Är Nvidias 344.75 ostabil?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009

Är Nvidias 344.75 ostabil?

Tjena

Haft lite problem med min kort på sistone.
Försökt kolla på nätet men inte brytt mig så mycket, förens idag.

Mitt kort funkar perfekt i spel, men typ när jag går in i Facebook eller Sweclockers kan jag få grafikbuggar.. Ibland fryser datorn helt i 2-3sekunder sen kommer meddelandet om att drivrutiner har slutat svara och återställts..

Testat installera om allt. Inga temperatur fel. Så är de drivrutinerna som inte är bra eller är de fel på kortet? Jag tänkte ifall andra har liknande problem. Jag vill inte gå genom en hel felsökning och så i onödan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Jul 2001

Avinstallera grafikdrivrutinerna med DDU & installera på dom på nytt, se om det hjälper.
http://www.wagnardmobile.com/DDU/downloads.html

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Saltsjöbaden
Registrerad
Jun 2014
Skrivet av Hagge:

Tjena

Haft lite problem med min kort på sistone.
Försökt kolla på nätet men inte brytt mig så mycket, förens idag.

Mitt kort funkar perfekt i spel, men typ när jag går in i Facebook eller Sweclockers kan jag få grafikbuggar.. Ibland fryser datorn helt i 2-3sekunder sen kommer meddelandet om att drivrutiner har slutat svara och återställts..

Testat installera om allt. Inga temperatur fel. Så är de drivrutinerna som inte är bra eller är de fel på kortet? Jag tänkte ifall andra har liknande problem. Jag vill inte gå genom en hel felsökning och så i onödan.

Jag upplever samma problem med de drivarna.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Jag hade samma problem. Jag fixade problemet genom att ladda ner drivrutinen igen och göra en "clean installation".

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Hagge:

Tjena

Haft lite problem med min kort på sistone.
Försökt kolla på nätet men inte brytt mig så mycket, förens idag.

Mitt kort funkar perfekt i spel, men typ när jag går in i Facebook eller Sweclockers kan jag få grafikbuggar.. Ibland fryser datorn helt i 2-3sekunder sen kommer meddelandet om att drivrutiner har slutat svara och återställts..

Testat installera om allt. Inga temperatur fel. Så är de drivrutinerna som inte är bra eller är de fel på kortet? Jag tänkte ifall andra har liknande problem. Jag vill inte gå genom en hel felsökning och så i onödan.

Ja, jag fick svartskärm härom dagen med denna drivrutin så jag var tvungen att gå tillbaka och kör nu på 344.60 som än så länge funkar ok.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2004

Fungerar utan problem med 344.75 för mig

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
online
Registrerad
Mar 2013

Inga som helst problem med 344.75 här heller.

FD refine S Msi x99s sli plus 5930k@4400mhz NH-D14 Asus GTX 980 Strix SLI 16gb gskill ripjaws ddr4 3ghz Os Samsung 950 pro 512gb NVME Spel samsung 840/850 evo/pro Win 10 Pro Corsair Ax850 Gold Asus PG278Q Rog Swift

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Hur får man engelska för drivrutinerna? Får "international" trots att jag väljer English (US).

1090T | NH-U9S | GA-MA770T-UD3P | GTX 960 | 8 GB DDR3 | MX300 275 GB
Asus Book T100HA-FU029T | x5-Z8500 | 4 GB DDR3 | 64 GB
iPod 16GB 7th generation

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Superlight:

Hur får man engelska för drivrutinerna? Får "international" trots att jag väljer English (US).

För ett tag sedan var det likadant och det var nVidia som inte hade rätt på sina filer. Så du får avvakta och se om de rättar till detta eller skriva till dem själv.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2009

Mm tack för svaren, redan gjort en Clean install, ska väl försöka igen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Aug 2014

Har inte haft några buggar med 344.75 . Däremot ett tydligt prestandatapp: från drygt 17K till 16500 i 3D Mark. Fler som har upplevt samma sak?

Nu har jag reverterat tillbaka till 344.65 och ska testa om, får se hur det går =/

CPU: I7 4790K@4,8 Ghz | MB: ASUS Maximus ranger VII |RAM: Adata 16GB 1600 Mhz |GPU: 2X ASUS GTX 980Ti STRIX DirectCUIII SLI |PSU: Corsair AX1200i | Kylare: Corsair H100i | SSD: Samsung SSD 840 EVO 256GB | Tangentbord: Corsair K95 RGB | Razer Orbweaver keypad | Mus: Logitech MX Master | Hörlurar: Sony MDR-1RBT | Monitor: Acer XB280HK G-sync 3840x2160, Acer Predator X34 3440x1440
Mitt galleri: "The Pixel collider V1.5"

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Saltsjöbaden
Registrerad
Jun 2014
Skrivet av Finurliig:

Har inte haft några buggar med 344.75 . Däremot ett tydligt prestandatapp: från drygt 17K till 16500 i 3D Mark. Fler som har upplevt samma sak?

Nu har jag reverterat tillbaka till 344.65 och ska testa om, får se hur det går =/

Prestandan i 3DMark är väl knappast viktig...är ju spelprestandan som räknas.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av nackskägg:

Prestandan i 3DMark är väl knappast viktig...är ju spelprestandan som räknas.

Skickades från m.sweclockers.com

....3D Mark är ju framtaget för att mäta just spelprestanda... dvs förmåga att rendera 3D-miljöer och CPU-kapacitet mm....?

CPU: I7 4790K@4,8 Ghz | MB: ASUS Maximus ranger VII |RAM: Adata 16GB 1600 Mhz |GPU: 2X ASUS GTX 980Ti STRIX DirectCUIII SLI |PSU: Corsair AX1200i | Kylare: Corsair H100i | SSD: Samsung SSD 840 EVO 256GB | Tangentbord: Corsair K95 RGB | Razer Orbweaver keypad | Mus: Logitech MX Master | Hörlurar: Sony MDR-1RBT | Monitor: Acer XB280HK G-sync 3840x2160, Acer Predator X34 3440x1440
Mitt galleri: "The Pixel collider V1.5"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

Har kört på 344.75 ett tag och har inte märkt något konstigt.

Fick även samma resultat i 3Dmark som jag fick med 344.11.

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Saltsjöbaden
Registrerad
Jun 2014
Skrivet av Finurliig:

....3D Mark är ju framtaget för att mäta just spelprestanda... dvs förmåga att rendera 3D-miljöer och CPU-kapacitet mm....?

Nej, det är framtaget för att belasta på samma sätt som i spel, och är - precis som spel - väldigt beroende av just drivrutinen.

Att du får lägre resultat i 3DMark säger inget om hur bra resultat du får olika spel. Därför är det ingen anledning att rollbacka till föregående drivare, om nu inte just 3dmark-poäng är det man är ute efter.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Färingsö
Registrerad
Aug 2007

Får BSOD i Far Cry 4 med 344.75 men inte med 344.65?

Corsair Obsidian 750D | EVGA X99 Classified | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 2666MHz CL15 | i7-5930K @4.5 GHz | EVGA GeForce GTX 980 Classified 4GB @1384/B1599/M8148 | Cooler Master V1200 | CPU+GPU-kylning: EK Custom loop | BenQ XL2410T + Acer Predator XB271HU |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Maj 2009

Funderar också på om det är något fel på drivrutinen, har också ett 780 kort.
Farcry 4 fungerar bättre, men mount and blade warband mycket sämre.
Alltså efter att jag uppdaterat drivrutin.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bua
Registrerad
Sep 2008

Min dator fryser inte, men jag får grafikbuggar ibland när jag spelar. Exempelvis när det exploderar i BF4.

Tempen ligger på 65 grader.

i7 3770K 4,7GHz|Z77A-GD65|16GB 2133MHz|Palit GTX 1080|NH-D14|Air 540|AX850
Xonar DGX|HyperX Cloud|XL2411Z

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Sep 2004

Jag har märkt ett skumt problem. Mina kärnor (SLI) går inte upp i rätt coreclock längre.. dem "fastnar" på 888mhz oavsett hur mkt jag överklockar. Men även stock, som går högre än 888mhz, funkar inte heller. Spel i fullscreen som vanligt, jag har inte ändrat på några inställningar, drog en defaults bara för att. Tycks inte ha hjälpt. Min idle core mhz ligger ena på 692mhz och den andra 324mhz. Den andra tycker jag ligger normalt men den första tycker jag är väldigt hög.

Kan detta också orsakats av drivrutinen tro?... eller någon som vet vad detta handlar om?

OT: Jag har inte upplevt dina problem dock..

i7-3770K - 4.7Ghz | 32GB X.M.P. | ROG GTX 1080 | ROG SWiFT PG278Q
Black Box / Setup | 3DMark

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Jan 2014

Man blir ju lite kluven. Tycker det ofta är såhär med Nvidias nya grafikdrivrutiner. Kanske bättre att ligga lågt och invänta lite, istället för att så fort som möjligt installera den senaste släppta grafikdrivrutinen. Själv kör jag på en gammal (340.52) som inte orsakat några problem. Det är klart, märker man att det strular så kan man ju alltid återgå till den senaste aktuella drivrutinen(System Restore and Driver Rollback). Men men..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2003

Kör på dem med kortet nedan och inga problem än för min del.

P280 | Ryzen 5 1600X | GTX 980 Ti | 850 EVO | DDR4 3200MHz
BlackWidow Chroma V2 | DeathAdder | Goliathus Extended
G933 | PG279Q 27" | UltraSharp 27" | Rift + Touch

Skribent för SvenskaDiablo

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
online
Registrerad
Mar 2013

Jag ser en röd tråd här,alla som har problem verkar köra med gtx 780 eller äldre kort? Och vi som inte har några problem kör med gtx 970/980? Har jag rätt tror ni?

FD refine S Msi x99s sli plus 5930k@4400mhz NH-D14 Asus GTX 980 Strix SLI 16gb gskill ripjaws ddr4 3ghz Os Samsung 950 pro 512gb NVME Spel samsung 840/850 evo/pro Win 10 Pro Corsair Ax850 Gold Asus PG278Q Rog Swift

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av jonas1972:

Jag ser en röd tråd här,alla som har problem verkar köra med gtx 780 eller äldre kort? Och vi som inte har några problem kör med gtx 970/980? Har jag rätt tror ni?

Jag har ett GTX 970.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av jonas1972:

Jag ser en röd tråd här,alla som har problem verkar köra med gtx 780 eller äldre kort? Och vi som inte har några problem kör med gtx 970/980? Har jag rätt tror ni?

Hur exakt hittade du den tråden? Jag sa att jag -inte- hade problem och jag sitter på GTX 780 SLI.

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av jonas1972:

Jag ser en röd tråd här,alla som har problem verkar köra med gtx 780 eller äldre kort? Och vi som inte har några problem kör med gtx 970/980? Har jag rätt tror ni?

Jag tror du har alldeles rätt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Jul 2001

installerade mitt nya EVGA GTX 970 idag, innan hade jag 2x AMD HD7950 CF, nu har jag PING problem som HETER DUGA i spel som jag har Optimerat med hjälp av Nividias Gaming Optimerins Software!!! gick från i snitt 50 i ping till 6000-8000 i ping WoW tex efter att jag gjorde en grafik optimering med hjälp av Nvidia funktionen, vad den nu heter....

FAN SÅ BEVSIKEN JAG ÄR PÅ NVIDIA IDAG!! kört AMD länge å väl, men valde Nvidia nu för att få tillgång till Linux 3d Drivare som FUNKAR i Linux.. funkar kanon i Fedora 20 för mig men inte i Win 8.1 VAFAN LIXOM!!!

|Workstation: Intel Core i7 @3,4GHz | ASRock P67 | EVGA GTX970 | 16GB DDR3 | SSD 500GB |
|FileServer CentOS: AMD Athlon II X3 440 | MSI 870-C45 | GT218 | 4096MB DDR2 | HDD 24TB |
|SGI Indy / HTPC: AMD A6-3500 APU | GA-A75M-D2H | HD6530D | 6144MB DDR3 | SSD 64GB |
|CentOS 6.2 - Oracle Apex srv: HP ProLiant DL380 G4 | CPU: 2x XENON 3,6GHz Dual Core | 12GB ECC | SCSI 6x146GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004

Jag har inte haft BSODs eller något sådant med drivisen. Spelprestandan är som den brukar vara. Enda är att när jag loggar in i WoW och är i Garrison vid War Table så laddas allt in långsammare än det brukar.

Finns ju en hotfix drivare som heter 344.80 men den verkar bara fixa saker för GTX980.

Sen brukar jag alltid köra Clean Install, vet inte varför men det känns bättre.

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer XB270HU]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]