Ny (trådlös) mus - Logitech G602, G700S eller Razer Mamba?

Permalänk

Ny (trådlös) mus - Logitech G602, G700S eller Razer Mamba?

Hej!

Är i behov av en ny mus nu, dock som alltid är det lite krångligt att bestämma sig över vad som skall köpas. Jag har listat upp de tre huvudalternativen jag har: Logitech G602, Logitech G700S samt Razer Mamba.

Har ni några specifika rekommendationer/synpunkter? Jag har tyvärr ej haft möjlighet att testa dessa möss ännu, vilket självklart gör valet mellan musen lite svårt, dock tänkte jag fråga er om vad ni tycker innan jag ger mig ut för ett köp.

Min nuvarande mus är en Mionix Naos 8200. Jag är otroligt nöjd över formen, så något liknande skulle passa galant. Det verkar som att Mamba:n (enligt de bilder jag har sett) är mest lik Naos:en till formen, är detta korrekt? Samtidigt ser båda Logitech:arna väldigt bekväma ut, det jag dock ej gillar med de är avsaknaden av en laddningsdocka. Detta leder till att jag måste använda två USB-portar (har för få portar, vill därmed ej fylla dem i onödan), ena för "musdongeln", samt den andra för en USB-kabel med avseende till laddningssyfte.

Ett annat problem med Logitech:en är sidoknapparna; jag är van vid att endast ha två knappar på sidorna (vilket brukar användas för att bläddra fram/tillbaka inom webbläsaren). Dock har jag som ovannämnt ej provat de ännu, möjligtvis är det endast en vanesak.

Tack på förhand!

Visa signatur

| Retina iMac - 2014 | Intel Core i7 Quad Core - 4,0 GHz | 32GB RAM (Crucial Ballistix Sport 1866 MHz SODIMM) | AMD Radeon R9 M295X 4GB GDDR5 | 1TB SSD | LaCie D2 Thunderbolt 4TB | ASUS BW-12D1S-U (Blu-ray-brännare) | Apple Time Capsule 3TB | Denon DA-300USB (DAC) | Denon AH-D7000 | Logitech Z2300 (2.1) |

Permalänk
Medlem

Om tiden för hur länge dom tuffar och går utan att du behöver ladda upp dom är intressant ska du nog kolla på G602:an som har 250h, g700s har "ett par dagar" och Mamban 16h.

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem

Jag har en G602 och är väldigt nöjd. Jag har haft den i ett par veckor och den visar fortfarande fullt batteri (då jag sällan spelar ngt spel kör jag den alltid i endurance mode). Notera dock att G602 till skillnad från både G700s och Mamba inte har någon laddningsmöjlighet i musen öht. Den kör på två helt vanliga AA-batterier.

Anledningen att jag valde just G602 var att jag ville ha en trådlös mus med en vanlig hederlig optisk sensor, snarare än laser, samt att jag gillade formen.

Permalänk
Medlem

G602 är en förträfflig mus med en grym batteritid. Jag använder uppladningsbara batterier i den, eller rättare sagt ett batteri. Man kan välja om man vill köra med ett eller två. Själv tycker jag den blir aningen tung med två batterier. Inga problem med batteritiden även med bara ett batteri i. Den säger till när batteriet börjar ta slut så man behöver aldrig stå med en död mus. Den håller dessutom i många timmar efter första batterivarningen så man behöver inte vara orolig för att behöva avbryta en "session". Det går många veckor mellan batteribytena.

Sidoknapparna vänjer man sig vid. Använder själv bara de två främsta.

Visa signatur

Chassi: NZXT Phantom 530 / SSD: Intel 520 240GB / HDD: Seagate 7200RPM 2TB x2 / CPU: i5 2500K @ 4,7 Ghz / Kylning: Noctua NH-U12P push/pull / GPU: 2x MSI GTX 780 Twin Frozr SLI / PSU: Corsair AX850 / MB: ASUS P8P67 Deluxe / RAM: Corsair 2x8GB 2133 mhz / OS: W11, Ubuntu / Mus: Logitech G602 / TB: Logitech UltraX Premium / Ljud: Sennheiser HD 598, Skärm: ACER Predator XB271HUA.

Permalänk
Medlem

Jag hade en g400 som jag älskar, men ville ha en trådlös.
Provade först MX performane & G700s, men var inte nöjd med någon av dem.

Köpte precis en g602 och jag älskar den. Komfortabel, responsiv, superb. batteri, etc. Rekommenderas.

Permalänk

Känns som att det står mellan G602 samt Mamba:n. Den sistnämnda har (som ovan nämnt) en laddningsdocka, vilket är ett plus. Dessvärre har jag läst mycket negativt om Mamba:n; problem med att livslängden är kort, att datorn tappar bort den m.m. Är det något som även någon här på forumet fått erfara?

Visa signatur

| Retina iMac - 2014 | Intel Core i7 Quad Core - 4,0 GHz | 32GB RAM (Crucial Ballistix Sport 1866 MHz SODIMM) | AMD Radeon R9 M295X 4GB GDDR5 | 1TB SSD | LaCie D2 Thunderbolt 4TB | ASUS BW-12D1S-U (Blu-ray-brännare) | Apple Time Capsule 3TB | Denon DA-300USB (DAC) | Denon AH-D7000 | Logitech Z2300 (2.1) |

Permalänk

Hej funderar också på att köpa en logitech G602 som gaming mus, det blir trådlöst är kass spelare ändå, och som sagts då kan den köras med ett AA batteri i ca 120 timmar.
Har tänkt köpa en AAA till AA batteriadapter så man kan dra ner på vikten ytterligare och få ca 50 timmar.

Det finns med och utan bottenplatta.
https://www.youtube.com/watch?v=GDhX-Z7DARg

Det som jag såg är att att den har Logitech Gaming Software som säkert är bättre än Logitech Setpoint, som jag har till mina äldre möss, men det saknar helt Windows XP support.

Hade trott att den här musen skulle ploppa upp i Setpoint också men så är icke fallet.

Dualbootar fortfarande till XP för äldre spel och det bara funkar, tråkigt att inte kunna använda samma "nya" mus där också, hade tänkt skrota de äldre mössen MX600 och MX1000 och fria upp lite skrivbordsyta, men de får väl hänga med ett tag till tills jag skrotar windows XP helt.

Permalänk

Ser efter en mus som är trådlös med laddningstation och bästa batteritid. Då är det alltså G700S som gäller, finns ingen direkt som är bättre som uppfyller de andra kraven? Men laddningstationen där är en kabel man sätter i musen, man vill ju det inte ska vara ett sånt problem utan ett ställe man sätter musen i/på
Köpte en SteelSeries Sensei Wireless WRL, men den var tom på batteri när den inte legat på laddning efter 2,5 dygn.
Ska använda den i en konferens sal, så då kanske den inte hamnar på laddning på fredagen... då var den alltså slut på måndagen.

Permalänk
Medlem

För er som testat både g602 och G700 under en tid, vilken tycker ni är bäst? Hur är det med den extra tyngden från batterierna i g602? Stör det eller är det rentav bekvämt med lite extra tyngd?