Kan inte stänga av directional sound (surround ljud) inom spel, snälla hjälp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2014

Kan inte stänga av directional sound (surround ljud) inom spel, snälla hjälp!

Hej, idag när jag skulle spela league of legends märkte jag att jag har surroundljud igång i mina hörlurar, något jag aldrig haft förr, jag har ingen aning hur det är möjligt då jag inte har ändrat något alls. (Har även samma problem inom Hearthstone, antar att det är samma i alla andra spel också)

Har kollat genom Realtek HD, där står det att jag inte har surroundljud igång, jag har kollat genom Uppspelningsenheter, även där står det att jag inte har surroundljud igång.

För er som inte spelar league of legends så kan jag också berätta att där finns inga ingame options för att starta/stänga av surroundljud, men surround funkar självfallet i league of legends.

Vad har jag missat? hur kommer det sig att jag har fått surroundljud utan att ha satt igång det själv? Det enda jag har gjort var att jag kopplade in mina högtalare som var utkopplade 4 dagar innan dess, kan även bekräfta att problemet kvarstår när jag använder högtalarna så tror inte det är fel på mitt headset (Razer kraken pro).

Har plågats av detta i nästan en vecka nu och funderar på att formatera om datorn då jag inte lyckats få hjälp på ett antal andra forum ("vände du dig till sweklockers sist? jävla nöt!" haha jotack jag kom på det i efterhand :/)

Kan tillägga att detta verkade rätt intressant då personen verkade ha samma problem som jag: http://us.battle.net/wow/en/forum/topic/16201260423
"Warcraft uses your default Windows settings for sound and mono sound isn't an option in Windows 7. Stereo or 2 channel sound is the lowest it will usually go."

Antar att det är samma problem för league och legends och hearthstone men här ser ni mitt Realtek HD: http://gyazo.com/54318165f32ea1e0378b7b4cb4790890

och här ser ni vad jag valt på uppspelningsenheter: http://gyazo.com/d56689692acec1bd30a340eaa8b630b3

Nu har jag skrivit av mig och försökt ge så mycket information som möjligt, uppskattar alla tips och all möjlig hjälp, kan även tänka mig att skänka bort ett RP card värt 100kr till den som tar sig tid för att hjälpa mig att lösa detta om den nu spelar league of legends eller liknande