Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2004

Asus bios bootar ej gammal win

Har uppgraderat min dator men nya asusbios vill inte alls boota min gamla win7-ssd. Den finns som valbar boot-enhet men när den försöker boota så startar datorn bara om. Vad behöver jag justera i settings? (Asus x99-s.)

i7 5820k 4.4GHz@1.3V, Fractal Design Kelvin S36, Asus X99-S, 16 GB Kingston HyperX@stock, 1 TB SSD Samsung EVO 840, 3 TB WD Red, Gigabyte GTX 1080 Ti Aorus@stock, Samsung S27A850T, Seasonic X-1050, Fractal Design R5. <-::::::::-> PS3 Slim 120 Gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hässleholm
Registrerad
Feb 2005
Skrivet av daolo:

Har uppgraderat min dator men nya asusbios vill inte alls boota min gamla win7-ssd. Den finns som valbar boot-enhet men när den försöker boota så startar datorn bara om. Vad behöver jag justera i settings? (Asus x99-s.)

Du har alltså uppgraderat lite saker, har du installerat om Windows efter det?
Annars blir det lätt såhär.

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 1800X @4Ghz ] [ Asus 1070 ROG Strix ] [ Asus Crosshair VI Hero]
[ 16GB G.Skill RipJawsV 3200Mhz DDR4 ] [ Samsung 960 EVO 500GB + Samsung 850 Pro 256GB ] [ Logitech G933 ] [ Corsair H115i ] [ Win10 x64 Pro ] 3dMark CPU-Z

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bålsta
Registrerad
Jul 2011

När du byter moderkort(chipset) så kommer windows inte kunna starta. För windows antar att det kommer starta på samma hårdvara varje gång och laddar då fel drivrutiner under start om man byter hårdvara.

Så det är bara att installera om windows på den nya hårdvaran.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2004

Det är precis ominstallation jag tänkt göra - men behöver komma åt min gamla installation då det blivit fel på min installationsusb...
Vet att win brukar fungera dåligt med fel drivisar osv men det brukar ju ändå starta....

i7 5820k 4.4GHz@1.3V, Fractal Design Kelvin S36, Asus X99-S, 16 GB Kingston HyperX@stock, 1 TB SSD Samsung EVO 840, 3 TB WD Red, Gigabyte GTX 1080 Ti Aorus@stock, Samsung S27A850T, Seasonic X-1050, Fractal Design R5. <-::::::::-> PS3 Slim 120 Gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Jag tror det är något uefi-grejs som behöver stängas av i bios. Googla på moderkortet och Windows7

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av daolo:

Det är precis ominstallation jag tänkt göra - men behöver komma åt min gamla installation då det blivit fel på min installationsusb...
Vet att win brukar fungera dåligt med fel drivisar osv men det brukar ju ändå starta....

Nej det gör det inte. Har du möjlighet att växla tillbaks till det andra så kan du komma runt det genom att slå undan HAL:en på windows via en sk. sysprep
http://www.thewindowsclub.com/the-system-preparation-tool-sys...
och när det nya moderkortet startas upp så försöker den inte ens köra på gamla drivrutiner utan anser att allt är helt nytt (trick för deployment av många datorer med färdigt paket av installationsmedia).

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Mar 2004

Slutade med att jag fick fixa usb-stickan med image via annan dator... Hade valt n-version ist för "vanlig" och då fungerade inte nyckeln.

i7 5820k 4.4GHz@1.3V, Fractal Design Kelvin S36, Asus X99-S, 16 GB Kingston HyperX@stock, 1 TB SSD Samsung EVO 840, 3 TB WD Red, Gigabyte GTX 1080 Ti Aorus@stock, Samsung S27A850T, Seasonic X-1050, Fractal Design R5. <-::::::::-> PS3 Slim 120 Gb