Verkar som att mitt 770 är påväg att ge upp.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Dec 2012

Verkar som att mitt 770 är påväg att ge upp.

Hej!

Har nu suttit på ett 770 från msi sen hösten 2013 och har varit nöjd över den hela resan.
Men nu så har jag fått problem i spel, webbläsaren och till och med på skrivbordet, problemen är att datorn typ "fryser sig" och "laggar" kan hända att skärmen blir svart i 2 sekunder och sedan vissa windows skrivbordet med en varnings text i nedre högre hörn som lyder " Nvidia windows kernel mode driver ***** stopped responding and was recovered successfully".

Det har fungerat att datorn typ rycker sig loss från problemet i några timmar men sedan så visar sig problemet igen.

Tänkte då genast att testa äldre drivrutiner efter har tagit bort dom nyare, men ingen framgång.
Körde då ett benchmark "3dmarkt Sky diver" och fick följande resultat.

Är det grafikkortet? eller kan det vara en annan komponent som spökar?

Andra komponenter i datorn.
Intel Core i5 4670K
8GB DDR3 Ram
MSI z87-G45
650W PSU
Tack för svar!

mvh: Filip

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010

testat underklocka kortet lite viia msi afterburner ?
har du kört något program som kollar över temperaturer som t ex msi afterburner jag nämnde ?

Intel I5 2500 max turbo inställt så 3.8 ghz på 4 cores o 4.1 på 1. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort P8z77-V-LX, Asus R9 280 DCII TOP och nätagg ocz modulär psu 500W SSD: 60 gb intel 330 128 gb corsair force gs.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av mini-z1994:

testat underklocka kortet lite viia msi afterburner ?
har du kört något program som kollar över temperaturer som t ex msi afterburner jag nämnde ?

Hej!

jag testade att ladda ner msi afterburner och fick följande resultat.

Denna gång körde jag lite Guild Wars 2 med ungefär 2-20 fps när normalt brukade ligga på över 90 fps.
Tempen ser okej ut right?
Kan även tillägga att ljudet blir "robotaktigt" i spel, youtube etc.

Tack för svaret!

mvh Filip

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010

Något är skumt med drivrutinerna helt klart.
testa sätt powerlimit på 101% och se om det blir någon skillnad och scrolla ned och kolla frekvenserna du får också med powerlimit på 101%.

(Det ska egentligen stå 100% stock och det ska även rapporteras i msi afterburner.
Men du har något stort fel i drivrutinerna eller med kortet med tanke på att den säger ett antal 1000% procent högre an vad som är fysiskt möjligt för kortet att klara av lol)
kanske om du hade haft typ 2000 kort till i datorn så hade den nog rapporterat rätt antal procent :P.

förresten är kortet någon fabriksöverklockad variant så kan du testa och sänka dessa till standard (vad folk inte riktigt läser in sig på är att korten degraderas och blir sämre på att hålla dessa inställningar med tiden vilket kan ge resultaten som du får eller att det konstant dyker upp bluescreens och liknande.)

core ska vara på 1058 mhz och memory på 1753 mhz (testa dessa inställningar med powerlimit på 101%)

testa även att belasta kortet med något som furmark och rapportera den högsta temperaturen du får.

över 95c så är det nog kylpastan som sitter mellan kylaren tillsammans med en hel del damm som orsakar detta.

går processorn varmt så kan spel krasha eller få dålig fps också förresten.
dessa temperaturer kan du se enklast med hwmonitor.

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Intel I5 2500 max turbo inställt så 3.8 ghz på 4 cores o 4.1 på 1. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort P8z77-V-LX, Asus R9 280 DCII TOP och nätagg ocz modulär psu 500W SSD: 60 gb intel 330 128 gb corsair force gs.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av mini-z1994:

Något är skumt med drivrutinerna helt klart.
testa sätt powerlimit på 101% och se om det blir någon skillnad och scrolla ned och kolla frekvenserna du får också med powerlimit på 101%.

(Det ska egentligen stå 100% stock och det ska även rapporteras i msi afterburner.
Men du har något stort fel i drivrutinerna eller med kortet med tanke på att den säger ett antal 1000% procent högre an vad som är fysiskt möjligt för kortet att klara av lol)
kanske om du hade haft typ 2000 kort till i datorn så hade den nog rapporterat rätt antal procent :P.

förresten är kortet någon fabriksöverklockad variant så kan du testa och sänka dessa till standard (vad folk inte riktigt läser in sig på är att korten degraderas och blir sämre på att hålla dessa inställningar med tiden vilket kan ge resultaten som du får eller att det konstant dyker upp bluescreens och liknande.)

core ska vara på 1058 mhz och memory på 1753 mhz (testa dessa inställningar med powerlimit på 101%)

testa även att belasta kortet med något som furmark och rapportera den högsta temperaturen du får.

över 95c så är det nog kylpastan som sitter mellan kylaren tillsammans med en hel del damm som orsakar detta.

går processorn varmt så kan spel krasha eller få dålig fps också förresten.
dessa temperaturer kan du se enklast med hwmonitor.

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Hej igen!

Tack för svaret, har nu ändrat på inställningarna som du sa och fick följande resultat på Furmark.

Kan genast se en klar förbättring men nu när jag skriver detta inlägg så börjar det frysa och lagga

Resultaten från HWMonitor

Inte så värst höga siffror efter testet.

Ska försöka byta drivrutin och se om det hjälper igen.
Tack för svaren hittills (:

mvh Filip

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010

Ditt kort verkar fortfarande gå överklockat av någon anledning.
Rapporterar msi afterburner standard hastigheterna när du belastar kortet eller är det fortfarande som innan ?
Skrev ju som sagt vad det ska vara för hastigheter på kortet stock.

Det verkar dock prestera vettigare nu iallafall men inte helt som det ska göra när du nämnde att det höll på och krångla igen.
Kika gärna in i bios om du råkat ändra något som pci-e clock eller liknande då det kan påverka hur kortet beter sig.
Om du är osäker återställ inställningarna helt och hållet i bios och fixa bara iordning så du startar på rätt hårddisk och testa då igen med dessa testerna du gjort hittils.

Intel I5 2500 max turbo inställt så 3.8 ghz på 4 cores o 4.1 på 1. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort P8z77-V-LX, Asus R9 280 DCII TOP och nätagg ocz modulär psu 500W SSD: 60 gb intel 330 128 gb corsair force gs.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av mini-z1994:

Ditt kort verkar fortfarande gå överklockat av någon anledning.
Rapporterar msi afterburner standard hastigheterna när du belastar kortet eller är det fortfarande som innan ?
Skrev ju som sagt vad det ska vara för hastigheter på kortet stock.

Det verkar dock prestera vettigare nu iallafall men inte helt som det ska göra när du nämnde att det höll på och krångla igen.
Kika gärna in i bios om du råkat ändra något som pci-e clock eller liknande då det kan påverka hur kortet beter sig.
Om du är osäker återställ inställningarna helt och hållet i bios och fixa bara iordning så du startar på rätt hårddisk och testa då igen med dessa testerna du gjort hittils.

Har nu gjort dom du har sagt och kortet har levt hittills ^^
Får se om problemet uppstår tillsvidare.

Tack för hjälpen!

mvh Filip