Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Intel i7 4790K temp?

Hej alla på sweclockers!

Nu är det så att jag har uppgraderat min CPU från en Intel i5 4690K 3,5 Ghz till en Intel i7 4790K 4,0 Ghz båda två kör/körde jag oklockade.
Så nu har jag en liten fråga gällande temperaturer, jag har en Corsair H75 som jag har kylde min i5 med som låg stabilt på 31 grader ungefär och 42-45 grader vid spel typ som CS:GO och nu när jag installerade den nya CPU (i7) så gjorde jag rent pumpen på kylaren med isopropylalkohol (stavning?) så allt blev rent och snyggt och la på en klick ny kylpasta på processorn och monterade dit pumpen igen och nu när datorn är på lågvarv så att säga ligger den relativt stabilt på typ 40 grader och vid spel (CS:GO) typ 47-52 grader . Vet att detta inte är farligt högt men kan de vara jag som gjort något fel att jag tagit för lite kylpasta eller för mycket eller att kylpastan inte härdats ännu eller är detta en normal temperatur och jag kan vara lugn?

Ursäkta rörigt inlägg, men vill inte att mina nya prolle ska gå åt helvete

Med vänlig hälsning

Perkele27

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kinna
Registrerad
Jan 2012

när du spelar så belastas inte processorn särskilt mycket, 52 är svalt, under 80 grader så är allt OK. säg till när du kommer över 80 grader, då kan du börja oroa dig ;).

4690K @ 4.8 Ghz 1.333 V Powered by Asus Ranger, Cooled by Corsair H100i
Mitt problem: Bra kisel, dålig kylning|Simon253s problem : Dåligt kisel, bra kylning.
Citera för svar|Fraktfritt
Flickr

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Vad va anledningrn till att du bytte prolle?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2009

hyper-threading gör att processorer går lite varmare

Stationär: Phanteks Enthoo Primo | Corsair HX750i | EVGA Z170 FTW | i7 6700K Delid 4,8GHz | EVGA GTX 1080 2126MHz | Custom Loop | Corsair Dominator Platinum 16GB 3000MHz | Creative Sound Blaster Zx
Kringutrustning: ASUS MG279Q/AOC q2770Pqu | Logitech G600 | Corsair Vengeance K70 | Sennheiser HD598 | Apple MBPr 13"

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av versions:

hyper-threading gör att processorer går lite varmare

Tveksamt, mer sannolikt att det är hög VCore för att klara av 4.4GHz.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2009
Skrivet av DavidtheDoom:

Tveksamt, mer sannolikt att det är hög VCore för att klara av 4.4GHz.

ja så är det ju så klart. i vilket fall som helst så går det lite varmare med ht, drar upp strömförbrukningen ett snäpp.

Stationär: Phanteks Enthoo Primo | Corsair HX750i | EVGA Z170 FTW | i7 6700K Delid 4,8GHz | EVGA GTX 1080 2126MHz | Custom Loop | Corsair Dominator Platinum 16GB 3000MHz | Creative Sound Blaster Zx
Kringutrustning: ASUS MG279Q/AOC q2770Pqu | Logitech G600 | Corsair Vengeance K70 | Sennheiser HD598 | Apple MBPr 13"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Plats
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av Perkele27:

Hej alla på sweclockers!

Nu är det så att jag har uppgraderat min CPU från en Intel i5 4690K 3,5 Ghz till en Intel i7 4790K 4,0 Ghz båda två kör/körde jag oklockade.
Så nu har jag en liten fråga gällande temperaturer, jag har en Corsair H75 som jag har kylde min i5 med som låg stabilt på 31 grader ungefär och 42-45 grader vid spel typ som CS:GO och nu när jag installerade den nya CPU (i7) så gjorde jag rent pumpen på kylaren med isopropylalkohol (stavning?) så allt blev rent och snyggt och la på en klick ny kylpasta på processorn och monterade dit pumpen igen och nu när datorn är på lågvarv så att säga ligger den relativt stabilt på typ 40 grader och vid spel (CS:GO) typ 47-52 grader . Vet att detta inte är farligt högt men kan de vara jag som gjort något fel att jag tagit för lite kylpasta eller för mycket eller att kylpastan inte härdats ännu eller är detta en normal temperatur och jag kan vara lugn?

Ursäkta rörigt inlägg, men vill inte att mina nya prolle ska gå åt helvete

Med vänlig hälsning

Perkele27

Dold text

vad ligger din volt på cpun? risken är om du inte uppgraderat biosen till gen4 stödd version så fläskar den på lite mer vcore än nödvändigt.
försök ha den runt 1.0-1.1V låst manuellt ställd
Ladda ner cpu-z eller aida64 gratis-program o kolla cpu-vcore inne i windows även under belastning så ser du om den ökar successivt för då kan den vara ställd på adaptive mode.
Men annars är ju load-temp bra vilket är huvudsaken, så jag tror vcore osv. är hyffsat rätt ställd.
Om inte förvisso du har fläktprofiler som kör ala byggfläkt-mode såklart 4000rpm ^^

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av versions:

ja så är det ju så klart. i vilket fall som helst så går det lite varmare med ht, drar upp strömförbrukningen ett snäpp.

http://www.sweclockers.com/image/diagram/3842?k=fadafd72fe50c...

Då vi saknar ViD för processorerna SweC har testat så kan man inte se någon korrelation mellan HT på och av mellan en i5:a och en i7:a i de mätningar de har gjort.

De behöver testa på samma CPU med samma ViD, växla HT på och av.
Så vitt jag vet så pratar vi om runt 5W mellan HT på och av, de 25W som den testdata du länkar har troligen med andra saker att göra.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014
Skrivet av TimMy2003:

Vad va anledningrn till att du bytte prolle?

Anledningen varför jag bytte prolle var att förhoppningsvis börja streama och syssla lite mer med media och redigering.

Skrivet av fAkkFejz:
Dold text

vad ligger din volt på cpun? risken är om du inte uppgraderat biosen till gen4 stödd version så fläskar den på lite mer vcore än nödvändigt.
försök ha den runt 1.0-1.1V låst manuellt ställd
Ladda ner cpu-z eller aida64 gratis-program o kolla cpu-vcore inne i windows även under belastning så ser du om den ökar successivt för då kan den vara ställd på adaptive mode.
Men annars är ju load-temp bra vilket är huvudsaken, så jag tror vcore osv. är hyffsat rätt ställd.
Om inte förvisso du har fläktprofiler som kör ala byggfläkt-mode såklart 4000rpm ^^

Vet ej om denna bilden säger så mycket men såhär ser du ut just nu och jag lirar HoN för tillfället.

EDIT: Kan även tillägga att jag varit inne i BIOS och stängt av Turbomode och Speedstep, vet ej om det spelar någon större roll fick det tipset i alla fall av en bekant.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Perkele27:

Anledningen varför jag bytte prolle var att förhoppningsvis börja streama och syssla lite mer med media och redigering.

Vet ej om denna bilden säger så mycket men såhär ser du ut just nu och jag lirar HoN för tillfället.
http://i57.tinypic.com/mi1e7d.jpg

EDIT: Kan även tillägga att jag varit inne i BIOS och stängt av Turbomode och Speedstep, vet ej om det spelar någon större roll fick det tipset i alla fall av en bekant.

om den vcoren verkligen stämmer lär du vilja stänga av datorn och ändra genast till 1.2 V jag är förvånad om din cpu ens fungerar i den vcoren:O
Så sänk i bios så snabbt du kan och uppdatera sedan bios, det där är bara farligt för cpun om inte programmet nu säger fel,

fast skulle den vcoren stämma borde ju temperaturen stigit nå galet:/, men gå in i bios och kolla vad din vcore ligger på, och står det verkligen 1.8 vcore lär du vilja sänka den genast, jag har inte hört talas om en cpu som överlever den vcoren länge:P som max på 4790k skulle jag väl säga 1.35 vcore,

sedan brukar jag personligen ha igång både turbocore och speedstep om jag verkligen inte har svårt att komma högre än jag vill få ut:)
jag personligen tycker det är onödigt att köra cpun i 4.8 ghz hela tiden när datorn används så jag brukar överclocka via turbocore men sätta alla kärnor på hastigheten jag vill ha:) så cpun inte går onödigt varm eller drar onödigt mycket ström;)

CM V550S 80+ Gold - i7 4790k @ 4.8 - Gigabyte Z97X GAMING 3 - 8 Gb HyperX Fury black 1866 @ 2000 mhz - Mx100 256 GB. Main skärm TV LG 55LB561V ips - Secondary Dell U2311H - Corsair raptor K40 - Mionix Naos 3200 - xbox 360 Kontroll trådad

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Jun 2011

1.81V?!?! Det är lite.... högt. (typ 50% för högt.)

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Perkele27:

Anledningen varför jag bytte prolle var att förhoppningsvis börja streama och syssla lite mer med media och redigering.

Vet ej om denna bilden säger så mycket men såhär ser du ut just nu och jag lirar HoN för tillfället.
http://i57.tinypic.com/mi1e7d.jpg

EDIT: Kan även tillägga att jag varit inne i BIOS och stängt av Turbomode och Speedstep, vet ej om det spelar någon större roll fick det tipset i alla fall av en bekant.

Aktivera Speedstep igen, den drar ner energianvändning och gör CPU:n svalare i Idle och även när den klättrar upp i belastning under korta intervall.

Turbomode bör du ha igång, ger 10% mer prestanda och anpassar sig dynamiskt efter behovs.

Skrivet av superpwnguin:

1.81V?!?! Det är lite.... högt. (typ 50% för högt.)

1.81V Vcore är galet högt, tror nog det är sensorfel då ViD ligger på 1.057V

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014
Skrivet av DavidtheDoom:

Aktivera Speedstep igen, den drar ner energianvändning och gör CPU:n svalare i Idle och även när den klättrar upp i belastning under korta intervall.

Turbomode bör du ha igång, ger 10% mer prestanda och anpassar sig dynamiskt efter behovs.

1.81V Vcore är galet högt, tror nog det är sensorfel då ViD ligger på 1.057V

Var inne i BIOS nu och gjorde Turbomode och Speedstep enable igen och såg även att BIOS Version var 1008 x64 har ingen aning vad det innebär samt att min VCORE låg på 1,056V vilket verkar vara okej? Mer tips tar jag gärna emot hur jag kan optimera min processor utan att behöva överklocka. Överklockning får bli ett framtida projekt då jag inte riktigt är 100 % säker på hur man gör ännu utan måste läsa på lite till innan jag vågar ge mig in i det.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Skåne
Registrerad
Sep 2006

Lite för mycket svammel i tråden.

Detta är saker vi kan konstatera: Din processor verkar gå helt korrekt, temperaturer är låga och fina, spänningen ser bra ut.

Allting ser ut som det ska och du behöver inte oroa dig. Svårare än så behöver vi inte göra det

5960X | X99-E WS | 32GB | EVGA 980 Ti Classified | 2 x Intel 750 | Full Loop | Enthoo Primo
6700K | Z710I | 16GB | XFX R9 Nano | 850 Evo | Thermalright AXP-100 | Node 202

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Perkele27:

Var inne i BIOS nu och gjorde Turbomode och Speedstep enable igen och såg även att BIOS Version var 1008 x64 har ingen aning vad det innebär samt att min VCORE låg på 1,056V vilket verkar vara okej? Mer tips tar jag gärna emot hur jag kan optimera min processor utan att behöva överklocka. Överklockning får bli ett framtida projekt då jag inte riktigt är 100 % säker på hur man gör ännu utan måste läsa på lite till innan jag vågar ge mig in i det.

1.056VCore i bios låter alldeles lagom, när du belastar CPU:n så stiger detta värde dock. I OS såg det ut som att sensorn var helt fel men du har nog inget att oroa dig för.

Temperaturen och Spänningarna ligger mycket bra till.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014
Skrivet av SeF.Typh00n:

Lite för mycket svammel i tråden.

Detta är saker vi kan konstatera: Din processor verkar gå helt korrekt, temperaturer är låga och fina, spänningen ser bra ut.

Allting ser ut som det ska och du behöver inte oroa dig. Svårare än så behöver vi inte göra det

Skrivet av DavidtheDoom:

1.056VCore i bios låter alldeles lagom, när du belastar CPU:n så stiger detta värde dock. I OS såg det ut som att sensorn var helt fel men du har nog inget att oroa dig för.

Temperaturen och Spänningarna ligger mycket bra till.

Aha okej tack det låter skönt så nu kan jag vara lugn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsgården
Registrerad
Apr 2015

Skadas en i7 4790k när de ligger på 50-60 grader när man spelar in + spelar CS:GO?
Eller är de som tidigare inlägg att dom klarar värme upp till 70-80c?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Schnuggles:

Skadas en i7 4790k när de ligger på 50-60 grader när man spelar in + spelar CS:GO?
Eller är de som tidigare inlägg att dom klarar värme upp till 70-80c?

Haswells egna värmeskydd går in vid 90 grader. Då klockar den ner sig automatiskt för att inte bli varmare - för att inte skadas. Så 50-60 grader är helt normalt.

Mobo MSI Z97 Gaming 5 CPU Intel i7 4790k: 4,5 Ghz @ 1,26v RAM Corsair Vengange Pro 16GB @ 2400MHZ
GPU Asus GTX 780 DCUII: 1228 mhz / 6800 mhz memory @ stock volt
Skärm Asus PB278Q @ 1440p

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rosvik
Registrerad
Apr 2002

Dom klarar högre än 80grader men dom flesta brukar dra gränsen där för vad som är bekvämt för 24/7 användning. 50-60grader är kanontemps.

3770k @ 4.5ghz, Evga 980ti, 16gig RAM, 256GB 850 Evo, AIO H60 med p&p Gentle Typhoon, Fractal Design mini

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsgården
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av Xyborg:

Haswells egna värmeskydd går in vid 90 grader. Då klockar den ner sig automatiskt för att inte bli varmare - för att inte skadas. Så 50-60 grader är helt normalt.

Tack