Hjälp med SATA inställningar/portar ASUS Z97 Pro Gamer

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skÅne
Registrerad
Mar 2004

Hjälp med SATA inställningar/portar ASUS Z97 Pro Gamer

Hej,
Behöver hjälp med inställningarna på moderkort: http://www.asus.com/Motherboards/Z97PRO_GAMER/

Får inte datorn till att att hitta alla hårddiskar, dessutom verkar det föreligga någon form av konflikt då win 8.1 flippar ut en del. bland annat tar uppstart cirka 5 minuter..

Jag har en M2 disk installerad. Sedan har jag fyllt resterande SATA 6gb portar med diverse hårddiskar.(Använder inte SATA expressportarna.)

Jag har läst mig till att de verkar vara vissa sataportar som delar bandbred med något annat och jag misstänker att min konflikt bottnar i detta.

Jag behöver alltså hjälp med korrekt inställningar i bios samt vilka portar jag kan använda till mina resterade 4 hårddiskar.
har inte avsikt att använda mig av någon raid-konfiguration.

Tack på förhand.

Edit 150109. Ibland är man bäste dräng själv
Hoppas detta hjälper andra med samma vansinnesproblem som jag drabbats av. Efter timmar av grävande på webben trillade jag över detta: http://atomic-station.blogspot.co.uk/2014/09/asus-z97-deluxe-...

"3. Check if PCI Ex 3 slot enabled in BIOS (mean you disable SATA ports on second ASmedia channel). Refer to motherboard manual how to do that."
Sen spökar det när m.2 porten är aktiverad. Så funderar man på setup enligt ovan med många hårddiskar så avråder jag nog å det varmaste från detta moderkort..

Asus P5W DH Deluxe i975X | E8600| 7970 | XMS2-6400 |