Visst skrap/störning i ljudet ibland (HD650/Schiit Valhalla+Modi)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2007

Visst skrap/störning i ljudet ibland (HD650/Schiit Valhalla+Modi)

Har nyss köpt HD650 + Schiit Valhalla/Modi, allt funkar som det ska förutom en irriterande grej. Det skrapar i ljudet, ganska frekvent. Hörs inte om man lyssnar på musik med lite volym. Men spelar man eller liknande och det är tyst ibland så hörs det ganska tydligt. Det är kopplat såhär:

Optisk från Creative soundblaster Z till Modi
RCA från Modi > Valhalla
6.5mm från Valhalla till HD650

Hjälp uppskattas!

Trädvy Permalänk
Fyndjägare
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Kakann:

Har nyss köpt HD650 + Schiit Valhalla/Modi, allt funkar som det ska förutom en irriterande grej. Det skrapar i ljudet, ganska frekvent. Hörs inte om man lyssnar på musik med lite volym. Men spelar man eller liknande och det är tyst ibland så hörs det ganska tydligt. Det är kopplat såhär:

Optisk från Creative soundblaster Z till Modi
RCA från Modi > Valhalla
6.5mm från Valhalla till HD650

Hjälp uppskattas!

Kan det vara rören som plockar upp störningar?
Flytta/stäng av din mobil och annan radioutrustning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av Mumu55:

Kan det vara rören som plockar upp störningar?
Flytta/stäng av din mobil och annan radioutrustning.

Har ingenting som är speciellt nära, en mick ca 1m bort är väl det jag kan komma på. DACen står ju nära men det ska väl vara lugnt? När jag tänker efter så har det väl uppkommit idag när jag har kopplat in min nya mic Samson meteor. Men störningarna uppkommer även utan den inkopplad, dock kanske mindre frekvent.

Trädvy Permalänk
Fyndjägare
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2010

En Modi borde inte störa en Valhalla kan man ju tycka, borde vara ett väldokumenterat problem isf. Och dessutom kopplar du optiskt vilket borde förhindra att nåt strömrelaterat går från datorn till DAC:en, men just det Modi är USB powered? Kan vara något strömrelaterat där som fortplantar sig igenom kedjan.

Men jag tror mer på att det är radiorelaterat och att rören plockat upp nåt. Du har inget annat med radio i närheten. Typ en Wifi-router eller något annat med trådlöst nätverk? Kan du skärma av rören med någon metalkåpa? (utan att de överhettar förstås).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av Mumu55:

En Modi borde inte störa en Valhalla kan man ju tycka, borde vara ett väldokumenterat problem isf. Och dessutom kopplar du optiskt vilket borde förhindra att nåt strömrelaterat går från datorn till DAC:en, men just det Modi är USB powered? Kan vara något strömrelaterat där som fortplantar sig igenom kedjan.

Men jag tror mer på att det är radiorelaterat och att rören plockat upp nåt. Du har inget annat med radio i närheten. Typ en Wifi-router eller något annat med trådlöst nätverk? Kan du skärma av rören med någon metalkåpa? (utan att de överhettar förstås).

Modi 2 är det jag har, den har separat strömförsörjning precis som Valhalla. Router med WiFi finns i närheten, ska testa och flytta den.

Trädvy Permalänk
Fyndjägare
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2010

Du kan ju även testa att strömförsörja Modin från en USB Powerbank. Så vet du om det är USB-strömmen från datorn som är problemet.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?&lb=1792#prodlista

Trädvy Permalänk
Fyndjägare
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Kakann:

Modi 2 är det jag har, den har separat strömförsörjning precis som Valhalla. Router med WiFi finns i närheten, ska testa och flytta den.

OK Modi 2 Uber heter den va?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2007

Vettetusan, är ingen av de två. Schiit Modi Optical heter den på baksidan. Ska testa och flytta på grejerna längre bort från routern, typ ovanpå datorn eller något.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2007

Flyttade förstärkaren+dac till andra sidan skrivbordet, ovanpå datorn. Samtidigt så bytte jag och gav både DAC och förstärkare ström från ett eget uttag i väggen, nu verkar spraket/skrapet eller vad man ska kalla det vara borta. Nu hörs istället ett litet bakgrundstjut istället, ljudet är ganska konstant till skillnad från skrapet/spraket som kom då och då.

Samma tjut hörs även från mina högtalare (Adam A5X+KRK10S) som är kopplade med XLR mellan högtalare/sub och sen med RCA->3.5mm in i datorn.

Edit: Testade just och spela in lite med micen och där hörs samma tjut. I hörlurarna/högtalarna är det knappt att det hörs (fortfarande så jag stör mig lite) men i microfonen är det högt. Någonstans blir det störningar...

Trädvy Permalänk
Fyndjägare
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Kakann:

Flyttade förstärkaren+dac till andra sidan skrivbordet, ovanpå datorn. Samtidigt så bytte jag och gav både DAC och förstärkare ström från ett eget uttag i väggen, nu verkar spraket/skrapet eller vad man ska kalla det vara borta. Nu hörs istället ett litet bakgrundstjut istället, ljudet är ganska konstant till skillnad från skrapet/spraket som kom då och då.

Samma tjut hörs även från mina högtalare (Adam A5X+KRK10S) som är kopplade med XLR mellan högtalare/sub och sen med RCA->3.5mm in i datorn.

Edit: Testade just och spela in lite med micen och där hörs samma tjut. I hörlurarna/högtalarna är det knappt att det hörs (fortfarande så jag stör mig lite) men i microfonen är det högt. Någonstans blir det störningar...

Men tjutet hörs via dina aktiva högtalare kopplade direkt till datorns ljudkort och det tjuter även utan Schiit grejjerna inkopplade överhuvudtaget?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av Mumu55:

Men tjutet hörs via dina aktiva högtalare kopplade direkt till datorns ljudkort och det tjuter även utan Schiit grejjerna inkopplade överhuvudtaget?

Tjutet som nu är i både lurar och högtalare finns i högtalarna utan Schiit-grejerna inkopplade och i lurarna utan högtalarna inkopplade. Dock jävligt lågt i hörlurar/högtalare men fullt hörbart i micen.

Edit: Det löste sig när jag flyttade förstärkaren/DACen långt bort från dator/högtalare.