Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Sep 2004

Bör jag skicka in mina minnen?

Hej gott folk!

Jag har en tid haft problem med att min server fryser och helt slutar svara. Vad jag kunnat se så verkar den inte lyckas spara ner något i några loggar när den fryser. Så igår kväll bestämde jag mig för att det i alla fall var dags att testa minnena med memtest86+ för att se om jag kanske kunde få mitt svar där eftersom minnesfel ändå är något som kan skapa en hel del konstiga problem inkluderat hängningar/frysningar med mera.

Resultatet från närmare 12 timmars testande var detta:

https://www.dropbox.com/s/yh0xt76xk2zt7py/IMAG0309.jpg

Frågan är nu, bör jag skicka in dessa minnen? Problemet jag ser är att jag i skrivande stund är på pass 4 och det enda felet som uppstått var under pass 1. Jag vill ju gärna tro att butiken jag köpt det från kommer lösa detta enkelt och smidigt och kommer lita på dels mitt test som jag gjort samt att dom kommer lita på mitt ord om de problem jag haft, men risken är väl att dom testar och inte får något fel när dom testar då felet verkar vara sällsynt. Frågan är då om det kommer bli en massa krångel.

Frysningarna har nästan uteslutande bara hänt när jag har kört minnestunga saker. Det har även hänt vid andra random tillfällen, men 90% av gångerna så har det hänt när det körts minnestunga saker och/eller när det varit mycket folk online och minnesanvändningen gått upp en del. Frysningarna är förhållandevis sällsynta, men nog så irriterande och frustrerande för det.

Jag är väldigt delad i hur jag ska göra? Instämmer ni om att det troligen är fel på minnena eller tror ni att det är något annat som skapar frysningarna? Är ju så sjukt svårt att testa också när problemet bara uppstår ibland och hyffsat slumpmässigt. Och tror ni i sånt fall att butiken kommer lösa det enkelt? Ska kanske tilläggas att det är hos dustinhome som köpet är gjort.

Jag kommer köra vidare ett tag till, frågan är bara hur många timmar jag kommer behöva köra det för att felet ska återkomma.

Vänliga hälsningar,
Fire

EDIT:
Ville bara tillägga att jag ju dock har 4 Errors även om jag bara har en failing adress under pass 1. Är det någon som vet varför dessa andra errors inte visas någonstans? Eller hur jag kan kolla vad dessa errors är för typ av fel?

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007

Vad är det för komponenter i din server?
Klockar du minnena, kör dem på en XMP profil eller JDEC? Har du klockat något annat?

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Sep 2004

https://www.dustinhome.se/product/5010625159/p8z77-v-lx
https://www.dustinhome.se/product/5010639409/xeon-e3-1230v2-33-ghz-processor
https://www.dustinhome.se/product/5010639190/vengeance
https://www.dustinhome.se/product/5010610473/11166-02-20r-silent

Där har du väl dom väsentliga delarna.

Minnenesfrekvensen är uppställd till från 1333MHz till 1600MHz. Dock säljs ju minnena som 1600MHz minnen, så det ska inte vara ett problem. Bortsett från det så är inget annat ändrat.

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007

Har du ställt upp minnena manuellt eller bara switchat till XMP? Om du har ställt dem manuellt, dubbelkolla att du har rätt settings. Eventuellt ställ ner dem på automatiska inställningar och se om det blir bättre.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!