Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Sep 2007

Processorn fast i "viloläge"

Hej,

jag upptäckte nyligen att det började smålagga när jag använde datorn. Det laggade när jag t.ex. höll på i chrome eller spelade lite CSGO. Jag hittade snabbt att problemet var processorn och att den på något sätt har fastnat i "viloläge", den vill helt enkelt inte klocka upp sig själv från multi på 8 (kör normalt med 44). Det har aldrig hänt mig förut och jag har startat om datorn, ändrat till original inställningarna i BIOS två gånger men ingenting fungerar.

Jag har tagit en bild när jag kör IntelBurn test och kollat aktiviteten på processorn med coretemp.

Vad kan det vara för fel?

http://imageshack.com/a/img909/1482/Kil6zM.png

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Jul 2014

Vad har du för moderkort, ram mm? (läste att processorn var 4690K)

Cmos reset kan fungera

Protonmail: enkel krypterad mail gratis
KeePass: krypterad lösenordshantering för alla operativsystem
Tor: gratis VPN tunnel (inte helt säker men kringgår blockeringar)
Spybot Anti-Beacon: låser ner övervakning i windows 10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hässleholm
Registrerad
Feb 2005

Vilket energischema står datorn på?
Ändra till Hög prestanda.
Stäng av speedstep eller vad det heter i bios om det inte är det du redan har ändrat.

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 1800X @4Ghz ] [ Asus 1070 ROG Strix ] [ Asus Crosshair VI Hero]
[ 16GB G.Skill RipJawsV 3200Mhz DDR4 ] [ Samsung 960 EVO 500GB + Samsung 850 Pro 256GB ] [ Logitech G933 ] [ Corsair H115i ] [ Win10 x64 Pro ] 3dMark CPU-Z

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av Xaran:

Hej,

jag upptäckte nyligen att det började smålagga när jag använde datorn. Det laggade när jag t.ex. höll på i chrome eller spelade lite CSGO. Jag hittade snabbt att problemet var processorn och att den på något sätt har fastnat i "viloläge", den vill helt enkelt inte klocka upp sig själv från multi på 8 (kör normalt med 44). Det har aldrig hänt mig förut och jag har startat om datorn, ändrat till original inställningarna i BIOS två gånger men ingenting fungerar.

Jag har tagit en bild när jag kör IntelBurn test och kollat aktiviteten på processorn med coretemp.

Vad kan det vara för fel?

http://imageshack.com/a/img909/1482/Kil6zM.png

Hur ser det ut i denna menyn.

Dold text

Fractal Design Define R4 | EVGA Supernova G2 750W
Samsung SSD 850 Pro 256GB | ASUS Z97-A
Corsair Vengeance 8GB 1600MHz | Intel i7 4790K 4.4GHz
Gigabyte GeForce GTX 970 Core: 1314 MHz Memory: 1978 MHz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

win + x / energisparläge. Maxprestanda

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av Sidju:

Vad har du för moderkort, ram mm? (läste att processorn var 4690K)

Cmos reset kan fungera

asrock z97e-itx/ac
8 gb hyperX ram

--

Prestandan stog på balanserad och processorn reagerade när jag ändrade till max. Problemet nu är att multi är konstant på 44 med en konstant volt (1.2322). Det är iofs bättre än att den ligger nere på 7xx Mhz och fiser men det har inte varit så tidigare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av Xaran:

Prestandan stog på balanserad och processorn reagerade när jag ändrade till hög. Kan inte förstå hur den kunde ändra sig automatiskt.. =\

Man måste inte köra på maxprestanda för att den ska klocka upp sig. Om den inte klockar upp sig när du kör balanserat så är nåt galet. Som du redan fått tips om så prova att göra en BIOS reset

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Sep 2007

Att ta ur batteriet var inte så lätt på ett mitx och inte hjälpte det heller.

Lejonkung hade redan postat svaret tidigare. Jag var bara värdelös på att leta mig djupare in i powerinställningarna. Balanserad hade ändrats från min 5% - max 100% till min 5 - max 5.. Hur kan det ändras bara sådär?