970 sli - artefakter och krascher

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2004

970 sli - artefakter och krascher

2 x Gigabyte G1 i sli, är inne på mina 4e exemplar för att utesluta att det inte är grafikkorten som krånglar.
Måste klocka ner minnet till 6400mhz för att inte få artefakter och galna blå tearings i Valley.
Kör jag default kraschar drivern med jämna mellanrum
Varit samma sak med alla kort jag testat, provat att sänka klocken och volten på cpu'n utan resultat.
Provat massa olika drivers med Display Driver Uninstaller som hjälp, inget blev bättre..
Provat 2 nya olika sli-bryggor
Kan det vara nätagget? funkar ju hur bra som helst med ett singel kort, kunde klocka riktigt högt osv EVGA Supernova G2 750W

Sjukt skumt att jag lär sänka minnet med 400Mhz från default för att det ska funka som det ska

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2011

Verkar vara ett känt mjukvaruproblem som Nvidia ej har lyckats fixa ännu. Ett av korten matas med för lite ström vid körning i SLI.

https://forums.geforce.com/default/topic/777448/geforce-900-s...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2006
Skrivet av kimkim:

2 x Gigabyte G1 i sli, är inne på mina 4e exemplar för att utesluta att det inte är grafikkorten som krånglar.
Måste klocka ner minnet till 6400mhz för att inte få artefakter och galna blå tearings i Valley.
Kör jag default kraschar drivern med jämna mellanrum
Varit samma sak med alla kort jag testat, provat att sänka klocken och volten på cpu'n utan resultat.
Provat massa olika drivers med Display Driver Uninstaller som hjälp, inget blev bättre..
Provat 2 nya olika sli-bryggor
Kan det vara nätagget? funkar ju hur bra som helst med ett singel kort, kunde klocka riktigt högt osv EVGA Supernova G2 750W

Sjukt skumt att jag lär sänka minnet med 400Mhz från default för att det ska funka som det ska

Testat byta bryggan?
Det kan vara moderkortet, det har brorsan varit med om, PCIe plats 1 kunde ge artefakter och ibland blådumpa, du säger att det funkar bra i singel mode, har du testat att köra bara ett kort i ena slotten och sedan flytta det till andra slotten och testa? Men som du säger så kan det även vara psu:n

Chassi: Silverstone FT02 PSU: Corsair HX1000i Moderkort: Asus Z170 Deluxe CPU: Intel i7 6700K@4,5 Kylare: Noctua NH-D15S Minnen: Corsair Dominator Platinum 32GB DDR4 3000MHz GFX: EVGA GTX 1080 Ti FTW3 Ljud: SoundBlaster X-Fi HD Hårddisk: Samsung 950 Pro: 512GB / Samsung 850 Pro: 1 TB Skärm: Acer XB271HU T-Bord: Logitech G810 Mus: Logitech G900 Chaos Spectrum Headset: Steelseries Siberia 840 VR: HTC Vive

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2006
Skrivet av antepannte:

Verkar vara ett känt mjukvaruproblem som Nvidia ej har lyckats fixa ännu. Ett av korten matas med för lite ström vid körning i SLI.

https://forums.geforce.com/default/topic/777448/geforce-900-s...

Intressant

Chassi: Silverstone FT02 PSU: Corsair HX1000i Moderkort: Asus Z170 Deluxe CPU: Intel i7 6700K@4,5 Kylare: Noctua NH-D15S Minnen: Corsair Dominator Platinum 32GB DDR4 3000MHz GFX: EVGA GTX 1080 Ti FTW3 Ljud: SoundBlaster X-Fi HD Hårddisk: Samsung 950 Pro: 512GB / Samsung 850 Pro: 1 TB Skärm: Acer XB271HU T-Bord: Logitech G810 Mus: Logitech G900 Chaos Spectrum Headset: Steelseries Siberia 840 VR: HTC Vive

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2004

Känns skumt att det ska lösa sig när jag sänker minnet med 400mhz+ (350 är för lite)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boden
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av kimkim:

Känns skumt att det ska lösa sig när jag sänker minnet med 400mhz+ (350 är för lite)

Har du kollar hur mycket ström dina kort får i sli? För mig var det sjukt enkelt, jag behövde bara klocka ena kortet 10mhz mer än det andra för att få stabila 1,212V till båda under load.
Känns inte så lönt att spekulera innan du kollar hur mycket ström som faktiskt matas till korten

Använd citera-funktionen så blir allt mycket enklare!

i7 3770K 4,0Ghz Delid | ASUS Sabertooth Z77 | Corsair Vengeance LP 16Gb | GTX 980 Ti G1 Gaming 1500/8000Mhz | Corsair AX850 | NZXT Source 340W | Noctua NH-U12S | Noctua NF-A14 PWM / Noctua NF-S12A PWM

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2004

Testat det där med, även om volten är likadan på båda korten kraschar det efter en stund.
Det är ju något problem med strömmen iaf, det är det enda jag vet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boden
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av kimkim:

Testat det där med, även om volten är likadan på båda korten kraschar det efter en stund.
Det är ju något problem med strömmen iaf, det är det enda jag vet

Och korten får tillräckligt mycket ström?

Använd citera-funktionen så blir allt mycket enklare!

i7 3770K 4,0Ghz Delid | ASUS Sabertooth Z77 | Corsair Vengeance LP 16Gb | GTX 980 Ti G1 Gaming 1500/8000Mhz | Corsair AX850 | NZXT Source 340W | Noctua NH-U12S | Noctua NF-A14 PWM / Noctua NF-S12A PWM

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2004

Jag hoppas det, testat custom bios och 130% powerlimit
Voltage, allt mellan 1-90

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boden
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av kimkim:

Jag hoppas det, testat custom bios och 130% powerlimit
Voltage, allt mellan 1-90

Men du lär ju öppna afterburner motsvarande och bocka i voltage monitoring.. Känns ju inte så lönt att sitta och tro/gissa/hoppas/be?

Använd citera-funktionen så blir allt mycket enklare!

i7 3770K 4,0Ghz Delid | ASUS Sabertooth Z77 | Corsair Vengeance LP 16Gb | GTX 980 Ti G1 Gaming 1500/8000Mhz | Corsair AX850 | NZXT Source 340W | Noctua NH-U12S | Noctua NF-A14 PWM / Noctua NF-S12A PWM

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av kribol01:

Men du lär ju öppna afterburner motsvarande och bocka i voltage monitoring.. Känns ju inte så lönt att sitta och tro/gissa/hoppas/be?

http://i.imgur.com/T91na0T.png
Bara exempel på clocksen, testar olika kombinationer men det är samma sak

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boden
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av kimkim:

http://i.imgur.com/T91na0T.png

http://i.imgur.com/T91na0T.png
Bara exempel på clocksen, testar olika kombinationer men det är samma sak

Tryck på detach på graffönstret så att vi kan se core clock/mem clock/power/usage/voltage för båda gpuerna

Använd citera-funktionen så blir allt mycket enklare!

i7 3770K 4,0Ghz Delid | ASUS Sabertooth Z77 | Corsair Vengeance LP 16Gb | GTX 980 Ti G1 Gaming 1500/8000Mhz | Corsair AX850 | NZXT Source 340W | Noctua NH-U12S | Noctua NF-A14 PWM / Noctua NF-S12A PWM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Feb 2012

Jag har också 2 Gigabyte GTX970 G1 i SLI. Känner inte igen det du beskriver. Hade dock liknande problem när jag körde mina GTX 670 i 4-way sli och när nätagget inte riktigt orkade med längre....
G1'orna drar en hel del faktiskt, klockar på pass bra redan standard. Har inte mätt ännu men jag tror att det är något annat än själva korten...

Corsair Obsidian 900D // Asus RIVBE // Intel i7 4930K // Corsair AX 1200W // G.Skill 4 X 4gb 2400 // 2 x Asus Strix GTX 980 ti // 2xIntel SSD 335 240GB // Seagate SSD 480GB //2 X Seagate 2T // Asus PB287Q // Corsair 2000 // Razor Tiamat 7.1 // Logitec 5.1 //