Permalänk
Medlem

Hjälp med att medialösning.

Hej
jag skulle behöva lite hjälp med att få en smidig och fungerande medialösning hemma.
Idag har jag en stationär dator som jag har mina filmer lagrade på.
Men jag skulle vilja se dom via intel NUC:en som är kopplad till tvn. I Nucen har jag en 30gb ssd alltså är det inte aktuellt att slänga över filmerna till denna.

Hur gör jag smidigast?

Jag var lite inne på att göra den stationära datorn till en server och sedan sedan streama med xbmc med Nucen. Men detta känns lite osmidigt då jag hela tiden måste da den stationära datorn igång (som förövrigt är i ett annat rum i huset)

jag är lite inne på om NAS kan vara lösningen jag letar efter men jag är inte helt säker på hur det fungerar.
Så därför frågar jag er om hjälp nu.

Tack på förhand.

Visa signatur

| Asus TUF Gaming X570-Plus| Ryzen 5 3600X 4,4Ghz | 16Gb Corsair | Asus RTX 2070 ROG OC | Kingston SSD | Corsair CX550W | Phanteks Eclipse P400S |

Permalänk
Medlem

Extern hårddisk till din NUC, alternativt en NAS kopplad till routern.

Permalänk
Avstängd

En NAS som du kopplar trådat till din router löser detta, materialet kan sedan delas via smb eller DLNA, Kör du KODI på din NUC kan den läsa från nasen också.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2272520
+ 2 diskar, exempelvis
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1335006

Permalänk
Medlem

En NAS fungerar ju utmärkt för detta (standardfall för NAS), speciellt om du har den kopplad via trådat lokalt nätverk (alltid bra att slippa trådlöst för sånt här, krånglar lätt och det är ju ändå stationära prylar). Du delar bara ut filerna på NAS'en och spelar upp dom med mediaspelarprogram på NUC'en. Även en billig NAS som t ex Synology DS215j fixar detta galant (två hårddiskar) eller DS115j (en hårddisk).

Permalänk
Inaktiv

Dela ut mappen med filmer (högerklicka och dela ut) sedan anslut med Kodi på Nuken till din utdela mapp på din dator.

Permalänk
Medlem

Nas + plex media server! Så kan du använda all din media sålänge du har internetanslutningen och nasen är på. Har själv den hemma nu, fungerar utmärkt. Programmet är gratis till NUCen och NASen, men mobilappen (som man borde ha om man använder den, den fungerar som fjärrkontroll) kostar 45kr eller så.