Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2013

Dator startar inte *FIXAT*

Hallå jag har ett problem med min dator, det är så att när jag startar den så lyser fläktar men moderkortet piper inte vid start som den brukar göra. CPU fläkten går inte heller och samma sak med GPU fläkten. Specs i sign. Moderkortet har en inbyggd ledslinga som inte lyser heller.

Tack på förhand /Affe

EDIT: Fixade genom att ta ut och sätta in alla sladdar!

Main: R9 390 Nitro, 4690K @ 4 GHZ, NH-U12P SE2, Corsair 8GB 1600MHz, Gigabyte Z97X Gaming 3, Fractal Design Define S, 1 TB, Fractal Design 650W, samsung 840 evo 120gb, windows 10
Equipment: Benq xl2411t Tesoro durandal ultimate G1NL, steelseries rival, Qpad qh 90.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006
Skrivet av Affeskate13:

Hallå jag har ett problem med min dator, det är så att när jag startar den så lyser fläktar men moderkortet piper inte vid start som den brukar göra. CPU fläkten går inte heller och samma sak med GPU fläkten. Specs i sign. Moderkortet har en inbyggd ledslinga som inte lyser heller.

Tack på förhand /Affe

Om datorn har fungerat förut så börja med att rycka ut alla USB saker som sitter inkopplade, nästa steg är att du rycker bort USB kablarna som går mellan moderkort och chassit, alltså chassiets front USB kontakter kopplas ur.

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2013

Jag fixade den nu! Det visade sig att det var en sladd som glappade! efter 2 timmars felsökning...

Main: R9 390 Nitro, 4690K @ 4 GHZ, NH-U12P SE2, Corsair 8GB 1600MHz, Gigabyte Z97X Gaming 3, Fractal Design Define S, 1 TB, Fractal Design 650W, samsung 840 evo 120gb, windows 10
Equipment: Benq xl2411t Tesoro durandal ultimate G1NL, steelseries rival, Qpad qh 90.