Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Märsta
Registrerad
Okt 2009

Optical ljud borta...

Hejsan. Så här ligger det till.
Under typ 2 år så har jag använt en optical cable från min stationära dator till min soundbar för att streama ljud. Och det har fungerat solklart. Men häromdagen så slutade allt fungera. Jag använder Realtek manager för att ändra default device från soundbaren till mitt headset som jag alltid har gjort.

Använder optical kabel från tv till soundbaren och det funkar fortfarande. Och headsetet funkar med ljud. Bara genom optical från dator till soundbaren.

Vid uppstartad dator så lyser änden av optical kabeln och antar att den inte ska lysa om den inte är connectat som den ska men inget ljud.

Och vet inte riktigt hur jag ska felsöka, så ifall ni har något tips så kom gärna med det. (Antar att det inte är något fel på kabeln på grund av att den lyser som den ska???)

MvH Anders

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2012

Har du Realteks oranga högtalare nere till höger.
Om du högerklickar på den och väljer ljudenheter, hur ser det ut då?

| Corsair Graphite Series 600T Mesh | Corsair Pro Series Gold AX850W | Gigabyte GA-Z77X-UD5H | Intel Core i7-3770K + Corsair Hydro Series H80 | Corsair Dominator Platinum PC3-17066 16GB (4X4) | Gigabyte Radeon HD7970 GHz Edition (X2) + EKWB EK-VGA Supremacy/EK-DCP 4.0 | Corsair Air Series AF140 Quiet Edition (X4) | Lite-On Blu-ray Writer IHBS-112 (X2) | Intel 525 60GB mSATA | Corsair Force Series 3 120GB + 240GB | Seagate Barracuda 1TB + 3TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Märsta
Registrerad
Okt 2009
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I Villan
Registrerad
Jul 2001

Knäckt kabel, skitig kabelände, smuts/damm i uttagen... etc.?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Märsta
Registrerad
Okt 2009

Testade att blåsa på kabeln som sitter in i datorn och det funka. Jätte skumt att en kabel ska tunna damma igen när kabeln sitter ansluten jämt. Men funka nu iaf tackar för svaren och hjälpen!

MvH Anders

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Märsta
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av Gudish:

Testade att blåsa på kabeln som sitter in i datorn och det funka. Jätte skumt att en kabel ska tunna damma igen när kabeln sitter ansluten jämt. Men funka nu iaf tackar för svaren och hjälpen!

MvH Anders

JA men nu har det hänt igen. TRÅKIGT!! Förslag???