Skumma pixlar, skärm/grafikkort som börjar strula?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Mar 2012

Skumma pixlar, skärm/grafikkort som börjar strula?

Tja! Starta skärmen när jag kom hem efter jobbet och såg detta.
http://s17.postimg.org/adoo7tdov/IMG_0028.jpg
http://s11.postimg.org/8cyb94vgz/IMG_0029.jpg

Det problemet hade jag en gång för en månad sedan och tog printscreen men då såg det normalt ut genom JPEG format. Vet inte om det spelar någon roll hur som helst så tog jag denna gång med kameran. Men vad kan vara felet? Startar om datorn och det blir som vanligt igen men vill gärna veta vad det kan vara och om det kan orsaka större problem i framtiden.

Specs-Signatur

Tack på förhand
Robin

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av wezc00:

Tja! Starta skärmen när jag kom hem efter jobbet och såg detta.
http://s17.postimg.org/adoo7tdov/IMG_0028.jpg
http://s11.postimg.org/8cyb94vgz/IMG_0029.jpg

Det problemet hade jag en gång för en månad sedan och tog printscreen men då såg det normalt ut genom JPEG format. Vet inte om det spelar någon roll hur som helst så tog jag denna gång med kameran. Men vad kan vara felet? Startar om datorn och det blir som vanligt igen men vill gärna veta vad det kan vara och om det kan orsaka större problem i framtiden.

Specs-Signatur

Tack på förhand
Robin

Vad kör du för kabel mellan skärm och dator? provat vicka försiktigt på anslutningarna?

Edit: Har något som ser liknande ut på jobbet fast där går "ränderna" på tvären istället, den skärmen blir dock normal om man stänger av och sätter på den igen.

Chassie: Silverstone Fortress FT05B PSU: Corsair GS800 MoBo: ASUS Sabertooth P67 CPU: Intel Core i5 2500K Mem: 16GB Corsair VengeanceLP 1600MHz GPU: EVGA GTX970 SSC Cooling: Corsair H70Core

SSD/HDD: Corsair Force 3 SSD 120GB (System) / MX100 512GB (Lagring/Spel) 1TB WD (Backup)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av CynXen:

Vad kör du för kabel mellan skärm och dator? provat vicka försiktigt på anslutningarna?

Edit: Har något som ser liknande ut på jobbet fast där går "ränderna" på tvären istället, den skärmen blir dock normal om man stänger av och sätter på den igen.

Displayport! Japp det har jag och dom satt åt. Jaha okej men det är ändå skumt och undrar hur det blir så:p kan det vara drivrutinerna?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Maj 2012

Tyvärr kan jag inte vara till någon tröst då det är skärmen som är trasig på jobbet. Bytt dator och kablage (olika typer av anslutningar) utan resultat. Hoppas dock det är något enklare för dig.

Chassie: Silverstone Fortress FT05B PSU: Corsair GS800 MoBo: ASUS Sabertooth P67 CPU: Intel Core i5 2500K Mem: 16GB Corsair VengeanceLP 1600MHz GPU: EVGA GTX970 SSC Cooling: Corsair H70Core

SSD/HDD: Corsair Force 3 SSD 120GB (System) / MX100 512GB (Lagring/Spel) 1TB WD (Backup)