhz | Crucial BX480Gb | Corsair TX650W | Fractal Design Define R4
mITX: Intel Core i3 6100 | Asus B150I | 2x8Gb Corsair DDR4 2133Mhz | Samsung 850 Evo 500GB | Cooler Master V750 | Fractal Design Define Nano S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sexdrega
Registrerad
Jul 2007

När jag sätter igång skärmen utan att datorn är på och displayporten sitter i datorn och skärmen så blinkar min eizo skärm orange... ska kolla upp vad det betyder... men den kanske inte får någon signal... för vanligtvis lyser dipslayport uppe i hörnet eller hdmi när den sitter i... nu blinkar lysdioden orange istället för att lysa blått när skärmen är på och skärmen är svart.

ATX: Intel Core i5 4690k | Asus Z97-A | MSI R9 390 8GB | 2x Corsair DDR3 2133Mhz | Crucial BX480Gb | Corsair TX650W | Fractal Design Define R4
mITX: Intel Core i3 6100 | Asus B150I | 2x8Gb Corsair DDR4 2133Mhz | Samsung 850 Evo 500GB | Cooler Master V750 | Fractal Design Define Nano S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004

Det enda jag kommer på nu, är att du stänger av integrerade grafiken. Och sen ändra att den ska boota med PCI-E kortet först. Finns nog inte så mycket annat man kan ändra vad jag vet.

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av Jimicro:

När jag sätter igång skärmen utan att datorn är på och displayporten sitter i datorn och skärmen så blinkar min eizo skärm orange... ska kolla upp vad det betyder... men den kanske inte får någon signal... för vanligtvis lyser dipslayport uppe i hörnet eller hdmi när den sitter i... nu blinkar lysdioden orange istället för att lysa blått när skärmen är på och skärmen är svart.

Det där va en bättre fråga. Det där vet jag inte vad det kan vara. kan ju blinka så när skärmen inte har någon signal.

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sexdrega
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av Bredband:

Det där va en bättre fråga. Det där vet jag inte vad det kan vara. kan ju blinka så när skärmen inte har någon signal.

Displayportloggan lyser i hörnet på skärmen och bakgrundsbelysningen sätts igång... men så fort jag kopplar in displayportkabeln mellan grafikkortet och skärmen så blir skärmen svart och leden blinkar orange... mycket underligt.

Jag tackar för dina svar... ska se om man kanske behöver göra något med grafikkortet. Typ återställa signalen eller något... kanske blivit något konstigt när jag bytt modekort.

ATX: Intel Core i5 4690k | Asus Z97-A | MSI R9 390 8GB | 2x Corsair DDR3 2133Mhz | Crucial BX480Gb | Corsair TX650W | Fractal Design Define R4
mITX: Intel Core i3 6100 | Asus B150I | 2x8Gb Corsair DDR4 2133Mhz | Samsung 850 Evo 500GB | Cooler Master V750 | Fractal Design Define Nano S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Haninge
Registrerad
Jul 2004

Kul att kunna hjälpa till med det lilla jag kom på. Hoppas du fixar det.

ASRock Z97M OC Formula / Intel Pentium Anniversary Edition G3258 3,2GHz 1.09v @ 4.5Ghz 1.26v / Corsair Hydro H110i GT / Sapphire HD7750 1GB Ultimate / Kingston HyperX Savage (2x4GB) 2400Mhz / Fractal Design Tesla R2 500W 80+ Gold / Fractlal Define S