EGVA X99 Micro startar ej med 4 stickor

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Jun 2003

EGVA X99 Micro startar ej med 4 stickor

http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/205809-evga_x...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/207419-corsai...
Går bra med 3 stickor som sitter i båda sloten till vänster samt sista till höger som är 3:an
Men stoppar ja i 4:e får ja error b7.
Har även testat att växla mellan stickorna samt annat märke.
Så stickorna är det inget fel på

Problemet är att jag kommer ju inte in i Bios så kan ju inte felsöka någontng där heller

Tips och ideer tas tacksamt emot

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av Dizzzad:

http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/205809-evga_x...
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/207419-corsai...
Går bra med 3 stickor som sitter i båda sloten till vänster samt sista till höger som är 3:an
Men stoppar ja i 4:e får ja error b7.
Har även testat att växla mellan stickorna samt annat märke.
Så stickorna är det inget fel på

Problemet är att jag kommer ju inte in i Bios så kan ju inte felsöka någontng där heller

Tips och ideer tas tacksamt emot

Vilken UEFI/BIOS-version har du? Om ej senaste, testa att uppgradera.

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2004

Fråga på evga forum. Där får du hjälp snabbt.

http://forums.evga.com/EVGA-X99-Series-f98.aspx

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Jun 2003

Kör den senaste
Har provat med 2 olika märken och får samma problem
Corsair Dominator Platinum DDR4 PC21300/2666MHz CL16 4x8GB (CMD32GX4M4A2666C16)
Crucial Ballistix Sport DDR4 PC19200/2400MHz CL16 8GB (BLS8G4D240FSA)

Nu ligger Corsair på hyllan och 3 stickor Crucial sitter i
Kör default i Bios

http://www.bilddump.se/bilder/20150314161655-212.73.179.253.p...
http://www.bilddump.se/bilder/20150314161719-212.73.179.253.p...
http://www.bilddump.se/bilder/20150314161740-212.73.179.253.p...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av Dizzzad:

Kör den senaste
Har provat med 2 olika märken och får samma problem
Corsair Dominator Platinum DDR4 PC21300/2666MHz CL16 4x8GB (CMD32GX4M4A2666C16)
Crucial Ballistix Sport DDR4 PC19200/2400MHz CL16 8GB (BLS8G4D240FSA)

Nu ligger Corsair på hyllan och 3 stickor Crucial sitter i
Kör default i Bios

http://www.bilddump.se/bilder/20150314161655-212.73.179.253.p...
http://www.bilddump.se/bilder/20150314161719-212.73.179.253.p...
http://www.bilddump.se/bilder/20150314161740-212.73.179.253.p...

Det verkar ju inte alls stämma att du kör den senaste UEFI-versionen. Senaste är 1.16, enligt dina skärmdumpar har du 1.14.

Version 1.15 fixade iaf vissa kompatibilitetsproblem med minnen så jag tycker du ska testa att faktiskt installera senaste.

Citat:

Fixed POSTing issue with certain kits of 2667 RAM

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Jun 2003
Skrivet av evil penguin:

Det verkar ju inte alls stämma att du kör den senaste UEFI-versionen. Senaste är 1.16, enligt dina skärmdumpar har du 1.14.

Version 1.15 fixade iaf vissa kompatibilitetsproblem med minnen så jag tycker du ska testa att faktiskt installera senaste.

Hmm
Jag körde deras egna update bios program för bara någon dag sedan och uppdaterade
Får testa igen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Har du använt ESD-skydd?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av Dizzzad:

Hmm
Jag körde deras egna update bios program för bara någon dag sedan och uppdaterade
Får testa igen.

Ladda ned 1.16 från sidan jag länkade och följ instruktionerna som står där. Rimligen kommer det fungera att få 1.16 på det viset.

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Jun 2003
Skrivet av lorgix:

Har du använt ESD-skydd?

Ne, Gameblar lite

Tveksam till att det som är felet, då jag har testat alla minnena i olika slot och alla funkar utom när jag sätter den i 3:an.

Skulle de fått sig en stöt så hade den kommit betydligt tidigare och knappaste påverkat slot 4 ??

Har även problem med SLI på EVGA GTX 980 i BF3, då hela skärmen flimmrar rött tills ja väljer PhysXsetting till ett av korten
Så börjar misstänka att kortet är kört från början

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Dizzzad:

Ne, Gameblar lite

Tveksam till att det som är felet, då jag har testat alla minnena i olika slot och alla funkar utom när jag sätter den i 3:an.

Skulle de fått sig en stöt så hade den kommit betydligt tidigare och knappaste påverkat slot 4 ??

Har även problem med SLI på EVGA GTX 980 i BF3, då hela skärmen flimmrar rött tills ja väljer PhysXsetting till ett av korten
Så börjar misstänka att kortet är kört från början

En urladdning kan mycket väl slå ut en slot, och det kan uppenbara sig direkt eller med tiden. Kan förstås vara något helt annat, men det är en fullt rimlig förklaring.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Jun 2003
Skrivet av lorgix:

En urladdning kan mycket väl slå ut en slot, och det kan uppenbara sig direkt eller med tiden. Kan förstås vara något helt annat, men det är en fullt rimlig förklaring.

Känns ju som den urladdning kan ju hamna var som helst tyvärr,
Men har läst på fler trådar om detta problem utan lösning