Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arvidsjaur
Registrerad
Maj 2013

överclocknings problem.

Hej alla sweclockare! Jag har kört samma överclockning i ca 1år. Har kört 4.6GHz och 1.322v stabilt med över 12 timmar stresstest. Nu är det så att jag gav mitt usb som satt i datorn en redig stöt för några dagar sedan och fick bluescreen av det. Kan tillägga att jag inte uppmerksamma några problem sen dess varken hårdvarufel eller mjukvarufel. dock vet jag att jag kan få problem senare.

Så jag vart lite paranoid och skulle pröva stresstesta datorn igen med samma överclockning som tidigare. men den här gången så började volten med 1.322v sen efter några sekunder 1.391v och efter några sekunder till är vi uppe i 1.450v... Det är ju lite väl högt och långt ifrån 1.322v. Har också prövat köra 4.2GHz med 1.130v som jag också har kört stabilt stresstest på över 12 timmar. och nu hoppar volten upp till 1.240v. hur jag än överclockar så läggs det till mer volt. Prövat både med adaptive mode och offset mode på core voltage. Nu tror jag ju inte att stöten med usb är avgörande men kan vara bra att nämna.

Jag bytte nätagg från ett corsair tx850m till ett corsair ax860w någon gång i augusti förra året. Kan det var det som är avgörande? Annars har jag inte bytt någon hårdvara. Jag uppdaterar bios varje gång det kommer en ny version. Efter bios 1901 så kommer stödet för i5 4690k och har själv en i5 4670k. Har det senaste bios 2103. Har försökt byta bios till 1901 och neråt för att se om överclockningen vart bättre men icket. Kan tillägga att jag rensa cmos efter varje bios uppdatering. Kan felet ligga där? Är det kanske någon inställning i bios som gör att cpun får mer ström? Fattar nada. Så det kanske finns någon duktig person någonstans där ute som kanske kan hjälpa mig? Det skulle uppskattas väldigt mycket // Johan

Jag lägger upp lite bilder från inne i bios vad jag brukar köra med för överclockning.
http://forumbilder.se/EA2JK/150103003823
http://forumbilder.se/EA2JK/150103003848
http://forumbilder.se/EA2JK/150103003902
http://forumbilder.se/EA2JK/150103003917
http://forumbilder.se/EA2JK/150103003928
Länkar även vart jag uppdaterar bios från.
http://www.asus.com/se/Motherboards/SABERTOOTH_Z87/HelpDesk_D...

Main:Chassi:Fractal define R5|Mb:Asus sabertooth z87|Cpu:i5 4670k|Vattenkylning:240+120+360 rad D5+D5 x-top|Gpu:Gigabyte Gtx 670|Ram:Corsair vengeance 16gb|Psu:Corsair Ax860|SSD:Samsung 830 128gb+Samsung 840 256gb|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jun 2011

Testa att köra en fastställd offset istället för auto. Jag kör med -0,05 på min 2600k.

-Intel Core I7 2600K 4,8Ghz EK Supremacy - Asus P8Z68-V Pro - Radeon R9 290X EK Acetal- Ocz Agility 3 SSD 120Gb - 1.0TB WD Black - 16Gb Team Group Zeus 2133Mhz CL11 - Fractal Design Newton R2 1000W - NZXT H630- 2x Alphacool UT60 360 White Edition-

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arvidsjaur
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av Nisbel:

Testa att köra en fastställd offset istället för auto. Jag kör med -0,05 på min 2600k.

Jag får prova köra minus i offset. Körde bara minus på adaptive mode men volten rusade iväg ändå.

Main:Chassi:Fractal define R5|Mb:Asus sabertooth z87|Cpu:i5 4670k|Vattenkylning:240+120+360 rad D5+D5 x-top|Gpu:Gigabyte Gtx 670|Ram:Corsair vengeance 16gb|Psu:Corsair Ax860|SSD:Samsung 830 128gb+Samsung 840 256gb|