Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014

CPU skjuter upp till 90°C

Hej, jag köpte en Intel i7 4790k (LGA 1150) till min dator och en H60 V2 för att jag inte ska göra mycket overclocking. Vad jag har märkt är att min CPU på 30°C konstant men när jag ska testa Prime95 eller exporta en video så skjuter min CPU upp till 90°C. Jag har redan bytt ut H60 V2 en gång och fattar inte vad är problemet. Jag har skruvat skruvarna bra, lagt backplaten och de är de. Fattar inte vad som kan vara problemet! Om ni har en ide så snälla berätta, allt hjälper! Tack i förhand.

RAM: 16GB 1333MHz GPU: GTX 970 CPU: i7 4790k CPU COOLER: Corsair H80i MOBO: GIGABYTE GA-Z97X GAMING 7 PSU: Corsair CX750M CASE: CoolerMaster CM Storm Trooper SSD: Samsung EVO 850 500GB, 3TB WD RED PRO, 1.5TB Hitachi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
växjö
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av xPubHD:

Hej, jag köpte en Intel i7 4790k (LGA 1150) till min dator och en H60 V2 för att jag inte ska göra mycket overclocking. Vad jag har märkt är att min CPU på 30°C konstant men när jag ska testa Prime95 eller exporta en video så skjuter min CPU upp till 90°C. Jag har redan bytt ut H60 V2 en gång och fattar inte vad är problemet. Jag har skruvat skruvarna bra, lagt backplaten och de är de. Fattar inte vad som kan vara problemet! Om ni har en ide så snälla berätta, allt hjälper! Tack i förhand.

Kollat så att pumpen fungerar? Följt noggrant monterings anvisningarna?

| Dustin Expo: Jonas// (Angående nuc:en) "Kommer vi se några mer högpresterande modell för oss som behöver lite mer oommph", Tomas Intel// "Det kommer mer oommph". Jonas// "Mycket trevligt" http://www.youtube.com/watch?v=Ur0V9ZsrQls

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av Alle22:

Kollat så att pumpen fungerar? Följt noggrant monterings anvisningarna?

Yes, allt funkar och kollat på manualen, jag har lagt pumpen på CPU FAN connecten. Kan de vara något med det?

RAM: 16GB 1333MHz GPU: GTX 970 CPU: i7 4790k CPU COOLER: Corsair H80i MOBO: GIGABYTE GA-Z97X GAMING 7 PSU: Corsair CX750M CASE: CoolerMaster CM Storm Trooper SSD: Samsung EVO 850 500GB, 3TB WD RED PRO, 1.5TB Hitachi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
växjö
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av xPubHD:

Yes, allt funkar och kollat på manualen, jag har lagt pumpen på CPU FAN connecten. Kan de vara något med det?

Det kan det, eftersom att cpu fan varierar rpm. Pröva case fan isället eller vad det nu heter

| Dustin Expo: Jonas// (Angående nuc:en) "Kommer vi se några mer högpresterande modell för oss som behöver lite mer oommph", Tomas Intel// "Det kommer mer oommph". Jonas// "Mycket trevligt" http://www.youtube.com/watch?v=Ur0V9ZsrQls

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tyresö
Registrerad
Maj 2012

Använd inte Prime95 till haswell refresh/Devils Canyon då det har instruktioner som ökar volten på processorn och då skenar temperaturen.

Vilket program använder du för att läsa av temperatur?

Chassie: Silverstone Fortress FT05B PSU: Corsair GS800 MoBo: ASUS Sabertooth P67 CPU: Intel Core i5 2500K Mem: 16GB Corsair VengeanceLP 1600MHz GPU: EVGA GTX970 SSC Cooling: Corsair H70Core

SSD/HDD: Corsair Force 3 SSD 120GB (System) / MX100 512GB (Lagring/Spel) 1TB WD (Backup)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av CynXen:

Använd inte Prime95 till haswell refresh/Devils Canyon då det har instruktioner som ökar volten på processorn och då skenar temperaturen.

Vilket program använder du för att läsa av temperatur?

Jag använder CoreTemp, RealTemp och HWMonitor. De blir 90C när jag redigerar videos också. Har bytt connection med den heatsinken och ska gå och kolla om de blir 90C, jag återkommer.

EDIT: Är de något program som jag kan använda till att testa CPUn när jag har Haswell?

RAM: 16GB 1333MHz GPU: GTX 970 CPU: i7 4790k CPU COOLER: Corsair H80i MOBO: GIGABYTE GA-Z97X GAMING 7 PSU: Corsair CX750M CASE: CoolerMaster CM Storm Trooper SSD: Samsung EVO 850 500GB, 3TB WD RED PRO, 1.5TB Hitachi

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av xPubHD:

Jag använder CoreTemp, RealTemp och HWMonitor. De blir 90C när jag redigerar videos också. Har bytt connection med den heatsinken och ska gå och kolla om de blir 90C, jag återkommer.

EDIT: Är de något program som jag kan använda till att testa CPUn när jag har Haswell?

Koppla pumpen till Nätagget med 12V, kör fläkten på CPU-Fan istället.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Gaming Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av CynXen:

Använd inte Prime95 till haswell refresh/Devils Canyon då det har instruktioner som ökar volten på processorn och då skenar temperaturen.

Vilket program använder du för att läsa av temperatur?

Testade GeekBench, fick 99C på den, vad kan man göra åt detta?

RAM: 16GB 1333MHz GPU: GTX 970 CPU: i7 4790k CPU COOLER: Corsair H80i MOBO: GIGABYTE GA-Z97X GAMING 7 PSU: Corsair CX750M CASE: CoolerMaster CM Storm Trooper SSD: Samsung EVO 850 500GB, 3TB WD RED PRO, 1.5TB Hitachi

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av DavidtheDoom:

Koppla pumpen till Nätagget med 12V, kör fläkten på CPU-Fan istället.

Antar att de är det, pumpen får inte 12v som den ska få. Hur kan man connecta den till nätagget? Jag kör en Corsair CX750M.

RAM: 16GB 1333MHz GPU: GTX 970 CPU: i7 4790k CPU COOLER: Corsair H80i MOBO: GIGABYTE GA-Z97X GAMING 7 PSU: Corsair CX750M CASE: CoolerMaster CM Storm Trooper SSD: Samsung EVO 850 500GB, 3TB WD RED PRO, 1.5TB Hitachi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huskvarna
Registrerad
Jul 2004

Pröva köra pumpen som ovan. Sen precis som det är sagt så både prime95, video encoding och lite annat strunt kör AVX och det säger åt din stackars processor att öka vore med 0.1 om jag inte minns fel.

PC: 4790k Delid @ 4.7Ghz || Asus Hero VII || Corsair VP 16GB ||EVGA GTX980 SC @ 1580/3800 || Samsung 850 Pro 512GB, 2x WD/B 500GB, WD/G 2TB || AX1200i || FT02
CL: EK Supremacy Evo || EK M7G Mosfet || EK FC980 || EK DDC 3.2 || Alphacool XT45 Triple 180 || Alphacool XT45 120 || Primochill Primoflex LRT Onyx Black
Citera gärna om du vill ha svar! G633/G933 *Startup FIX*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Maj 2013

Vet inte vad din pump har för anslutningar men min H80i ansluts med SATA power från nätagget.

CPU: i5 4670k @4.5Ghz GPU: 1080 TI ROG Strix RAM: 4x4GB 1666Mhz MoBo: MSI Z87-g45 GAMING PSU: Corsair CX 750M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
essunga
Registrerad
Aug 2013

kollat i bios att inte din cpu header inte är inställd på nån fläkt profil ex silence då den varvar upp ju varmare cpun blir den ska vara vara avstängd och ligga på max hela tiden

AMD FX-8350 4524,7mhz låst til 1,392 V l | Be Quiet Dark rock pro 3 |Asus crosshair V Formula-Z | 4*4 gb Adata DDR3 | Sapphire R9 380 Nitro 4GB | NZXT Phantom 630 | Corsair RM750x | Seagate 2 TB | Intel 335 180GB | Intel 335 120 gb | Windows 10

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av xPubHD:

Antar att de är det, pumpen får inte 12v som den ska få. Hur kan man connecta den till nätagget? Jag kör en Corsair CX750M.

Du får köra Molex till 4pin male fan header. Borde fått med sådant. Eller så kopplar du in på valfri fläktkontakt på moderkortet som du kan ställa till 100%.

Skrivet av Pelegrino:

Vet inte vad din pump har för anslutningar men min H80i ansluts med SATA power från nätagget.

Vanlig 4pin fanheader.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Gaming Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
essunga
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Pelegrino:

Vet inte vad din pump har för anslutningar men min H80i ansluts med SATA power från nätagget.

och sen inkopplad till en cpu header den styr pumpen och är den inställd på silence eller turbo fan mode så varierar pumpens hastighet

AMD FX-8350 4524,7mhz låst til 1,392 V l | Be Quiet Dark rock pro 3 |Asus crosshair V Formula-Z | 4*4 gb Adata DDR3 | Sapphire R9 380 Nitro 4GB | NZXT Phantom 630 | Corsair RM750x | Seagate 2 TB | Intel 335 180GB | Intel 335 120 gb | Windows 10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014

Jag har bestämt mig att byta till en H80i eller en H100i vad tycker ni? Vilken av dom?

RAM: 16GB 1333MHz GPU: GTX 970 CPU: i7 4790k CPU COOLER: Corsair H80i MOBO: GIGABYTE GA-Z97X GAMING 7 PSU: Corsair CX750M CASE: CoolerMaster CM Storm Trooper SSD: Samsung EVO 850 500GB, 3TB WD RED PRO, 1.5TB Hitachi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
växjö
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av xPubHD:

Jag har bestämt mig att byta till en H80i eller en H100i vad tycker ni? Vilken av dom?

h100i om du ska överklocka. Men att byta kylare kanske inte löser problemet så du vet.

| Dustin Expo: Jonas// (Angående nuc:en) "Kommer vi se några mer högpresterande modell för oss som behöver lite mer oommph", Tomas Intel// "Det kommer mer oommph". Jonas// "Mycket trevligt" http://www.youtube.com/watch?v=Ur0V9ZsrQls

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av xPubHD:

Jag har bestämt mig att byta till en H80i eller en H100i vad tycker ni? Vilken av dom?

Det första du bör göra är att se till att pumpen får 12V så den flyttar vattnet som den ska, att byta kylare löser inte det problemet.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av Alle22:

h100i om du ska överklocka. Men att byta kylare kanske inte löser problemet så du vet.

Bytte till en H80i, kunde inte connecta min H60 v2 till nätagget men nu så gjorde jag det med min H80i och allt funkar. CPUn går inte till 90C.

RAM: 16GB 1333MHz GPU: GTX 970 CPU: i7 4790k CPU COOLER: Corsair H80i MOBO: GIGABYTE GA-Z97X GAMING 7 PSU: Corsair CX750M CASE: CoolerMaster CM Storm Trooper SSD: Samsung EVO 850 500GB, 3TB WD RED PRO, 1.5TB Hitachi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2010

Troligen sitter inte kylningen åt helt vid CPU'n jag hade samma problem med min H60 v2 och I7 4770k.
Fick temperaturer runt 90 vid full load, fick sätta dit 4st plastbitar (på baksidan av moderkortet).
Nu är det under 60 vid full load i prime95 och oc till 4.2Ghz.

Mvh Billy

Stationär: Processor: Core i7 4770k 4.2 Ghz + Corsair H60 v2 | Motherboard: Z87I GAMING AC | RAM: 2x8 Corsair Vengance DDR3L CL9 | HDD: Seagate 600 PRO 480GB | Graphic card: EVGA 980 TI | Chassi: NZXT S340 *VIT* |
Laptop: Asus Zenbook UX302LG

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av Soberz:

Troligen sitter inte kylningen åt helt vid CPU'n jag hade samma problem med min H60 v2 och I7 4770k.
Fick temperaturer runt 90 vid full load, fick sätta dit 4st plastbitar (på baksidan av moderkortet).
Nu är det under 60 vid full load i prime95 och oc till 4.2Ghz.

Mvh Billy

Hur lägger man dom där plastbitarna?, bytte till en H80i för att vara säker att de inte var något med den fast jag får fortfarande 90C vid full load.

RAM: 16GB 1333MHz GPU: GTX 970 CPU: i7 4790k CPU COOLER: Corsair H80i MOBO: GIGABYTE GA-Z97X GAMING 7 PSU: Corsair CX750M CASE: CoolerMaster CM Storm Trooper SSD: Samsung EVO 850 500GB, 3TB WD RED PRO, 1.5TB Hitachi

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014

Hur gör man det?

RAM: 16GB 1333MHz GPU: GTX 970 CPU: i7 4790k CPU COOLER: Corsair H80i MOBO: GIGABYTE GA-Z97X GAMING 7 PSU: Corsair CX750M CASE: CoolerMaster CM Storm Trooper SSD: Samsung EVO 850 500GB, 3TB WD RED PRO, 1.5TB Hitachi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av xPubHD:

Hur gör man det?

Ta t.ex plugg så den spänner åt på baksidan av moderkortet
Det är en fullösning men fungerar fint och plast är inte ledande material.

Mvh Billy

Stationär: Processor: Core i7 4770k 4.2 Ghz + Corsair H60 v2 | Motherboard: Z87I GAMING AC | RAM: 2x8 Corsair Vengance DDR3L CL9 | HDD: Seagate 600 PRO 480GB | Graphic card: EVGA 980 TI | Chassi: NZXT S340 *VIT* |
Laptop: Asus Zenbook UX302LG

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014
Skrivet av Soberz:

Ta t.ex plugg så den spänner åt på baksidan av moderkortet
Det är en fullösning men fungerar fint och plast är inte ledande material.

Mvh Billy

Kan de vara så att moderkortet har några skruvar som inte är fast eller att det är fel med CPUn?

RAM: 16GB 1333MHz GPU: GTX 970 CPU: i7 4790k CPU COOLER: Corsair H80i MOBO: GIGABYTE GA-Z97X GAMING 7 PSU: Corsair CX750M CASE: CoolerMaster CM Storm Trooper SSD: Samsung EVO 850 500GB, 3TB WD RED PRO, 1.5TB Hitachi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av xPubHD:

Kan de vara så att moderkortet har några skruvar som inte är fast eller att det är fel med CPUn?

Troligen är det just corsairs slutna vattenkylare som inte är 100% compatibla med alla modetkort.
Men du fäster kylaren med en backplate och den måste spänna till så att kylblocket ligger mot processorn.

Jag märkte som sagt att den inte satt åt tillräckligt så fick köra på den lösningen som jag beskrev.

Mvh Billy

Stationär: Processor: Core i7 4770k 4.2 Ghz + Corsair H60 v2 | Motherboard: Z87I GAMING AC | RAM: 2x8 Corsair Vengance DDR3L CL9 | HDD: Seagate 600 PRO 480GB | Graphic card: EVGA 980 TI | Chassi: NZXT S340 *VIT* |
Laptop: Asus Zenbook UX302LG