Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Felaktiga minnen?

Hej,

Håller på att pilla ihop min nya dator men stötte på lite problem.

Delarna består av
Moderkort: MSI Z97 Gaming 5
Processor: I7 4790k
Minnen: Kingston Hyperx Fury 2x4gb 1866mhz

Grafikkortet har inte kommit än så det har jag inte testat med.

Jag monterade CPU, Minnen och kopplade in nätagget och en hdd för att testa om datorn bootar upp. Minnena monterades i slot 2 och 4 enligt manualen.
När jag trycker på start så tänder sig alla lampor och CPU-fläkten varvar upp, sedan loopar den om och gör samma sak igen och stannar där.
Status-LEDarna på moderkortet visar 26 men jag kan inte hitta den koden någonstans.

Plockar jag ur ena minnet så är allt frid och fröjd och jag kommer in i BIOS.

Är det troligast att minnet är trasigt eller kan det vara kompabilitetsproblem ändå, även fast det går att bota med ena minnet.

Vore kul om någon visste va just "26" står för.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Du kan väl köra något minnestest så slipper du gissa? Du bör ändå boota dem från usb/cd så du behöver inte installera datorn för att köra dem.
Fungerar bara ett av minnena eller fungerar det med ett i taget i samma minnesplats ? Du kan ju ha skadad cpusockeln så att den inte kan kommunicera med en viss minnessockel.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av mrqaffe:

Du kan väl köra något minnestest så slipper du gissa? Du bör ändå boota dem från usb/cd så du behöver inte installera datorn för att köra dem.
Fungerar bara ett av minnena eller fungerar det med ett i taget i samma minnesplats ? Du kan ju ha skadad cpusockeln så att den inte kan kommunicera med en viss minnessockel.

Datorn botar inte ens upp med båda minnena i så ett minnestest känns uteslutet. Det är bara ett av minnena som fungerar. Kör jag med det minnet som "fungerar" så bootar datorn upp oberoende av minnesplats. Har även testat 2st 2gb minnen av äldre modell (1333mhz) i slot 2 och 4 och då bootar den upp. Känns som att det är det ena kingston-minnet som är kasst men man vill ju vara säker. Tänkte om fler hade haft problem med den modellen av minnen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Mjolkpaket:

Datorn botar inte ens upp med båda minnena i så ett minnestest känns uteslutet. Det är bara ett av minnena som fungerar. Kör jag med det minnet som "fungerar" så bootar datorn upp oberoende av minnesplats. Har även testat 2st 2gb minnen av äldre modell (1333mhz) i slot 2 och 4 och då bootar den upp. Känns som att det är det ena kingston-minnet som är kasst men man vill ju vara säker. Tänkte om fler hade haft problem med den modellen av minnen.

Då är de väl bara att reklamera dem direkt och få ett par nya

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2014

Det låter som att det är minnet

sebbeboy -Vad är det som är så roligt med att sitta och navigera där med muspekaren? För det är väl det enda vettiga man kan göra i startmenyn?
Tvelander -För den är 10000000000x mer logisk än att sitta leta runt i ett satans fan fullscreen fönster med massa grafik och skit bajs som funkar kiss dåligt på PC.
Kör start8 nu annars får jag FLIPP på windows 8

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009
Skrivet av Mjolkpaket:

Datorn botar inte ens upp med båda minnena i så ett minnestest känns uteslutet. Det är bara ett av minnena som fungerar. Kör jag med det minnet som "fungerar" så bootar datorn upp oberoende av minnesplats. Har även testat 2st 2gb minnen av äldre modell (1333mhz) i slot 2 och 4 och då bootar den upp. Känns som att det är det ena kingston-minnet som är kasst men man vill ju vara säker. Tänkte om fler hade haft problem med den modellen av minnen.

Du har då konstaterat att ett minne är trasigt, då är det bara att reklamera det direkt.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Framför dumburken ?
Registrerad
Jul 2013

Det är någon dera minnes porten eller minne. Troligtvis minnen. Testa sätta dom i andra portar för att utesluta portana. Är lat läst 50% av allt så om du redan gjort det så behöver ingen paragraf ryttare påpeka det.

Grönt och blåt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Jag får testa att få ut en ny minnesmodul då. Får hoppas att jag kan få en ny då minnena är en vinst från tävling.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Okt 2011

Pröva att sätta in den andra ramstickorna i slottet som funkade. Startar det så är inte nåt fel på minnena utan moderkortet.
En kompis hade samma på sitt nya moderkort.

5820ĸ ıllıllı 980тι ıllıllı αcєɾ хв270нυ

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Clawfinger6:

Pröva att sätta in den andra ramstickorna i slottet som funkade. Startar det så är inte nåt fel på minnena utan moderkortet.
En kompis hade samma på sitt nya moderkort.

Jag har testat det också, så det är väl minnet. Ville bara ha det bekräftat, var längesen jag byggde dator själv