USB DAC får inte tillräckligt med ström?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2009

USB DAC får inte tillräckligt med ström?

Skrev just ett inlägg men det dök aldrig upp så jag skriver om det.
Jag införskaffade nyligen en USB DAC:
http://hifimediy.com/sabre-dac-uae23
HIFIMEDIY SABRE USB DAC ES9023 96KHZ/24BIT

jag får dock ett felmeddelande när jag kopplar in den med hörlurarna:

har testat att koppla ur alla usb-enheter förutom tangentbord och mus, provat byta port. problemet kvarstår, vad ska jag göra?
kopplar för övrigt in den bak på datorn, direkt in i moderkortet.

moderkort: Gigabyte GA-Z87-D3HP http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1953866
hörlurar: Shure SRH840 (som borde ska vara väldigt lätta att driva http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=459639

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Nov 2011

Förstår inte, vad är det för specs? Driver min Fiio E10k utan problem till mina DT-770 250ohm.

Intel core i7 6700K, MSI Radeon R9 390X GAMING 8G, ASUS Z170i Pro Gaming, Corsair Vengeance DDR4 2666MHz 8GB, OCZ Trion 100 240GB, Samsung SSD EVO Basic 840-Series 250GB, Fractal Design core 500, Be Quiet Pure Rock, Corsair SF 600, Windows 10 Pro N 64-bits

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Tauc:

Skrev just ett inlägg men det dök aldrig upp så jag skriver om det.
Jag införskaffade nyligen en USB DAC:
http://hifimediy.com/sabre-dac-uae23
HIFIMEDIY SABRE USB DAC ES9023 96KHZ/24BIT

jag får dock ett felmeddelande när jag kopplar in den med hörlurarna:
http://i.imgur.com/BULNBwL.jpg

har testat att koppla ur alla usb-enheter förutom tangentbord och mus, provat byta port. problemet kvarstår, vad ska jag göra?
kopplar för övrigt in den bak på datorn, direkt in i moderkortet.

Vad har du för moderkort/dator? Har du usb 3.0?
Edit: såg att du hade skrivit ner ditt mobo längst ner i posten :P, kanske inte har fullt stöd för windows 8?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Förstår inte, vad är det för specs? Driver min Fiio E10k utan problem till mina DT-770 250ohm.

Då hans dac har sin strömförsöjning genom usb och inte genom en adapter så kanske moderkortet inte pallar att försörja den. Borde dock inte vara fallet om han har usb 3.0.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2009
Skrivet av Paontuus:

Vad har du för moderkort/dator? Har du usb 3.0?

kom på att jag inte skrev detta, editerade min första post har usb 3.0 men inte säker på om det är på alla portar. men även usb 3.0 borde väl ha samma 5v som usb 2.0?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Tauc:

kom på att jag inte skrev detta, editerade min första post har usb 3.0 men inte säker på om det är på alla portar. men även usb 3.0 borde väl ha samma 5v som usb 2.0?

usb 3.0 Klarar dock att leverera mer watt, men eftersom du har 6 st usb 3.0 borde inte ström vara något problem. Är du säker att din dac har stöd för windows 8?

Edit: Du kan även testa en självförsörjd usb hub, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1865744 kanske kan funka?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2009
Skrivet av Paontuus:

usb 3.0 Klarar dock att leverera mer watt, men eftersom du har 6 st usb 3.0 borde inte ström vara något problem. Är du säker att din dac har stöd för windows 8?

har windows 8.1, men ja den borde ha stöd för det. står på hemsidan - Supports: Mac, Windows and LInux computers.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Paontuus:

Då hans dac har sin strömförsöjning genom usb och inte genom en adapter så kanske moderkortet inte pallar att försörja den. Borde dock inte vara fallet om han har usb 3.0.

Min strömförsörjs via USB 2.0, samma kabel som datan går via

Intel core i7 6700K, MSI Radeon R9 390X GAMING 8G, ASUS Z170i Pro Gaming, Corsair Vengeance DDR4 2666MHz 8GB, OCZ Trion 100 240GB, Samsung SSD EVO Basic 840-Series 250GB, Fractal Design core 500, Be Quiet Pure Rock, Corsair SF 600, Windows 10 Pro N 64-bits

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2009

Fixat! Flyttade runt kablarna lite och kopplade DAC:en ensam i en av de 6 usb 3.0 portarna och tangentbordet/mus sitter i de 2 usb 2.0 portarna. kanske går bra så länge jag inte använder mer än en av de 6 usb 3.0-portarna? något måste ju vara fel men nu fungerar det iaf, tack för hjälpen gott folk!
(innan satt alla 3 kablarna i usb 3.0 portarna och usb 2.0 var oanvända)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malå
Registrerad
Aug 2007

Du skulle nog fundera på en usb hub med egen ström försörjning iaf. Kan ju hända att du behöver usb3 till nått mer i framtiden

Skickades från m.sweclockers.com

Win 10: AMD Ryzen 5 1600X@4075MHz 1.38V | Noctua NH-D15S, Noctua A15 PWM x2 | Sapphire R9 390 Nitro | Corsair Vengence LPX 3000 16gb | Gigabyte AX370-Gaming K3 | EVGA Supernova 1000W G2 | CM 932 HAF

Win XP: Atlon X2 4200+@2640MHz | Nvidia 8800 GTS 320@621/1944 |MSI K8N Neo 4| 2048Mb DDR 800@960MHz

Win 98: Celeron 533MHz@800MHz | ASUS CUSL-2 | Voodoo 3 3000@186MHz | 384Mb PC100 | Creative CT4810