15 mb/s, 17 ms men fortfarande hög ping?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Mar 2010

15 mb/s, 17 ms men fortfarande hög ping?

Godkväll!

Mitt internett har strulat dom senaste 2-3 veckorna, innan funka det kanon.

ligger och pingar 100-150 i spel och är väldigt laggigt och frustrerande, ibland så droppar den ner till normala 30-40 ping under korta stunder.
har varit inne på flera sidor och kollat speed test och får runt 15 mb/s ner samt drygt 20ms

har 4 datorer i hushållet som står igång 24/7 och mellan 1-3 mobiler på vårat wi-fi.
Blir ingen skillnad om jag är själv och dom andra datorerna bara är i idle och inga internet krävande program dvsa utorrent/youtube/spotify mm.

har en kabel kopplad till en: Thomson TG784
gillar inte supporten då dom för något år sedan påstog att man förlorar 20mb/s för att kabeln ligger ihoprullad iom att den var lite för lång, men i värsta fall får jag ringa dit.

Någon som vet vad det kan vara för fel?

tack på förhand!

EDIT: kan tillägga att det inte segar när man surfar eller streamar film, bara spel!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010

Vilka spel får du hög ping i och vilka servrar kör du på i dessa spel?
Om du pingar sunet eller liknande, hur ser det ut då?

FD R5|ASUS p8z77-V LX| Intel core i7 2700k @ 4.3Ghz|Corsair H115i|Corsair XMS3 DDR3 24GB |MSI 980 Ti Gaming 6G|Samsung 840 EVO 500GB + 17TB lagrning |EVGA superNOVA g2 750w |Asus VG248QE + BenQ GL2450 x2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Mar 2010

Får hög ping i lol, cs:go (testat 15 olika servrar, brutalcs inkluderat) även bf4

sunet:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\stewart>ping www.sunet.se

Pinging vision.sunet.se [192.36.171.156] with 32 bytes of data:
Reply from 192.36.171.156: bytes=32 time=41ms TTL=55
Reply from 192.36.171.156: bytes=32 time=36ms TTL=55
Reply from 192.36.171.156: bytes=32 time=34ms TTL=55
Reply from 192.36.171.156: bytes=32 time=29ms TTL=55

Ping statistics for 192.36.171.156:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 29ms, Maximum = 41ms, Average = 35ms

C:\Users\stewart>

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010

Hmm känns ju lite högt faktiskt. Möjlighet att köra pingplotter för att få lite mer information kanske?

FD R5|ASUS p8z77-V LX| Intel core i7 2700k @ 4.3Ghz|Corsair H115i|Corsair XMS3 DDR3 24GB |MSI 980 Ti Gaming 6G|Samsung 840 EVO 500GB + 17TB lagrning |EVGA superNOVA g2 750w |Asus VG248QE + BenQ GL2450 x2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Mar 2010

http://www.ladda-upp.se/bilder/hhegdgmcyqzwh

testade lite på 3 olika sidor, antar att packet loss inte är något bra? ^^

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av stewart94:

http://www.ladda-upp.se/bilder/hhegdgmcyqzwh

testade lite på 3 olika sidor, antar att packet loss inte är något bra? ^^

Det är det som skapar "lagget". Det är data som skickas men allt kommer inte fram.

Har du testat att starta om all hårdvara som används i ditt nätverk (modem, router, switch)?

GPU: GTX 980 @ 1515/3920 CPU: i5 4690k @ 4,5Ghz Ljud: DT990 250Ω, HD600, HE4XX, PC360, Schiit 2U-Stack, Fiio E10K & Logitech Z-5500

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av stewart94:

http://www.ladda-upp.se/bilder/hhegdgmcyqzwh

testade lite på 3 olika sidor, antar att packet loss inte är något bra? ^^

Såg ju inte alls bra ut det där. Som du ser i pingplotter så har du t.om hög ping till den router. Den borde ligga på 0 eller 1 (dvs 192.168.1.254 dsldevice.lan).
Sedan är inte packetloss bra heller.
kör du vägg -> Thomson TG784 -> dator eller har du någon annan router eller switch där imellan?

FD R5|ASUS p8z77-V LX| Intel core i7 2700k @ 4.3Ghz|Corsair H115i|Corsair XMS3 DDR3 24GB |MSI 980 Ti Gaming 6G|Samsung 840 EVO 500GB + 17TB lagrning |EVGA superNOVA g2 750w |Asus VG248QE + BenQ GL2450 x2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Mar 2010

kör vägg -> Thomson TG784 -> dator

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av stewart94:

kör vägg -> Thomson TG784 -> dator

Låter som du skulle behöva höra av dig till din ISP och prata med dom lite. Känns som något inte riktigt stämmer med din Thomson burk. Då jag är långt ifrån expert när det gäller nätverk så kan jag inte direkt ge dig mycket mer till svar. Men man ska inte ha 50 ping till sin egen router när man kör med kabel. Jag tror jag som max har sätt att jag har haft 5-6ms till min router och då var den under extrem belastning.

FD R5|ASUS p8z77-V LX| Intel core i7 2700k @ 4.3Ghz|Corsair H115i|Corsair XMS3 DDR3 24GB |MSI 980 Ti Gaming 6G|Samsung 840 EVO 500GB + 17TB lagrning |EVGA superNOVA g2 750w |Asus VG248QE + BenQ GL2450 x2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Mar 2010

okey tack så mycket för hjälpen!

Blir att beställa fiber nu till veckan så löser nog sig då

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svenstavik
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av stewart94:

okey tack så mycket för hjälpen!

Blir att beställa fiber nu till veckan så löser nog sig då

Beställa fiber låter som en mycket bra lösning
Då lär du också få en ny router/gateway som inte har dessa problem. Skulle jag gissa på allafall.

FD R5|ASUS p8z77-V LX| Intel core i7 2700k @ 4.3Ghz|Corsair H115i|Corsair XMS3 DDR3 24GB |MSI 980 Ti Gaming 6G|Samsung 840 EVO 500GB + 17TB lagrning |EVGA superNOVA g2 750w |Asus VG248QE + BenQ GL2450 x2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Mar 2010

ah det sitter redan monterat i väggen dom jag bor hos har bara inte fått tummen ur att beställa, men nu så!

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av stewart94:

ah det sitter redan monterat i väggen dom jag bor hos har bara inte fått tummen ur att beställa, men nu så!

Menar du att det är en adsl uppkoppling nu eftersom ni beställer fiber ?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

Kan säkert vara ditt trådlösa med 4st datorer + 3st mobil telefoner. Prova koppla med kabel först för att se om det fungerar bättre. Jag gissar på det som knasar, särkilt om du använder bara ett billigt modem som din ISP har skickat till dig.

Det räcker med att du kopplar upp saker även om du inte använder dem för i nätverk så sker det konstant kommunikation vilken kan skapa krockar och kollisioner. Eftersom du får relativt hög ping bara till ditt egna modem så antyder det på problem i ditt egna lan vilket i detta fall verkar vara helt trådlöst.