Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Dec 2010

Inget ljud/mick fungerar!

Hej! Köpte ett ASRock Z97 Pro4 häromdagen. Men lyckas inte installera drivrutiner för ljud till moderkortet. Varför detta?

Alltså inga upptäckta enheter för realtek i uppspelningsenheter/inspelningsenheter under ljudinställningar. Därmed kommer inget ljud ut/eller mikrofon upptagning från front panelen. Och inte heller från bakpanelen (I/O). Övriga uttag på bakpanelen fungerar utmärkt så som USB och LAN.

Tror som sagt problemet ligger i att drivrutinerna inte installeras korrekt. Trots att programvaran (realtek) ska vara kompatibel med windows 8.1 64-bit och är senaste version.

Tack på förhand!

Påminner om denna tråden!
http://www.sweclockers.com/forum/22-microsoft-windows/1038959...

| Fractal Design R3 | i7 4790K @ 4 GHz | ASUS GeForce GTX 970 STRIX DC2 OC | Fractal Design Newton R3 @ 600W | Corsair 8GB RAM | ASRock Z97 Pro4 | SSD 120GB | be quiet! Dark Rock Pro 3 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av paelk:

Hej! Köpte ett ASRock Z97 Pro4 häromdagen. Men lyckas inte installera drivrutiner för ljud till moderkortet. Varför detta?

Alltså inga upptäckta enheter för realtek i uppspelningsenheter/inspelningsenheter under ljudinställningar. Därmed kommer inget ljud ut/eller mikrofon upptagning från front panelen. Och inte heller från bakpanelen (I/O). Övriga uttag på bakpanelen fungerar utmärkt så som USB och LAN.

Tror som sagt problemet ligger i att drivrutinerna inte installeras korrekt. Trots att programvaran (realtek) ska vara kompatibel med windows 8.1 64-bit och är senaste version.

Tack på förhand!

Påminner om denna tråden!
http://www.sweclockers.com/forum/22-microsoft-windows/1038959...

Gå till Realtek's hemsida och dra ner HD Audio drivrutinen
Oj såg nu att du testat detta.

I uppspelningsenheter. Om du högerklickar och trycker på de 2 "visa" alternativen, en är visa inaktiverade, den andra kommer jag inte ihåg.
Dyker det då upp någon enhet?

Tröttnat på att ha signatur

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av imjohannes5670:

Gå till Realtek's hemsida och dra ner HD Audio drivrutinen
Oj såg nu att du testat detta.

I uppspelningsenheter. Om du högerklickar och trycker på de 2 "visa" alternativen, en är visa inaktiverade, den andra kommer jag inte ihåg.
Dyker det då upp någon enhet?

Löst!

Fick gå in i Bios (UEFI) och aktivera onbord audio. I och med att jag hade ett annat ljudkort i datorn valdes det i istället.

Skickades från m.sweclockers.com

| Fractal Design R3 | i7 4790K @ 4 GHz | ASUS GeForce GTX 970 STRIX DC2 OC | Fractal Design Newton R3 @ 600W | Corsair 8GB RAM | ASRock Z97 Pro4 | SSD 120GB | be quiet! Dark Rock Pro 3 |