Hjälp "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Jul 2008

Hjälp "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"

Behöver lite hjälp, jag har haft min dator sen 2011, alltid funkat.
Problemet började med att min 1 årig son trycker på powerknappen, vilket han har gjort rätt många gånger under ett par månaders tid! kanske de som är felet att något pajat!
Efter de får jag upp feltexten reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key

Jag har läst en hel del på nätet och provat, funkar inte och boota med orginal skiva win 7, pillat på alla sladdar många gånger! kollat i bios!

Kan de vara moderkortet som pajat fast man kommer in i bios, men inte vidare kör man med skiva blir de bara svart efter ett tag!

Om de varit ssd som pajat borde de inte varit nått problem och kört ifrån skiva, eller hur?

Tacksam för svar/Roger

MK Asus P8P67 DELUXE Socket 1155, P67, Rev 3.0

HD1TB WD GP SATA-300 64MB, Caviar Green Power

SSD 120GB Intel 510 2.5"/6Gbps

CPU Core i7 2600K

GK PCIe GB GF GTX 560Ti

Kylare Noctua NH-U9B SE2

PSU Corsair HX 650W 80+, Modulära kablar

Kab FD Arc ATX, Black, No PSU

Tillbehör till Fractal Design Arc Svart + 140mm fläkt

FD DF 140mm promotion

Förtydligat inlägget något
Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

Var inte den här tråden uppe för 1 månad sen...

Hur som helst... Gå in i bios och ändra boot priority OCH hdd priority så att disken med ditt os på står högst upp på listan. Koppla ur alla usb minnen/externa hårddiskar och ta ut eventuella optiska plastskivor. Spara bios inställningarna och starta om maskinen.

Rapportera sedan tillbaka så fortsätter vi, ifall detta inte löser problemet.

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Jul 2008

Det här hände för 3 dagar sen, jag har ändrat boot priority osv, men eftersom de inte funkar och få igång datorn med win 7 skivan borde felet vara något annat än bios? eller? Haft ut ram minne

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av Karpafan:

Det här hände för 3 dagar sen, jag har ändrat boot priority osv, men eftersom inte de inte funkar och få igång datorn med win 7 skivan borde felet vara något annat än bios? eller? Haft ut ram minne

Det var isf ngn annans unge som pillat på dstorn med liknande resultat

Sakta ner lite, vi tar ett steg i taget. Vad händer när du bootar från SSDn?

Om detta nu inte fungerar, provar du att boota den andra hårddisken, det är möjligt att boot filerna ligger där.

Men du måste skriva exakt vad som händer vid dina boot försök så jag kan hjälpa dig. Dvs exakt vad skärmen printar ut vid varje tillfälle.

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Jul 2008

När jag bootar från SSD kommer reboot and sel ...... men jag har inte provat och boota ifrån den andra disken, det kan jag prova!
Men faktum kvarstår att de är märkligt att man inte kan få igång datorn med win 7 skivan! återkommer senare när jag provat den andra disken!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008

Jag gissar på att bios nollställt sig och är i IDE mode istället för AHCI... ("Sata mode" i bios dvs)

new main rig---i7 6700k,CM Hyper 212evo@67c load,MSI OCv2 GTX1060 6gb H110-I pro mitx, 2x8gb 2133mhz, 250gb 850 Evo + 500gb apple hdd, FD integra 550w 80+, Fractal Design Nano-S mITX
Main Rig--- 2700k,Scythe Samurai ZZ @ 52c load ASUS GTX970 Black OC edition @ 52c load GA-B75-D3H, 2x4gb xms3 1333mhz, 128gb SSD + 4x500gb lagring, OCZ Modxstream Pro 600watt, In-win Dragon Slayer chassi LaptopLenovo 700, i5 6300hq, 12gb 2133mhz, gtx950m, 128gb m2 + 750gb FullHD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Jul 2008

Bios är i AHCI kollade faktiskt precis, faktum är att den fick igång win 7 skivan nu, men jag valde avsluta för jag vill veta felet!
När jag väl provar den andra disken får jag samma reboot and sel...

Eller ni tycker jag ska köra en ny inst. av win 7?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Aug 2006

Om du vill försöka reparera boot för Windows 7 så kan du först testa att boota Windows 7 skivan och använda metoden "Using the Automated Startup Repair" som är beskrivet en bit ner på denna sida http://www.howtogeek.com/howto/32523/how-to-manually-repair-w...

janee

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

Det verkar som att dina boot filer är korrupta eller helt enkelt borta.

Nästa (enklaste iaf) steg är precis som janee säger att göra en automatisk reparation från installationsmediet.

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Jul 2008

Tog 10-15 ggr innan den ville läsa skivan igen, recovery funkade inte....fanns inget och välja, men restore kunde jag köra! ser ut och funka nu, sen hur länge får vi se!

Stort tack allesammans! trevlig kväll