Ny dator startar ej när 970 sitter i

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Ny dator startar ej när 970 sitter i

Hej,

Satte i torsdags ihop en kompis dator som han beställt från Inet.

Efter att ha installerat Windows 7 (Professional) så fungerar datorn som den ska. Vi installerade (vad jag tror var alla) drivrutiner för moderkortet och kopplade sedan in grafikkortet till översta PCI-E porten, samt satte i elkablarna från PSUn till den. Problemet nu är dock att datorn inte vill starta. Ibland sätts alla fläktar, till och med grafikkortets fläktar, igång men vi får ingen bild. Ibland startar datorn dessutom i bara 2-3 sekunder innan den stänger av sig för att försöka starta igen. Detta är bara när grafikkortet sitter i, tar vi ut det igen så fungerar det.

Har tittat på de flesta kablar för att de sitter i ordentligt och har testat med HDMI både till moderkortet och grafikkortet.

Dold text

Vet inte vad problemet riktigt är, nätaggregatet borde väl ändå klara av alla komponenterna?

Edit:

Har nu uppdaterad senaste uppdateringen av moderkortets BIOS från ASUS hemsida. Vi har lyckats starta datorn med grafikkortet ikopplat och installerat dess drivrutiner.

När datorn dock har varit på ett litet tag (5-10 minuter) så fryser den eller kraschar. När vi sedan försöker starta datorn igen så startar den i 2-3 sekunder och sedan startar om. Vet inte riktigt längre vad problemet är...

När vi haft datorn avstängd några minuter så går det dock att starta den igen, men det händer fortfarande att den kraschar efter ett litet tag

Gigabyte Z68XP-UD4 | Intel i7 2600k | Gainward GeForce GTX 570 1280MB "Phantom" | Corsair Vengeance LP 8GB | Corsair Force Series GT 120GB | 1TB + 3TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB | Corsair HX750 750W Modular | CM Storm Trooper | Cooler Master V8

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2005

För lite ström till grafikkortet. Kolla kablar först sen testa med bättre nätaggregat. Lycka till.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

Låter som det är något fel på gpu om det fungerar utan, det ska utan problem klara att driva fast det är ett mediokert nätaggregatet.testa kortet i en annan dator. Dubbelkolla att allt sitter i dessutom utan något som kortsluter. Sen varför har han köpt ett h-97 moderkort med en K cpu? Det går inte att överklocka med det moderkortet..

Chassi: Corsair 900D Mobo: MSI Z77A-S03
Cpu Intel 3770K 4.4 ghz Kylare EVO Supremacy Gpu XFX 290 ekwb 2.0Ram Ballistix 24 GB
SSD Samsung evo 840 120gb HDD Samsung 1Tb, PSU: EVGA SuperNova 850 G2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Novigrad
Registrerad
Jul 2011

Jag tror inte nätagget är för klent, möjligen att det är defekt.
För om det vore för klent så borde det iaf kunna starta upp datorn.

Vad händer om ni sätter grafikkortet i den nedersta pci-e porten?
kanske moderkortet som är defekt.

Fractal Design Define R3 | ASUS Z97-AR - Black | i7-4790K | Noctua NH-U9B SE2 | Fractal Design Newton R2 650W |16 GB Kingston HyperX 1600 | Windows 10 64 bit | Asus GTX 1070 Dual | 120+120+250+64 SSD | LG 21:9 | Noctua NF-S12B FLX | Apple Airport Extreme | BBB 250/10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kinna
Registrerad
Dec 2010

Jag tror inte du kopplat in PCIe-ström kablarna rätt i nätagget. Du har ingen bild på det.

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av NatureBoyyy:

Låter som det är något fel på gpu om det fungerar utan, det ska utan problem klara att driva fast det är ett mediokert nätaggregatet.testa kortet i en annan dator. Dubbelkolla att allt sitter i dessutom utan något som kortsluter. Sen varför har han köpt ett h-97 moderkort med en K cpu? Det går inte att överklocka med det moderkortet..

Dels visste jag inte att det inte gick att klocka, men sedan så var K billigare än inte K

Gigabyte Z68XP-UD4 | Intel i7 2600k | Gainward GeForce GTX 570 1280MB "Phantom" | Corsair Vengeance LP 8GB | Corsair Force Series GT 120GB | 1TB + 3TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB | Corsair HX750 750W Modular | CM Storm Trooper | Cooler Master V8

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av simon253:

Jag tror inte du kopplat in PCIe-ström kablarna rätt i nätagget. Du har ingen bild på det.

Får återkomma med en bild på det imorgon, ska dit igen då

Gigabyte Z68XP-UD4 | Intel i7 2600k | Gainward GeForce GTX 570 1280MB "Phantom" | Corsair Vengeance LP 8GB | Corsair Force Series GT 120GB | 1TB + 3TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB | Corsair HX750 750W Modular | CM Storm Trooper | Cooler Master V8

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kinna
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av InterestedNeWbie:

Dels visste jag inte att det inte gick att klocka, men sedan så var K billigare än inte K

Intel tar betalt för att låsa processorer haha

Skrivet av InterestedNeWbie:

Får återkomma med en bild på det imorgon, ska dit igen då

Inte så att jag nödvändigtvis behöver en. Jag vill bara se till att ni inte kopplat in det fel på något sätt även om det skulle förvåna mig en aning.

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av simon253:

Intel tar betalt för att låsa processorer haha

Inte så att jag nödvändigtvis behöver en. Jag vill bara se till att ni inte kopplat in det fel på något sätt även om det skulle förvåna mig en aning.

Ja, kändes fel när vi köpte den men billigare är ju billigare xD

Har för mig det inte var något fel med hur den är inkopplad till PSU men kan titta på det för säkerhets skull

Gigabyte Z68XP-UD4 | Intel i7 2600k | Gainward GeForce GTX 570 1280MB "Phantom" | Corsair Vengeance LP 8GB | Corsair Force Series GT 120GB | 1TB + 3TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB | Corsair HX750 750W Modular | CM Storm Trooper | Cooler Master V8

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Du behöver troligtvis uppdatera bios för moderkortet för att det ska bli kompatibelt med nyare grafikkort. Dessutom fixas även andra problem och bugg.

1090T | NH-U9S | GA-MA770T-UD3P | GTX 960 | 8 GB DDR3 | MX300 275 GB
Asus Book T100HA-FU029T | x5-Z8500 | 4 GB DDR3 | 64 GB
iPod 16GB 7th generation

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Har nu uppdaterad senaste uppdateringen av moderkortets BIOS från ASUS hemsida. Vi har lyckats starta datorn med grafikkortet ikopplat och installerat dess drivrutiner.

När datorn dock har varit på ett litet tag (5-10 minuter) så fryser den eller kraschar. När vi sedan försöker starta datorn igen så startar den i 2-3 sekunder och sedan startar om. Vet inte riktigt längre vad problemet är...

När vi haft datorn avstängd några minuter så går det dock att starta den igen, men det händer fortfarande att den kraschar efter ett litet tag

Gigabyte Z68XP-UD4 | Intel i7 2600k | Gainward GeForce GTX 570 1280MB "Phantom" | Corsair Vengeance LP 8GB | Corsair Force Series GT 120GB | 1TB + 3TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB | Corsair HX750 750W Modular | CM Storm Trooper | Cooler Master V8

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vid datorn
Registrerad
Feb 2007

Ser det inte ut som att ena PCI-E strömkontakten inte är intryckt ordentligt på bilden?
Kan det vara en sån dum sak att UEFI/BIOS är inställt på att använda CPUns inbyggda grafikdel som standard och kan således inte mata ut bilden?

Annars är det nog RMA som gäller, men på vad?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av str8forthakill:

Ser det inte ut som att ena PCI-E strömkontakten inte är intryckt ordentligt på bilden?
Kan det vara en sån dum sak att UEFI/BIOS är inställt på att använda CPUns inbyggda grafikdel som standard och kan således inte mata ut bilden?

Annars är det nog RMA som gäller, men på vad?

Vet inte riktigt, har idag försökt igen med alla kablar och det verkar inte vara problemet då datorn startar med grafikkortet men kraschar efter ett tag.
Börjar fundera på om det är något defekt och om det då kan vara moderkortet?

Gigabyte Z68XP-UD4 | Intel i7 2600k | Gainward GeForce GTX 570 1280MB "Phantom" | Corsair Vengeance LP 8GB | Corsair Force Series GT 120GB | 1TB + 3TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB | Corsair HX750 750W Modular | CM Storm Trooper | Cooler Master V8

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av InterestedNeWbie:

Vet inte riktigt, har idag försökt igen med alla kablar och det verkar inte vara problemet då datorn startar med grafikkortet men kraschar efter ett tag.
Börjar fundera på om det är något defekt och om det då kan vara moderkortet?

Dra ner HW monitor och kolla temperaturerna, vissa saker indikerar värmeproblem.
http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Låt datorn vila och starta sedan HW monitor direkt när du kommer in i OS och följ temperaturerna på cpu och gpu.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Apr 2011

Jag köpte även ett evga gtx 970 från inet för ca 3 veckor sedan. När jag monterade det så fick jag samma problem som dig, datorn startade inte. Men när jag uppdaterade BIOS så kunde datorn starta.
Jag har också samma problem som dig kompis att datorn crashar och fastnar i läget att den försöker starta om.
Men jag brukar endast få det när jag har kört något krävande under längre tid (bf4, cod:aw, far cry 4 osv), då blir skärmen svart och försöker gång på gång att starta om.
Det enda sättet att lösa det är att dra ut strömmen till datorn och koppla in igen, då starta datorn normalt.
Funderar över att skicka tillbaka kortet för utbyte.

|Intel core i7 3820 @ 4.2GHz | Gigabyte x79-ud3 | EVGA GTX 970 | A-Data 8GB 1333Mhz | Kingston v300 120GB | 1TB Samsung Spinpoint F3 | Corsair cx600 | Fractal design define r3| Cooler master hyper 412s |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av rexnoz:

Jag köpte även ett evga gtx 970 från inet för ca 3 veckor sedan. När jag monterade det så fick jag samma problem som dig, datorn startade inte. Men när jag uppdaterade BIOS så kunde datorn starta.
Jag har också samma problem som dig kompis att datorn crashar och fastnar i läget att den försöker starta om.
Men jag brukar endast få det när jag har kört något krävande under längre tid (bf4, cod:aw, far cry 4 osv), då blir skärmen svart och försöker gång på gång att starta om.
Det enda sättet att lösa det är att dra ut strömmen till datorn och koppla in igen, då starta datorn normalt.
Funderar över att skicka tillbaka kortet för utbyte.

Ja, problemet nu är ju dock att man inte ens hinner köra i 5 minuter. Vet dock inte om det är grafikkortets fel.

Gigabyte Z68XP-UD4 | Intel i7 2600k | Gainward GeForce GTX 570 1280MB "Phantom" | Corsair Vengeance LP 8GB | Corsair Force Series GT 120GB | 1TB + 3TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB | Corsair HX750 750W Modular | CM Storm Trooper | Cooler Master V8

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av MacAllan:

Dra ner HW monitor och kolla temperaturerna, vissa saker indikerar värmeproblem.
http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Låt datorn vila och starta sedan HW monitor direkt när du kommer in i OS och följ temperaturerna på cpu och gpu.

Kollade det, cpun låg på 32 grader och grafikkortet 60 grader innan det kraschade

Gigabyte Z68XP-UD4 | Intel i7 2600k | Gainward GeForce GTX 570 1280MB "Phantom" | Corsair Vengeance LP 8GB | Corsair Force Series GT 120GB | 1TB + 3TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB | Corsair HX750 750W Modular | CM Storm Trooper | Cooler Master V8

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Falköping
Registrerad
Jun 2008

Låter dock som värmeproblem eller att något för för lite med ström. Något är nog defekt skulle jag tro. Ta kontakt med inet för support då något förmodligen är trasigt.

Corsair Obsidian 900D, Intel Core i7 6800k@4.2ghz/1.290v, Asus Rampage V Edition 10, Asus Strix GTX 1080, Corsair Vengeance LPX 3000mhz 4x4gb, Corsair RM650i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av InterestedNeWbie:

Kollade det, cpun låg på 32 grader och grafikkortet 60 grader innan det kraschade

Inga konstiga temps i sig, men jag tycker 60 grader på grafikkortet, om det inte belastas, är högt.

Tyvärr har det även varit snack om EVGA 970 korten och deras kylare, finns ju bilder där man kan se att kylaren inte sitter korrekt och rakt över gpu'n.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nora
Registrerad
Jan 2013

Uppdatera bios till att börja med om du kan.. återkom sedan!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008

Du har ingen polare du kan låna grafikkort av först och främst?
Därefter psu sen prolle o mobo.
Kan testa 970 kortet i polares dator och se om det går där. Bara för att utesluta delar.

Kolla spänningarna i HW monitor med. ligger de där de skall eller de ligger en bit under sina mål?

AMD 760k @ 4.7GHz, NB @ 2200MHz | Asus 760 | Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI | 2x4GB 1866MHz Gskill | Silverstone SFX ST45SF 450W

Intel i5-4670k @ stock | MSI 680 | Gigabyte G1.Sniper Z87 | 2x4GB 2400MHz Gskill | Corsair TX850 850W

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Brorsan kom med en smart idé att testa med bara ena RAM-stickan isatt, verkar ha fungerat hittills, får stresstesta och köra lite så får jag återkomma sedan

Gigabyte Z68XP-UD4 | Intel i7 2600k | Gainward GeForce GTX 570 1280MB "Phantom" | Corsair Vengeance LP 8GB | Corsair Force Series GT 120GB | 1TB + 3TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB | Corsair HX750 750W Modular | CM Storm Trooper | Cooler Master V8

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av InterestedNeWbie:

Brorsan kom med en smart idé att testa med bara ena RAM-stickan isatt, verkar ha fungerat hittills, får stresstesta och köra lite så får jag återkomma sedan

A fan, trodde ramet skulle vara ok då det gick när du körde inbyggda grafiken. Annars att ramstickor är defekta verkar hända hyffsat ofta.
Memtest på bootbar usb är bästa att kolla ram med. Hittar du ngt fel på en sticka så byta plats och testa igen och se om felet följer stickan så det inte är mobot.

AMD 760k @ 4.7GHz, NB @ 2200MHz | Asus 760 | Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI | 2x4GB 1866MHz Gskill | Silverstone SFX ST45SF 450W

Intel i5-4670k @ stock | MSI 680 | Gigabyte G1.Sniper Z87 | 2x4GB 2400MHz Gskill | Corsair TX850 850W

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Får köra memtest imorgon, kompisen hade inte mer tid idag.

Tack för all hjälp!

Gigabyte Z68XP-UD4 | Intel i7 2600k | Gainward GeForce GTX 570 1280MB "Phantom" | Corsair Vengeance LP 8GB | Corsair Force Series GT 120GB | 1TB + 3TB Seagate Barracuda 7200rpm 64MB | Corsair HX750 750W Modular | CM Storm Trooper | Cooler Master V8