Failar vid uppstart - trasigt minne?!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2015

Failar vid uppstart - trasigt minne?!

Köpte ny dator för två dagar sen och fick uppleva skräcken när min nybyggda dator inte startar upp ordentligt (kom inte till bios och datorn startade om efter ca. 5 sek hela tiden) - trots löjlig noggrannhet när allt kopplats in.

Prövade en hel del innan det löste sig genom att jag helt enkelt bytte plats på mina två minnesmoduler. Då funkade allt perfekt, och jag har inte haft några problem överhuvudtaget sedan dess.

Det skumma är ju att det är exakt samma minnen. Jag har kört lite diagnostik på minnena men inte hittat något fel...

Så, av ren nyfikenhet undrar jag vad felet kan berott på? Kan det kommit in damm när jag satte i minnena eller kan det vara någon ful dold defekt på ena minnesmodulen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av hotsallad:

Köpte ny dator för två dagar sen och fick uppleva skräcken när min nybyggda dator inte startar upp ordentligt (kom inte till bios och datorn startade om efter ca. 5 sek hela tiden) - trots löjlig noggrannhet när allt kopplats in.

Prövade en hel del innan det löste sig genom att jag helt enkelt bytte plats på mina två minnesmoduler. Då funkade allt perfekt, och jag har inte haft några problem överhuvudtaget sedan dess.

Det skumma är ju att det är exakt samma minnen. Jag har kört lite diagnostik på minnena men inte hittat något fel...

Så, av ren nyfikenhet undrar jag vad felet kan berott på? Kan det kommit in damm när jag satte i minnena eller kan det vara någon ful dold defekt på ena minnesmodulen?

vilket test körde du. hur länge. testa alltid ett minne i taget ta ut det andra under tiden.

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644
Google för nybörjare https://www.youtube.com/watch?v=cq9X44tUXI4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vimmerby
Registrerad
Nov 2003

De kanske inte satt i ordentligt från början? Det har hänt mig, trots att jag monterat säkert hundra minnen.

"I live, I die, I live again!"