Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jul 2014

HDD Varning.

Hej! Är inte så insatt i just detta med hdd. Förstår ju självfallet att detta inte är bra. Det jag undrar är, hur dåligt är detta? Kommer den att faila närsomhelst? Har inget viktigt på denna dator vilket kanske är tur. Den är snabb och funkar bra för övrigt.

http://imgur.com/lVnavld

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Maj 2003

Du ska kopiera bort vad du vill spara, och sluta använda den disken. I dag.
B!

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

den har cluster som börjat ge upp och ersatts av reserkluster på skivorna i din HDD

dvs det låter som att den börjat sjunga på sista versen så att backa upp allt på den innom snar framtid är att föredra för rätt va det är kan den lägga av helt eller börja få läsfel.

jag har iofs en disk som rullat sen 2006 som gett samma felmedelande i ett par år nu men den lever fortfarande och används som böhsdisk för sånt som kvittar om ja blir av med.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.7Ghz, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1500Mhz/7010Mhz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Okt 2008

Så vitt jag vet är det generellt sett väldigt dåligt när en hårddisk börjar reallokera sektorer, så vore jag du skulle jag ta backup på allt och byta ut den illa kvickt.

Ett tips är att installera HD Sentinel (kör på trial och avinstallera sedan) och få en andra bedömning. Högst sannolikt kommer den att skrika högt, för det är just de SMART-attribut du har problem med som den som standard övervakar hårdast.

1800X, 1080 SLI, 4K

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

1. Ta backup asap
2. Skriv upp de gula värdena å håll järnkoll på om de ökar, om så -> byt disken.

Till viss del kan du tillfälligt förstärka/byta ut svaga sektorer med SpinRinte och/eller HDD Regenerator.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2010

skadade sektorer är defekter på skrivytan, vilken inte är så bra.

dock är det bara reallokated sector count som visar antalet defekta sektorer. current pending sector count är ostabila sektorer som väntar på att skrivas till (dock antagligen för att dom är just defekta, men det är inte alltid så). even count är det totala antalet av dessa.

problemet med skadade sektorer är att dom med all säkerhet kommer att öka med tiden, så skaffa en ny disk snarast. om du kopierar filerna till en annan disk så kommer du troligen märka att antalet ökar och att visa filer är skadade