Permalänk

HDD låter??

Tjena, har en dator som är 3år gammal, och den har börjat knäppa o göra ifrån sig konstiga ljud. Är det HDD som brukar börja låta med tiden? Varför i så fall, den har ju samma upphängning som när jag köpte den? Eller är det bara min hörsel som blivit bättre och jag börjat höra det på sistone?

Permalänk
Medlem

Motorer och kullager slits med tiden. Därav ljudet. Kolla även så att skruvarna inte har lossnat till den. Det kan ge mer ljud

Visa signatur

Protonmail: enkel krypterad mail gratis
BitWarden: krypterad lösenordshantering man kan, men inte måste, köra på egen server

Permalänk
Medlem

Klickar den?

Permalänk
Medlem

Är det någonting av värde på den så gör en kopiering utav det till en annan disk. Du kan köra tills den dör. Hade också en disk som gjorde lustiga ljud och det tog några dussin timmars användning tills den blev obrukbar.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Medlem

Du bör ta reda på om det verkligen är disken så det inte är nån fläkt eller att disken är dåligt monterad så hela chassit vibrerar. Stäng av datorn och ta ut disken så långt kablarna tillåter. Då blir det lättare att höra (och känna) om det är den som låter.

Är du det minsta orolig för om disken är ok så ska du se till att du ha en kopia av det du inte vill förlora på en annan disk. Speciellt innan du försöker kolla upp om disken är ok eftersom diskar kan gå sönder mitt i testerna vilket hände mig 2-3 på diskar jag misstänkte var nått fel på.