fel på nas/nätverk

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015

fel på nas/nätverk

Våran nas (lacie) syns inte i nätverket,kommer inte åt den någonstans.
Någon som har nåt tips på vad man kan göra?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006

Svarar den på ping?
Har inte Lacie något hitta-mitt-nya-nas-verktyg?

Dator: https://www.inet.se/kundvagn/bild/9823049/
Server: 2x HP ProLiant Microserver Gen8, 16GB/st, ESXi 6.0
NAS: Synology DS413 4st 3TB | QNAP TS-879 Pro 8st 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Okt 2003

Vad menas med "syns inte i nätverket". Kan inte ens din router se att en NAS är ansluten? I så fall är det nog inte så mycket man kan göra, misstänker jag. Om inte LaCie har någon form av recovery-verktyg förstås.

It's time to kick ass and chew bubble gum, but I'm all out of gum...
citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
STHLM
Registrerad
Apr 2008
Skrivet av izadan:

Våran nas (lacie) syns inte i nätverket,kommer inte åt den någonstans.
Någon som har nåt tips på vad man kan göra?

Börja med att startat om den - om den ens är igång. Tryck på den stora blåa kulan.

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015

Är inte så bra på det här så jag måste fråga vad ping är?
Nej,har inte hittat nåt sånt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015

Har startat om den,hjälper inte

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av Role_Model:

Vad menas med "syns inte i nätverket". Kan inte ens din router se att en NAS är ansluten? I så fall är det nog inte så mycket man kan göra, misstänker jag. Om inte LaCie har någon form av recovery-verktyg förstås.

Nej det kan den inte..är det kört nu?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006
Skrivet av izadan:

Nej det kan den inte..är det kört nu?

Nej det är inte kört. Men ta hem en tekniskt kunnig person till dig och be dem hjälpa dig. Bjud på middag som tack för hjälpen.

Dator: https://www.inet.se/kundvagn/bild/9823049/
Server: 2x HP ProLiant Microserver Gen8, 16GB/st, ESXi 6.0
NAS: Synology DS413 4st 3TB | QNAP TS-879 Pro 8st 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Origin
Registrerad
Aug 2003
Skrivet av izadan:

Våran nas (lacie) syns inte i nätverket,kommer inte åt den någonstans.
Någon som har nåt tips på vad man kan göra?

Hitta din NAS bland detta https://www.lacie.com/us/support/index.htm?rid=10007 och ladda ner LaCie Network Assistant. Om det inte funkar gå in på Troubleshooting efter du har valt din modell.

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av Orici:

Hitta din NAS bland detta https://www.lacie.com/us/support/index.htm?rid=10007 och ladda ner LaCie Network Assistant. Om det inte funkar gå in på Troubleshooting efter du har valt din modell.

Tack för tipset! Ska prova imorgon!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västkusten
Registrerad
Sep 2005

Eftersom det verkar vara verkligen grundläggande här men har du kopplat i en nätverks kabel i den?

Desktop Ncase M1 | Asus Z270i | Intel i7 7700K | Corsair Vengeance LPX 16GB | Asus Geforce GTX1080ti Strix | Samsung 850 EVO 500GB m.2 | Corsair SF600 Skärmar AOC Agon AG352UCG | Samsung s29e790c | Benq GL2460 NAS X-Case Extra Value 424 | Supermicro X10DRL-i | Intel Xeon E5-2620 v3 | Samsung 2x16GB ECC | EVGA Supernova G2 1300W | WD Red 16x3TB 8x6TB | Samsung 840 Evo 2x256GB | Freenas 9.3.1 | UPS Eaton Powerware 3S 700 DIN
Inet fri Frakt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av INCSlayer:

Eftersom det verkar vara verkligen grundläggande här men har du kopplat i en nätverks kabel i den?

Nog för att jag inte kan så mycket, men så klart så sitter nätverkskabeln i.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
*****
Registrerad
Aug 2006

Är det en ny Nas?

Inte Core i7 4790K
Asus Z97-A
Asus Nvidia GTX 970 STRIX
Kingston DDR3 HYPERX 8GB 1600MHZ X 2

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av Neonodia:

Är det en ny Nas?

Nej den är ca 5 år gammal

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2005

Det är väl Windows home server på dom där manickerna? Dubbelkolla i routern så den syns där för det första.

Vet du om det är fast IP eller DHCP på den?

Annars finns det en windows home server programvara för att managera den från en annan datorn, kan vara värt att testa den och se om det dyker upp. Annars är det bara att försöka göra en restore på den, jag har för mig det finns VGA anslutning på baksidan av den, om du kan koppla in en skärm kan du se vad som händer.

[Workstation] [i7 3770K | Sabertooth Z77 | EVGA GTX 1080 SC WC | AX1200 | 16GB DDR3 | 1TB 850 Evo]
[Server/NAS] [ESXi] [Xeon E3-1275 V3 | Silverstone DS380 | 16GB DDR3 ECC | 8 x WD RED 3TB | LSI MEGARAID 9271-8I]
[Bärbar] [Macbook Pro Retina 15 | 512GB SSD | 16GB Ram]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2015

när jag skulle kopiera över filer till nasen så kom detta felmeddelande upp:

jag såg att dioden för hdd2 på nasen blinkar rött och det betyder att det är mindre än 10% ledigt utrymme på disken.
jag kör med systemet raid 0. tidigare har jag kört med jbod och då har jag aldrig haft detta strul.
man ska väll ändå kunna flytta filer till nasen även om det är mindre än 10 % ledigt utrymme även med format raid 0?

jag kommer åt nasen i utforskaren men det går inte att spela upp någon fil.

en stor mapp som jag lagt en massa på syns inte i nasen i utforskaren, det är som att mappen blev osynlig.

vad tror ni? är det värt att formatera om igen med jbod eller ska jag lägga ner detta med nasen nu?