Moderkort hittar inte SSD vid första start

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Novigrad
Registrerad
Jul 2011

Moderkort hittar inte SSD vid första start

Köpte ett moderkort och en i7a på blackfriday (se signatur)
Allt funkar bra men jag har ett litet konstigt problem med en SSD.

I mitt system har jag 3 stycken SSD
En samsung, en intel och en OCZ.
Samsung = OS
dom andra 2 = speldiskar
har ställt in ACHI i bios innan jag installerade allt.

När jag startar datorn på morgonen eller när den varit avstängd en stund så hittar windows bara samsung disken och intel disken, kikar jag i bios finns det även där bara 2 diskar. Väljer jag att starta om datorn så hittar den alla 3 diskar igen.
Har senaste bios på moderkortet och ja drivrutinerna är uppdaterade.
Nyinstallation av windows gjordes så klart när jag bytte moderkort osv.

När jag väl startat om datorn och alla diskar hittas funkar allt som det ska.

Tips?

Fractal Design Define R3 | ASUS Z97-AR - Black | i7-4790K | Noctua NH-U9B SE2 | Fractal Design Newton R2 650W |16 GB Kingston HyperX 1600 | Windows 10 64 bit | Asus GTX 1070 Dual | 120+120+250+64 SSD | LG 21:9 | Noctua NF-S12B FLX | Apple Airport Extreme | BBB 250/10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vaggeryd
Registrerad
Maj 2010

Exakt samma sak hände för mig då jag byggde ihop datorn i signaturen. Allting funkade prima, efter jag vaknat upp dagen efter så vart Windows "borta". Dvs jag kunde inte boota normalt, tydligen hade hårddiskarna ändrat bokstav alltså gått från C: till D:. Detta gick o lösa genom att boota windows skiva/usb och använda sig av startreparationen "refresh". Har inte hänt sedan dess.

EDIT: kom dock på nu att att ditt problem var att inte hitta SSD, mitt var att operativsystemet var "missing".

Mobo: ASUS MAXIMUS VII RANGER | RAM: 16GB 2400Mhz | GPU: ASUS STRIX GTX 970 | CPU: Intel Core i7 4970k | Kylning: Noctua NH-DH15 | Skärm: BenQ 24" XL2420T 120Hz | Skärm #2: Philips BDM3270QP 32" 1440p | Tangentbord: Steelseries 6gv2 cherry | Mus: Razer Deathadder Chroma | Headset: Logitech G933 Artemis Spectrum | SSD: 240GB | HDD: 4.5TB | PSU: Supernova G2 750W | Chassi: Fractal Design R5 | OS: Windows 10 | Internet: Fiberoptik 100/100Mbt/s

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SweClockers forum
Registrerad
Aug 2012

Testa att uppdatera firmware på SSDn. Det är nog den som bråkar, inte moderkortet.

Guide: Roota din HTC - BB-Kod-knappar på Prisjakt

              Min burk - Kvävekyld till 80%
Phenom II X4 965@3900MHz (Sommarklock)
GTX 760@1111MHz

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Novigrad
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av LemonIllusion:

Testa att uppdatera firmware på SSDn. Det är nog den som bråkar, inte moderkortet.

Ah vilken ide, hade inte alls tänkte på det.
Får kika om det finns nån ny firmware till OCZ:n

Fractal Design Define R3 | ASUS Z97-AR - Black | i7-4790K | Noctua NH-U9B SE2 | Fractal Design Newton R2 650W |16 GB Kingston HyperX 1600 | Windows 10 64 bit | Asus GTX 1070 Dual | 120+120+250+64 SSD | LG 21:9 | Noctua NF-S12B FLX | Apple Airport Extreme | BBB 250/10