Mystiskt fel på ljud från tv till reciever rca

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Sep 2005

Mystiskt fel på ljud från tv till reciever rca

hallå
fick den eleganta uppgiften att fixa ljudet på svärfars hemmabiosystem.
han har en kanske 4år gammal panasonic platttv och en arcam reciever, att få ljudet från tv till reciever har tidigare inte varit något problem men nu av någon anledning så hör man bara ett väldig dovt ljud, testade att dra ut den vita sladden och sedan den röda och får då fullt ljud i högtalaren dock bara på en kanal(dvs vänster eller höger)
Vad kan ha hänt?
verkar precis som att tvn inte orkar trycka ut ljud på båda kanalerna, kan detta vara möjligt? eller kan det vara rca sladden det är fel på?

tacksam för hjälp!

ASUS P8P67 Deluxe B3, Socket-1155, Intel® Core i7-2600K Processor 3,4ghz, Kingston DDR3 HyperX PnP 1866MHz 8GB, XFX Radeon HD 6870 1gb, Corsair SSD Force Series 3 180GB, Corsair AX 850W PSU, Antec p180B, Windows 7 Professional 64-bit

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Anslut en annan signalkälla på förstärkarens ingång så märker du om den fungerar.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Sep 2005
Skrivet av mrqaffe:

Anslut en annan signalkälla på förstärkarens ingång så märker du om den fungerar.

hmm tråden kan tas bort...han hade kommit till en knapp och surroundljud var på men det var bara stereo ut från tv:n, så det krockade lite där...problem löst

ASUS P8P67 Deluxe B3, Socket-1155, Intel® Core i7-2600K Processor 3,4ghz, Kingston DDR3 HyperX PnP 1866MHz 8GB, XFX Radeon HD 6870 1gb, Corsair SSD Force Series 3 180GB, Corsair AX 850W PSU, Antec p180B, Windows 7 Professional 64-bit