Problem med bredband: Hög ping, långsam uppkoppling

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009

Problem med bredband: Hög ping, långsam uppkoppling

Tjena!

Jag har problem med mitt bredband. Extremt hög ping och långsam uppkoppling. Har Telia, fiber 100/100. Har självklart startat om routern (Technicolor tg799vn v2) ett par gånger. Mätresultaten nedan är med kabel.

Har precis snackat med Telias chattsupport, och de bad mig att koppla förbi routern. Dvs att koppla nätverkskabeln som kommer in i lägenheten direkt mot en dator, för att se om samma problem uppstår. Det har jag nu gjort och bredbandet fungerar fortfarande mycket dåligt, alltså är felet inte hos mig. Vad supportkillen inte nämnde var att deras support stänger 17:00 idag (helgdag), så jag kan inte be dem felsöka.

Är det några mer i Stockholmsområdet som har problem, eller är det något i fastigheten där jag bor som är knas?

Stavfel

MB: Asus Z97-A CPU: Intel Core i5 4690K 4.6 GHz Kylare: Noctua NH-U14S GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance DDR3 1600MHz SSD: Crucial MX100 512GB Lagring: WD Red 6TB PSU: Fractal Design Newton R3 600W Chassi: Fractal Design Define R4 (w/ 3x Silent Series R2 140mm)

Skärm: Asus ROG Swift PG279Q Tangetbord: Corsair Gaming K70 RGB Cherry MX Brown Mus: Mionix Naos 7000

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Jag har Telia och jag har inga problem.

Har du möjlighet att testa med en annan dator eller mobil?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av madtop:

Jag har Telia och jag har inga problem.

Har du möjlighet att testa med en annan dator eller mobil?

Okej, då är det nog något lokalt problem i fastigheten. Jag har testat på 2 datorer (kabel) och en mobil (trådlöst). Samma problem med alla.

MB: Asus Z97-A CPU: Intel Core i5 4690K 4.6 GHz Kylare: Noctua NH-U14S GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance DDR3 1600MHz SSD: Crucial MX100 512GB Lagring: WD Red 6TB PSU: Fractal Design Newton R3 600W Chassi: Fractal Design Define R4 (w/ 3x Silent Series R2 140mm)

Skärm: Asus ROG Swift PG279Q Tangetbord: Corsair Gaming K70 RGB Cherry MX Brown Mus: Mionix Naos 7000

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Apr 2013

Dra kabel, kabel och åter kabel. Finns inga andra genvägar. Att ha 10-15 enheter kopplade till wifin, får det att sega ihop...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Gaist:

Dra kabel, kabel och åter kabel. Finns inga andra genvägar. Att ha 10-15 enheter kopplade till wifin, får det att sega ihop...

Läs gärna hela mitt första inlägg en gång till

MB: Asus Z97-A CPU: Intel Core i5 4690K 4.6 GHz Kylare: Noctua NH-U14S GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance DDR3 1600MHz SSD: Crucial MX100 512GB Lagring: WD Red 6TB PSU: Fractal Design Newton R3 600W Chassi: Fractal Design Define R4 (w/ 3x Silent Series R2 140mm)

Skärm: Asus ROG Swift PG279Q Tangetbord: Corsair Gaming K70 RGB Cherry MX Brown Mus: Mionix Naos 7000

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av alex5555:

Okej, då är det nog något lokalt problem i fastigheten. Jag har testat på 2 datorer (kabel) och en mobil (trådlöst). Samma problem med alla.

Och du hade testat utan routern?
Ja då låter det som ett problem utanför din lägenhet.

Tanka hem pingplotter och kör en mätning så ser du var fördröjningen uppstår.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Apr 2013
Skrivet av alex5555:

Läs gärna hela mitt första inlägg en gång till

Ursäkta, mitt inlägg hamnade i fel tråd!

God Jul!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av madtop:

Och du hade testat utan routern?
Ja då låter det som ett problem utanför din lägenhet.

Tanka hem pingplotter och kör en mätning så ser du var fördröjningen uppstår.

Körde en liten mätning på ca 10 min. Verkar vara google-ic-306509-s-b5.c.telia.net [62.115.45.14] som är boven..? Visserligen massa packet loss lite här och där också.

MB: Asus Z97-A CPU: Intel Core i5 4690K 4.6 GHz Kylare: Noctua NH-U14S GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance DDR3 1600MHz SSD: Crucial MX100 512GB Lagring: WD Red 6TB PSU: Fractal Design Newton R3 600W Chassi: Fractal Design Define R4 (w/ 3x Silent Series R2 140mm)

Skärm: Asus ROG Swift PG279Q Tangetbord: Corsair Gaming K70 RGB Cherry MX Brown Mus: Mionix Naos 7000

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
VästerNorrland
Registrerad
Maj 2012

Kan det vara att mätservern är inställd på Oslo?

I5-4460, R9:280X OC, B600W, 8gb HyperX och 120gb SSD/500GB WDBLUE

X5460@3.8ghz, GTX660, CMb600W, 4gb ddr2, XFX nForce 780i sli

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av phixip:

Kan det vara att mätservern är inställd på Oslo?

I pingtest, ja. Det är den "närmsta" för mig enligt den.

MB: Asus Z97-A CPU: Intel Core i5 4690K 4.6 GHz Kylare: Noctua NH-U14S GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance DDR3 1600MHz SSD: Crucial MX100 512GB Lagring: WD Red 6TB PSU: Fractal Design Newton R3 600W Chassi: Fractal Design Define R4 (w/ 3x Silent Series R2 140mm)

Skärm: Asus ROG Swift PG279Q Tangetbord: Corsair Gaming K70 RGB Cherry MX Brown Mus: Mionix Naos 7000

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009

Just nu är det såhär:

Mätvärdena i första inlägget var när det var som värst under eftermiddagen. Större delen av tiden har svarstiden legat på ca 5 ms mot servar i Stockholm (jag brukar ligga på 1 ms), nedladdningen på 5-10 Mb/s och uppladdningen har för det mesta varit normal (100+ Mb/s).

MB: Asus Z97-A CPU: Intel Core i5 4690K 4.6 GHz Kylare: Noctua NH-U14S GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance DDR3 1600MHz SSD: Crucial MX100 512GB Lagring: WD Red 6TB PSU: Fractal Design Newton R3 600W Chassi: Fractal Design Define R4 (w/ 3x Silent Series R2 140mm)

Skärm: Asus ROG Swift PG279Q Tangetbord: Corsair Gaming K70 RGB Cherry MX Brown Mus: Mionix Naos 7000

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av alex5555:

Körde en liten mätning på ca 10 min. Verkar vara google-ic-306509-s-b5.c.telia.net [62.115.45.14] som är boven..? Visserligen massa packet loss lite här och där också.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/105064830/pingplotter%20g...

Jag skulle vilja säga att det är problem mellan ditt hopp 2 och hopp 3.
Jag får förövrigt samma problem när jag mäter från mitt håll mot din "hopp2".

Så det är definitivt Telia som har problem. Det är ett så pass stort problem så jag tror inte ens du behöver felanmäla, jag gissar att de jobbar med felet just nu.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av madtop:

Jag skulle vilja säga att det är problem mellan ditt hopp 2 och hopp 3.
Jag får förövrigt samma problem när jag mäter från mitt håll mot din "hopp2".

Så det är definitivt Telia som har problem. Det är ett så pass stort problem så jag tror inte ens du behöver felanmäla, jag gissar att de jobbar med felet just nu.

Okej, tack för svaret

Edit: Har nu också testat att pinga hopp 2, och man märker tydligt är något är fel där. Telia får gärna ta och fixa detta snarast...

MB: Asus Z97-A CPU: Intel Core i5 4690K 4.6 GHz Kylare: Noctua NH-U14S GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance DDR3 1600MHz SSD: Crucial MX100 512GB Lagring: WD Red 6TB PSU: Fractal Design Newton R3 600W Chassi: Fractal Design Define R4 (w/ 3x Silent Series R2 140mm)

Skärm: Asus ROG Swift PG279Q Tangetbord: Corsair Gaming K70 RGB Cherry MX Brown Mus: Mionix Naos 7000

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009

En liten uppdatering: Har felanmält nu, Telia hade inte märkt något. Beräknad klartid är 2/1

MB: Asus Z97-A CPU: Intel Core i5 4690K 4.6 GHz Kylare: Noctua NH-U14S GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance DDR3 1600MHz SSD: Crucial MX100 512GB Lagring: WD Red 6TB PSU: Fractal Design Newton R3 600W Chassi: Fractal Design Define R4 (w/ 3x Silent Series R2 140mm)

Skärm: Asus ROG Swift PG279Q Tangetbord: Corsair Gaming K70 RGB Cherry MX Brown Mus: Mionix Naos 7000

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009

Nu helt plötsligt, 5 dagar senare så fungerar bredbandet som det ska igen. Verkligen märkligt. Vad jag vet så ska inte Telia har gjort något alls. Misstänker att de senaste dagarnas överbelastningsattacker mot diverse företag har något med detta att göra.

MB: Asus Z97-A CPU: Intel Core i5 4690K 4.6 GHz Kylare: Noctua NH-U14S GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: 16GB (4x4GB) Corsair Vengeance DDR3 1600MHz SSD: Crucial MX100 512GB Lagring: WD Red 6TB PSU: Fractal Design Newton R3 600W Chassi: Fractal Design Define R4 (w/ 3x Silent Series R2 140mm)

Skärm: Asus ROG Swift PG279Q Tangetbord: Corsair Gaming K70 RGB Cherry MX Brown Mus: Mionix Naos 7000