Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2010

H100i blev rosa

Hej,

Har haft min H100i i drygt 4 månader nu utan problem. Men jag märkte nu att LED färgen på pumpen helt plötsligt bytt färg från vitt (default) till rosa, från en dag till en annan. Har inget problem med temperaturerna och jag kör inte heller med corsair link (mjukvaran som styr färgerna). Tycker det hela är väldigt konstigt.

Någon som upplevt samma problem?

Chassi: InWin D-frame mini | SSD: 2x Intel 535 480GB | CPU: i5 4690K @ 4.6 Ghz | Kylning: Corsair H100i | GPU: Asus GTX 980 Strix DirectCU II | PSU: Corsair RM750W | MB: Asus Z97i-Plus | RAM: Corsair Dominator 16GB 2400Mhz

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av fromis:

Hej,

Har haft min H100i i drygt 4 månader nu utan problem. Men jag märkte nu att LED färgen på pumpen helt plötsligt bytt färg från vitt (default) till rosa, från en dag till en annan. Har inget problem med temperaturerna och jag kör inte heller med corsair link (mjukvaran som styr färgerna). Tycker det hela är väldigt konstigt.

Någon som upplevt samma problem?

Hej Fromis,

Skulle du kunna installera Corsair Link och testa ändra färgen?

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Nyfiken på våra produkter och nyheter? Besök vår hemsida för mer information eller gilla vår Facebook-sida för de senaste nyheterna och tävlingarna! Har du haft något problem med våra produkter? Kolla då in våran supportsida!
| Corsair hemsida | Corsair på Facebook | Corsair RMA & Support | Corsair subform här på Sweclockers |

Mina custombyggen: C.ACE | Chrome 240 | K65 RGB "Battlescarred Edition" | Spec-Edge

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av Corsair Johan:

Hej Fromis,

Skulle du kunna installera Corsair Link och testa ändra färgen?

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

tycker corsair link är helt värdelöst kan du svara på detta?

Enthoo luxe | Custom loop |
GTX TITAN 3-Way SLI@1200Mhz | 3690X@@4999Mhz | Asrock extreme11
32GB ram | Samsung EVO 500GB | Lepa G1600 | <3

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av NinjaMartin:

tycker corsair link är helt värdelöst kan du svara på detta?

Och vad ska han svara på det? Det är din personliga åsikt.

Ursprungligen inskrivet av Quiki "japp jag kan tro att mitt kort ligger lite varmt och nej jag kommer inte att berätta hur varmt det är sen hur ramt rummet är m.m, ingen hard feelings men vissa frågar mycket, dessutom så vill jag veta vad folket har och vill gärna inte gå efter sweclockers tester."

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

Testa att installera Corsair Link du kan alltid radera det efter.

GTX 1080, Intel 5930K 4.0GHZ, Noctua NH-D15,ASUS X99 DELUXE, 16GB DDR4 Corsair, Fractal design r5, Corsair AX 1200i, Samsung 950 256GB, 1TB HDD.

AMD r9 280X Vapor-X, AMD 8350@4.4GHZ, 212 EVO,Gigabyte GA-970A-DS3P , 8GB DDR3 Corsair, Zalman Z11+, EVGA 500W, 120GB kingston v300 SSD, 1TBSeagate HDD.

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av NinjaMartin:

tycker corsair link är helt värdelöst kan du svara på detta?

Jag kan svara på det ja, Corsair Link är inte värdelöst alls om man installerar det på rätt sätt. Följ stegen i denna tråd.

http://www.sweclockers.com/forum/127-corsair/1333214-allt-om-...

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Nyfiken på våra produkter och nyheter? Besök vår hemsida för mer information eller gilla vår Facebook-sida för de senaste nyheterna och tävlingarna! Har du haft något problem med våra produkter? Kolla då in våran supportsida!
| Corsair hemsida | Corsair på Facebook | Corsair RMA & Support | Corsair subform här på Sweclockers |

Mina custombyggen: C.ACE | Chrome 240 | K65 RGB "Battlescarred Edition" | Spec-Edge

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av Corsair Johan:

Jag kan svara på det ja, Corsair Link är inte värdelöst alls om man installerar det på rätt sätt. Följ stegen i denna tråd.

http://www.sweclockers.com/forum/127-corsair/1333214-allt-om-...

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

ska testa det tack!

(om det är min personliga åsikt att det inte fungerar ALLS som det är tänkt från tillverkaren är ju en annan sak...) du där uppe i tråden....

Enthoo luxe | Custom loop |
GTX TITAN 3-Way SLI@1200Mhz | 3690X@@4999Mhz | Asrock extreme11
32GB ram | Samsung EVO 500GB | Lepa G1600 | <3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2006

Något som inte har med så mycket färgen att göra, men när du nämner att du inte har Corsair Link installerat..

Jag kan starkt rekommendera att installera Corsair Link och konfigurera dina fläkt-kurvor utifrån hur väl kyld din CPU är. Mina fläkt-kurvor var väldigt intressanta i deras default-läge; dom hade en relativt hög RPM i idle, trots lagomt låga temperaturer. ~27-30c. Dom gick istortsett aldrig under 1000 RPM, vilket inte känns optimalt alls. Känns onödigt att fläktarna ska snurra på i medel-hastighet helt i onödan när systemet knappt används. Nu har jag en temp på ca 35c när jag surfar/små-pular med saker, med en RPM på ~550, håller nog lagerna på fläktarna längre också.

Sen precis som Johan säger, programvaran löser nog dina färgproblem då du kan välja färger/lägen där. Jag personligen gillar temperaturläget, där färgen på LED-lampan motsvarar temperaturen på CPU. Krimskrams-funktion, som det mesta som har med LED och färger att göra, men lite småkul ändå.

"Rock's longest, strangest trip, the Grateful Dead."

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Corsair Johan:

Hej Fromis,

Skulle du kunna installera Corsair Link och testa ändra färgen?

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Tjena! Varför fungerar inte grön färg? Blå & röd fungerar direkt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Sep 2012

Skulle tro att någon av LED-lamporna gått sönder, antagligen den blåa. Hände samma grej med min H100i den blå LED-lampan gick sönder då blev den vita färgen orangeaktig/rosaaktig någon vecka senare gick den gröna också sönder så nu kan det bara lysa rött.

280x l i5 6600K l H100i l 16GB l 4TB l 250GB SSD l AX760W l Phanteks Enthoo EVOLV ITX

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Anton.o:

Skulle tro att någon av LED-lamporna gått sönder, antagligen den blåa. Hände samma grej med min H100i den blå LED-lampan gick sönder då blev den vita färgen orangeaktig/rosaaktig någon vecka senare gick den gröna också sönder så nu kan det bara lysa rött.

Jahop.. Hur får jag tillbaka default?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av Bull3tM0nk:

Jahop.. Hur får jag tillbaka default?

Vad menar du med default?

Eftersom bara blå och röd lamporna fungerar kan du bara få ett spektrum från blå till röd. Antar att den bara är uppbyggd av en grön blå och en röd LED så blandas bara färgerna för att få bestämd färg.

280x l i5 6600K l H100i l 16GB l 4TB l 250GB SSD l AX760W l Phanteks Enthoo EVOLV ITX

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2010

Kom hem på kvällen igår efter att jag jobbat och startade datorn. Kollade såklart direkt vilken färg jag hade på pumpen och såg att den gått tillbaka till vitt igen, väldigt skumt måste jag säga.

Chassi: InWin D-frame mini | SSD: 2x Intel 535 480GB | CPU: i5 4690K @ 4.6 Ghz | Kylning: Corsair H100i | GPU: Asus GTX 980 Strix DirectCU II | PSU: Corsair RM750W | MB: Asus Z97i-Plus | RAM: Corsair Dominator 16GB 2400Mhz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
C:\
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av fromis:

Kom hem på kvällen igår efter att jag jobbat och startade datorn. Kollade såklart direkt vilken färg jag hade på pumpen och såg att den gått tillbaka till vitt igen, väldigt skumt måste jag säga.

Min H100i byter färg själv också. Går att ställa i Link.

it's not a bug, it's a feature

"Citera för svar!"

Speldator 1 I5 4670K@4,5 | 16GB | 970GTX | Vatten
Speldator 2 I5 3670K@4,5 | 32GB | 670GTX | Luft
HTPC I5 4690K@4,2 | 8GB | 970GTX | Vatten
Rapberry Pi 2 | Flertalet Konsoler | Nexus 5X | Random Asus Laptop | Sucker för Speedruns

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Bull3tM0nk:

Tjena! Varför fungerar inte grön färg? Blå & röd fungerar direkt.

Precis som Anton skrev så låter det som att den gröna inte fungerar riktigt, du kan reklamera den om du inte är nöjd.

Skrivet av fromis:

Kom hem på kvällen igår efter att jag jobbat och startade datorn. Kollade såklart direkt vilken färg jag hade på pumpen och såg att den gått tillbaka till vitt igen, väldigt skumt måste jag säga.

Jag skulle som sagt rekommendera dig att installera Corsair Link för att styra färgen därifrån.

Nyfiken på våra produkter och nyheter? Besök vår hemsida för mer information eller gilla vår Facebook-sida för de senaste nyheterna och tävlingarna! Har du haft något problem med våra produkter? Kolla då in våran supportsida!
| Corsair hemsida | Corsair på Facebook | Corsair RMA & Support | Corsair subform här på Sweclockers |

Mina custombyggen: C.ACE | Chrome 240 | K65 RGB "Battlescarred Edition" | Spec-Edge

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bohus (Norr om GBG)
Registrerad
Jan 2008

Måste säga att jag finner det något humoristiskt att fromis inte ens testat att installera den medföljande programvaran för att se om det löste problemet.

[Corsair Carbide Air 240 Vit] [Corsair AX 750] [Intel Core i7 4790K] [Antec Kühler H2O 1220] [Corsair Vengeance DDR3 16GB 1600MHz/CL9] [MSI Z97M GAMING] [MSI GeForce GTX 980 Gaming] [MSI GeForce GTX 770 2GB TwinFrozr GAMING] [ADATA SSD Premier Pro SP900 256GB M.2 & Seagate Momentus XT 7200.1 500 & WD Black 500] [fraktfritt @ inet.se vid orders över 500kr[/U]] [http://www.aifi.se/]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Ant3:

Måste säga att jag finner det något humoristiskt att fromis inte ens testat att installera den medföljande programvaran för att se om det löste problemet.

Kalla mig lat eller vad du vill men jag försöker undvika att installera allt för mycket "onödig" mjukvara. Kan tyvärr känna att Corsair link är av den typen om jag enbart ska använda programmet till att ändra färg.

Chassi: InWin D-frame mini | SSD: 2x Intel 535 480GB | CPU: i5 4690K @ 4.6 Ghz | Kylning: Corsair H100i | GPU: Asus GTX 980 Strix DirectCU II | PSU: Corsair RM750W | MB: Asus Z97i-Plus | RAM: Corsair Dominator 16GB 2400Mhz

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Okt 2006

Jag kan inte låta bli att undra varför du köpte i-modellen som just är med Link...om du nu avskyr extra mjukvara i datorn.

Skickades från m.sweclockers.com