Uppdatera RAM i laptop, passar de ihop?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2010

Uppdatera RAM i laptop, passar de ihop?

Nu behöver jag uppdatera mängden RAM-minne i min Toshiba L855-10U ( http://www.toshiba.se/discontinued-products/satellite-l855-10... ) .
Jag har ett sådant här minne i ett av minnesplatserna:

http://s24.postimg.org/qn1sm21l1/20141225_161647.jpg

Jag tänkte köpa ett sådant här minne:

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/internminne/sodi...

eller ett

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/internminne/sodi...

Jag undrar om de funkar bra ihop med minnet som redan sitter i min dator. Om de gör det, varför gör de det? Kan lika gärna passa på att lära mig något här
Hörde någonstans att de kanske inte var helt kompatibla eller likadana på något sätt...
Tack på förhand och god fortsättning!
/H

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2009

Jag körde ett minne som kom med min laptop tillsammans med ett samsungminne med högre strömåtgång. En nitlott att göra så då det kanske drar mer ström. Jag skaffade ett till samsung minne (likadant) innan ram blev dyrt igen. Jag har hört att minnen gärna körs med andra timings än de brukar om man blandar olika för att de ska fungera ihop bra. Det behöver inte betyda problem, jag tror inte att du kommer ha några.
Håll dig åtminstone till samma hastighet och storlek på minnena om du ska köra dual-channel (stöds av i princip alla datorer och ökar teoretiskt minnesprestandan).

Laptops tenderar att defaulta till dual-channel när det finns fler än en minnesmodul. Ingen laptop jag ägt har kunnat justera det i bios/uefi men det kunde min stationära dators bios.

Kolla här lite:
http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-channel_memory_architecture