Fungerar det med OS på extern SSD?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Fungerar det med OS på extern SSD?

En bekant till mig har en bärbar dator. En Dell Vostro 1015 med en Intel Core 2 Duo. Tyvärr med mekanisk hårddisk. Därför går Windows 7 rätt trögt och då kom jag på idén om att köpa en extern SSD och lägga Windows på istället. Någon som provat detta? P.g.a ekonomiska skäl blir det inget nytt datorköp. Att byta ut den interna disken mot en SSD vill jag inte göra då det inte är min dator och jag vet faktiskt inte om det kommer vara kompatibelt heller. Den är ju trots allt tre år gammal.

Annars duger den fint då övriga komponenter håller bra klass trots åldern.
Alternativet är ett snabbt USB-minne, skulle det fungera?

Underskatta inte Citera-funktionen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Purgatory
Registrerad
Mar 2004

SSD fanns för tre år sedan, är väl bra mycket smidigare att ha disken i datorn än bredvid? Byt du.

Skickades från m.sweclockers.com

Ryzen 1700 @ 3,8, 1,25v. Msi Tomahawk. Vega 64. Samsung no-name b-die @ 3200.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Har inte provat det hela om det fungerar, men också för att det blir en klumpig lösning, skulle heller inte fundera på det om datorn inte har USB3 kontakter, USB2 blir för långsamt, och Windows skulle gå ännu långsammare även om det är en extern SSD.
Även om man väljer en extern SSD och har USB3 hela vägen blir det inte så snabbt som man skulle vilja, då många externa som finns på marknaden är ganska långsamma från början, externa enheter för humana priser är inte tänkta att användas på det här sättet helt enkelt.

Om det är eSATA så blir det desamma som att byta ut den interna disken till Extern så det antar jag inte är vad som är tänkt metod att använda, laptops brukar inte ha eSATA heller.

Sen köra intern SSD på en 3 år gammal dator är inga problem och är den metod jag skulle köra på utan tvekan alls, köra SSD externt som system blir lite som att gå över ån för att hämta vatten bara

Fundera inte mer på externt som systemdisk, även om det kan fungera så kommer det garanterat inte bli bra, skaffa en Intern SSD, = blir bra och kommer fungera smärtfritt.

Snabbt USB minne, se ovan har datorn USB3? snabbaste USB3 minnen (om datorn har USB3) är rätt snabba, men snabbare än en mekanisk hårddisk, tveksamt, byt till en intern SSD istället + kommer spara dig massa support jobb om inte annat när det krånglar, för krångla det kommer det nog garanterat att göra

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2007

Kolla på denna sida, den visar att det finns en lucka på undersidan som bara är att öppna för att komma åt hårddisken. Så det är inget stort ingrepp att byta hårddisken om det är det du är orolig för. Sen kan du köpa ett billigt hårddisk-chassi och stoppa in den nuvarande disken i, om du vill använda den som extern hårddisk.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Då kör jag nog på byte av disk internt. Måste bara kolla upp hur det ser ut inuti och även om det finns AHCI-vaL i BIOS. Finns inte AHCI struntar jag helt och hållet i det känner jag. Det är väl ett måste? Tack för en bra länk.

Underskatta inte Citera-funktionen