Brus från micken i mitt nya headsett. (mmx 300)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Brus från micken i mitt nya headsett. (mmx 300)

Tjabba!
Har ett nytt headset, ett Beyerdynamics mmx 300. Det jag upptäckte var att från att ha ett litet brus med mitt gamla 7h har jag nu jättemycket brus, eller mer ett mörkt brummande.
Använder jag mig av funktionen minskning av störningar i realtec försvinner nästan allt brus men ljudet blir väldigt burkigt.
Vet inte riktigt vad jag ska försöka med, testat alla inställningar jag har på datorn och kommer inte fram till något.
Även kollat så att det inte går någon kabel både i och utan dator som skulle kunna störa.
Skulle ett ljudkort kunna fixa detta tror ni? kommer brummet från en störning, dåliga komponenter eller dåliga drivrutiner/inställningar?

Ljudkortet som används just nu är det integrerade i moderkortet. Ett asus z97-a.

Tack på förhand.
Melker

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

Vart har du stoppat in micen? Frontporten? Baksidan? Blir det någon skillnad? Spontant skulle jag gissa på att det plockar upp t ex ström från ett dåligt avskärmat chassi t ex. Mitt gamla headset som finns i signatur plockade upp ljud som blev ett irrationsmoment för andra ju fler bildrutor per sekund mitt grafikkort ritade upp. 60fps med vsync var lugnt men spelade man med det off och det var väldigt varierande så blev det rätt rejält störande.

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Blir ingen skillnad mellan port framme, port bakom och i en steelseries usb "ljudkort" (billig skit). Kör trippla skärmar så nog får säkert grafik kortet jobba.. tror du att detta kommer att lösas med ett ljudkort? eller att samma problem blir där?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2008

Avaktivera micboost?

i7 6700K - EVGA 980 Ti SC+ - Acer XB271HU / Qnix 2710
EVGA Supernova G2 850 - Samsung 850 EVO 500 GB - ASUS Z170 Pro Gaming
Fidelio X2 - Blue Snowball

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Yes, skrev att jag testat alla inställningar. Har den av helt och alla "specialinställningar" från realtek har jag också testat så vette vad det kan vara.. tänkte att jag plockar upp ett asus ljurdkort för just över tusingen men kommer det att lösa problemet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bohuslän
Registrerad
Apr 2009
Skrivet av 1Mecke1:

Yes, skrev att jag testat alla inställningar. Har den av helt och alla "specialinställningar" från realtek har jag också testat så vette vad det kan vara.. tänkte att jag plockar upp ett asus ljurdkort för just över tusingen men kommer det att lösa problemet?

Det vet man aldrig. Jag har ett Asus Xonar DX och har samma problem som trickysaer hade.

En lösning på problemet vore guld värt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2006

Blir bruset värre om du belastar grafikkortet? Jag har ett xonar dx och när jag hade micken ansluten till ljudkortet uppstod störningar när jag belastade grafikkortet, antagligen för att ljudkortet ligger så nära pci-e platsen. Jag kör just nu micken på det interna och ljudet på det externa ljudkortet.

=)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av 1Mecke1:

Blir ingen skillnad mellan port framme, port bakom och i en steelseries usb "ljudkort" (billig skit). Kör trippla skärmar så nog får säkert grafik kortet jobba.. tror du att detta kommer att lösas med ett ljudkort? eller att samma problem blir där?

Skrivet av exroz:

Det vet man aldrig. Jag har ett Asus Xonar DX och har samma problem som trickysaer hade.

En lösning på problemet vore guld värt.

Skrivet av Maarus:

Blir bruset värre om du belastar grafikkortet? Jag har ett xonar dx och när jag hade micken ansluten till ljudkortet uppstod störningar när jag belastade grafikkortet, antagligen för att ljudkortet ligger så nära pci-e platsen. Jag kör just nu micken på det interna och ljudet på det externa ljudkortet.

Tveksamt, hade själv ett Asos Xonar DX(?) tidigare och problemet kvarstod även med ljudkortet.

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop