Prestandaövervakaren (win8.1) säger 3,22GHz men cpu är 2,4GHz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Dec 2004

Prestandaövervakaren (win8.1) säger 3,22GHz men cpu är 2,4GHz

När jag kollar prestandaövervakaren i Windows 8.1 64bit så visar den en pendlande "hastighet" i tabben prestanda. Den växlar runt lite mellan 3.22-3.60GHz. Men CPUn ska endast ligga på 2,4GHz och det säger den även i prestandaövervakaren där den anger "högsta hastighet: 2.40GHz". Jag har en Intel i7 4700HQ som ska ligga på just 2.4GHz...

Något jag missat som gör att den rapporterar högre hastighet? "Turbo mode" - eller vad allt dom nu kallat det förut - eller liknande som är igång?

Tack på förhand!

Primära datorn: ASUS N56J + Samsung 840 EVO Series 250GB|Tillbehör: Logitech Performance MX|Logitech Illuminated K810|Seagate Backup Plus Desktop 3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2009

Stationär: Phanteks Enthoo Primo | Corsair HX750i | EVGA Z170 FTW | i7 6700K Delid 4,8GHz | EVGA GTX 1080 2126MHz | Custom Loop | Corsair Dominator Platinum 16GB 3000MHz | Creative Sound Blaster Zx
Kringutrustning: ASUS MG279Q/AOC q2770Pqu | Logitech G600 | Corsair Vengeance K70 | Philips Fidelio X2 | Apple MBPr 13"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Dec 2004

Ahh där ser man - tack för det snabba svaret! Men varför ligger den på ca 3.22 hela tiden utan att jag gör något? Spotify som inte ens spelar musik bör väl inte behöva turbo mode för att finnas i bakgrunden

Och märkligt att den går över 3.40 GHz =/

Kan det ha att göra med att jag valt "prestanda-läget" i Windows?

EDIT: Jag har haft prestandaläget i Windows och minsta processorhastighet på 100%. Ställde ner det till 5% och nu ligger CPUn inte och arbetar i högsta hastighet hela tiden Over and out!

Primära datorn: ASUS N56J + Samsung 840 EVO Series 250GB|Tillbehör: Logitech Performance MX|Logitech Illuminated K810|Seagate Backup Plus Desktop 3TB