Usel hastighet med inbyggd wifi på moderkortet (LÖST)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2014

Usel hastighet med inbyggd wifi på moderkortet (LÖST)

Jag får vanligtvis ut runt 85-90Mbit/s via wifi på mina bärbara datorer men på min nybyggda dator med Z97I-moderkort går det knappt att ladda en hemsida och speedtest.net anger runt 4Mbit/s. Loggar jag in på min router (Netgear WNR3500Lv2) så ser jag alla anslutna enheter och min MBP som jag nu skriver från och som får ut runt 85Mbit/s visar en signalstyrka på 99% samtidigt som den nybyggda PCn visar ynka 2%!

Hur kommer det sig att det går så långsamt och att signalstyrkan är så usel? Vad kan jag göra åt det? Det medföljde en '2T2R-antenn' men jag förstår inte riktigt hur den fungerar och från vad jag kan läsa mig till på nätet så verkar det som att man måste pilla med kablar på moderkortet för att kunna koppla in den.

Men hur som helst borde det väl gå att få ut bättre hastighet och signalstyrka än så här även utan extern antenn?

| Define S | Asus Z97i-PLUS | 4690K | 212 EVO | HyperX Fury 16GB | MSI GTX 1070 Gaming X | Integra M 550W | ASUS PB278Q |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västsverige
Registrerad
Mar 2011

Brukar ju inte vara någon antenn alls på interna trådlösa nätverkskort?
Tror du måste koppla in antennen du fick med...
Skickades från m.sweclockers.com

Detta meddelande skrevs på en porrfylld dator, av en elak skitstövel. Det innehåller ingen praktisk eller användbar information, och skrevs faktiskt enbart för att förvilla och föra dej bakom ljuset.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Men vad har du för moderkort då?
Z97I finns det flera att välja på. olika fabrikat också........

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2014
Skrivet av fizzdan:

Brukar ju inte vara någon antenn alls på interna trådlösa nätverkskort?
Tror du måste koppla in antennen du fick med...
Skickades från m.sweclockers.com

Ingen aning, jag hittar inte så mycket relevant info om antennen och fick inte med någon bruksanvisning. Det står inte heller något om det i moderkortets bruksanvisning.

Skrivet av ggustavsson:

Men vad har du för moderkort då?
Z97I finns det flera att välja på. olika fabrikat också........

ASUS Z97I-PLUS.

| Define S | Asus Z97i-PLUS | 4690K | 212 EVO | HyperX Fury 16GB | MSI GTX 1070 Gaming X | Integra M 550W | ASUS PB278Q |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2014

Knepigt. Jag hade antennen inkopplad när jag startade datorn för första gången men hastigheterna var så usla att jag kopplade bort den och började felsöka. Jag provade nyss att koppla in den igen och får nu ut skapliga resultat (60-65Mbit/s) så den kanske inte var åtskruvad ordentligt sist jag provade.

Tack för snabb respons i alla fall Mod kan kasta tråden.

| Define S | Asus Z97i-PLUS | 4690K | 212 EVO | HyperX Fury 16GB | MSI GTX 1070 Gaming X | Integra M 550W | ASUS PB278Q |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006
Skrivet av ågren:

Ingen aning, jag hittar inte så mycket relevant info om antennen och fick inte med någon bruksanvisning. Det står inte heller något om det i moderkortets bruksanvisning.
ASUS Z97I-PLUS.

Du behöver koppla in detta nedan, om du inte gjort detta så får du nog den usla Wifi som du har.

Länk till manualen finns här http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/Z97I-PLUS/E9272_Z...
Kapitel 2 beskriver hur du kopplar ihop det. du kanske behöver riva ut moderkortet ur lådan för att komma åt om det är trångt, då dom beskriver att koppla in kablarna i I/O plåten är det första man ska göra vid byggandet.

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.