Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2013

HDD låter??

Tjena, har en dator som är 3år gammal, och den har börjat knäppa o göra ifrån sig konstiga ljud. Är det HDD som brukar börja låta med tiden? Varför i så fall, den har ju samma upphängning som när jag köpte den? Eller är det bara min hörsel som blivit bättre och jag börjat höra det på sistone?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Jul 2014

Motorer och kullager slits med tiden. Därav ljudet. Kolla även så att skruvarna inte har lossnat till den. Det kan ge mer ljud

Protonmail: enkel krypterad mail gratis
KeePass: krypterad lösenordshantering för alla operativsystem
Tor: gratis VPN tunnel (inte helt säker men kringgår blockeringar)
Spybot Anti-Beacon: låser ner övervakning i windows 10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Galactica
Registrerad
Feb 2005

Klickar den?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra götaland
Registrerad
Sep 2012

Är det någonting av värde på den så gör en kopiering utav det till en annan disk. Du kan köra tills den dör. Hade också en disk som gjorde lustiga ljud och det tog några dussin timmars användning tills den blev obrukbar.

Kan låta oavsiktligt aggressiv.
Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007

Du bör ta reda på om det verkligen är disken så det inte är nån fläkt eller att disken är dåligt monterad så hela chassit vibrerar. Stäng av datorn och ta ut disken så långt kablarna tillåter. Då blir det lättare att höra (och känna) om det är den som låter.

Är du det minsta orolig för om disken är ok så ska du se till att du ha en kopia av det du inte vill förlora på en annan disk. Speciellt innan du försöker kolla upp om disken är ok eftersom diskar kan gå sönder mitt i testerna vilket hände mig 2-3 på diskar jag misstänkte var nått fel på.