Mitt nya Gigabyte Z97X gaming 3 tar inte emot grafikkort

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2015

Mitt nya Gigabyte Z97X gaming 3 tar inte emot grafikkort

Som titlen säger så har jag köppt ett nytt moderkort GIGABYTE-Z97X Gaming 3 och en ny processor Intel i7-4790, men när jag startar upp datorn med grafikkortet i (MSI GTX980) så blir bilden helt svart, även när jag använder de integrerande grafikkortet, men när jag tar ut grafikkortet så funkar de integrerande grafikkortet i moderkortet och jag får bild.

Kan även tillägga att jag har testat me ett annat grafikkort (PowerColor HD6970) blev exakt samma problem där, och mitt nätaggregat är ett crosair 650W så jag tycker la att de borde palla me det.

Jag har även uppdaterat biosen till F5 men gjorde ingen skillnad.

Är helt lost vad jag ska göra nu, Tacksam för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Aug 2005

Kanske är så att 6/8pin pci e strömsladden inte ger nån ström? har hänt mig

• i7 2600k @ 4.4 • 32GB Ram • Nvidia 1080 • 2x ssd raid 0 •
• Sound Blaster z • silent base 800 • Windows 10 • 2560 x 1080 •

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2015

Skulle kanske kunna vara, men hur tar jag ock kollar de?

De konstiga är ju då att i förrgår före jag bytte moderkortet så funkade båda grafikkorten utan problem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2002

Testa att uppdatera bios om du inte har gjort det.

Edit: såg att du redan gjort detta. ber om ursäkt för mitt inlägg

Lätt som Paj

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2015

Kan även tilllägga att att grafikkortet lyser upp fullt men fläktrna snurrar inte om de skulle kunna hjälpa till?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2015

Löste de!

Var tvungen att avaktivera moderkortets grafik efter uppdaterat BIOSen så löste de sig