Får Radiotjänsten göra så här?

Permalänk
Medlem

Kan ni kanske sluta spamma personliga åsikter och ta den diskussionen till ett PM istället?
TV licens måste betalas när man innehar TV om man är myndig i ett hushåll, endast en TV-licens per hushåll dock. Din mor betalar inte, du är svag och vek dig när dem ringde ett jävligt påtryckande samtal så du måste betala ja. Du kan strida deras beslut. Men i slutändan är det TS fel då han lät sig intimideras och kunde inte säga nej.

Citat:

Författningen har upphävts / ska upphävas 1990-01-01 genom SFS 1989:41

1 § Den som innehar en mottagare som är avsedd för mottagning av bildsändning med eller utan ljud (televisionsmottagare) skall betala mottagaravgift med 271 kronor per kalenderkvartal.
Avgiften betalas till den myndighet som regeringen bestämmer. Lag (1989:495).

2 § Bestämmelser om skyldighet att anmäla innehav av televisionsmottagare finns i lagen (1989:41) om TV-avgift. Lag (1989:42).

3 § Avgift som har erlagts för televisionsmottagare gäller även annan televisionsmottagare, om mottagarna
1. är avsedda att användas i innehavarens hushåll av honom själv, hans familj, annan medlem av hushållet eller inneboende som är helt i hushållets kost,
2. är avsedda för försäljning eller demonstration och förvaras på samma försäljnings- eller demonstrationsställe,
3. innehas inom sjukhus, vårdanstalt, ålderdomshem eller liknande inrättning och är avsedda att användas av dem som vårdas där,
4. innehas i hotell- eller pensionatsrörelse och är avsedda att användas av tillfälliga gäster, eller
5. innehas av läroanstalt och är avsedda att användas för undervisningen. Avgift som har erlagts för televisionsmottagare gäller även annan sådan mottagare som är avsedd att användas i motorfordon, om fordonet är registrerat på den som har erlagt avgiften, medlem av hans familj eller annan medlem av hans hushåll och icke huvudsakligen används i yrkesmässig trafik.
Avgift som har erlagts för televisionsmottagare, vilken används inom lägenhet som är avsedd för annat ändamål än bostad och disponeras av den som innehar mottagaren, gäller även ytterligare nio sådana mottagare inom lägenheten, i den mån föreskrift i första stycket ej är tillämplig. För varje påbörjad följande grupp om tio mottagare utgår avgift såsom för en mottagare.

4 § Avgift betalas inte för televisionsmottagare som
1. på grund av sin konstruktion inte kan användas för att ta emot markbundna rundradiosändningar,
2. finns i anläggningar eller lokaler som är avsedda för annat än bostadsändamål eller i fortskaffningsmedel, om mottagaren på grund av en särskilt vidtagen åtgärd inte kan användas för att ta emot TV-program,
3. innehas av tjänsteman vid utländsk beskickning eller lönat konsulat, om utrikesdepartementet bestämmer det,
4. har förts in i riket för tillfälligt bruk och är tullfri,
5. innehas på prov under högst 15 dagar, eller
6. efter anmälan till myndighet som avses i 1 § andra stycket har blivit nedmonterad, inpackad och undanställd eller på annat sätt försatt ur brukbart skick. Lag (1989:42).

5 § Föreskrift om mottagare i denna lag avser även återgivningsanordning som är ansluten till mottagaren.
Föreskrifterna i denna lag gäller ej navigeringsmottagare.

6 § har upphävts genom lag (1989:42).
Övergångsregler
Övergångsbestämmelser
1989:41
1. Denna lag träder i kraft den 1 mars 1989.
2. Lagen (1978:478) om avgift för innehav av televisionsmottagare skall upphöra att gälla vid utgången av år 1989. Lagen gäller dock fortfarande i fråga om skyldighet att betala mottagaravgift som har uppkommit dessförinnan.
3. För den som den 28 februari 1989 är registrerad som skyldig att betala mottagaravgift och som skall betala TV-avgift efter ikraftträdandet av den nya lagen, skall Radiotjänst i Kiruna Aktiebolag före utgången av år 1989 fatta beslut enligt 9 § i den nya lagen. Sedan bolaget har fattat ett sådant beslut i fråga om en avgiftsskyldig, skall den nya lagen tillämpas på honom i stället för den äldre lagen. Den äldre lagen gäller fortfarande till utgången av år 1989 i fråga om övriga avgiftsskyldiga som avses i denna punkt.
4. Vid bestämmande av avgiften för den första avgiftsperioden enligt punkt 3 skall bolaget beakta om avgiften avser tid för vilken mottagaravgift har betalats enligt den äldre lagen. Om det uppstår mellanrum mellan den tid för vilken avgift har betalats enligt den äldre lagen och den första avgiftsperiodens början, skall bolaget tillämpa 7 § tredje stycket i den nya lagen.
5. I fråga om den som driver hotell- eller pensionatsrörelse skall för tiden till utgången av år 1989 TV-avgiften för en mottagare som är avsedd att användas av tillfälliga gäster i rörelsen omfatta även övriga sådana mottagare i rörelsen.
6. För tiden till utgången av år 1989 skall bolaget, så snart det har fattat beslut enligt 9 § i den nya lagen i fråga om någon som den 28 februari 1989 är registrerad som skyldig att betala mottagaravgift, underrätta televerket om beslutet.
7. Om någon som den 28 februari 1989 är registrerad som skyldig att betala mottagaravgift före utgången av detta år skriftligen anmäler till bolaget att hans innehav av TV-mottagaren har upphört, skall bolaget, om det inte har fattat beslut enligt 9 § i den nya lagen, underrätta televerket om att avanmälan skett.
8. Varje statlig myndighet som innehar TV-mottagare skall senast den 1 april 1989 anmäla till bolaget hur många mottagare som myndigheten innehar.
9. Den som driver hotell- eller pensionatsrörelse och som innehar TV-mottagare som används i rörelsen skall senast den 1 februari 1990 anmäla till bolaget hur många mottagare som innehas i rörelsen.
1989:42
Denna lag träder i kraft i fråga om 4 § 1 och 2 den 1 april 1989 och i övrigt den 1 mars 1989.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Friterad:

Tagna ur luften, du har inte kikat så mycket på händelsen då antar jag.

Nja, det räckte med att se det en gång för mig.

Citat:

Ingen mening för SVT att bemöta påståendena? Många tusen har skrivit till dom, och när man försöker kontakta dom och vara seriös och ställa frågor så vill man inte svara på dom endast för vad det handlar om. Tittade du på videon själv? Och hur kan du veta att alla som tror på vad du kallar för skitsnack är SD-anhängare eller "värre"? Har du pratat med alla dessa människor om den saken?

Yes, SD är bra på att mobilisera sina sympatisörer, tyvärr är de inte lika bra på att få dem att komma med relevanta argument eller frågor eller ens normal hövlighet. Igen: Relevanta frågor hade blivit besvarade, Varför mobbar ni Jimmie? är inte en relevant fråga och motiverar inget svar för han blev inte mobbad på något sätt. Om inte norrbaggen eller ni svt ber om ursäkt offentligt till Jimmie så har ni tappat en skavlan tittare föralltid! Skäms på er bägge två !! är inte relevant kritik liksom.

SD-anhängare känner sympati för deras partiledare och anser att Skavlan var för hård mot honom efter hans sjukskrivning men så var det ju inte alls, det vet ju alla som såg intervjun liksom. Innan programmet fick SVT mycket kritik från alla håll och alla politiska färger (förutom extremhögern) för att de ens skulle intervjua Åkesson i den typen av program, efter sändning så fick de istället beröm från alla håll och alla politiska färger (förutom extremhögern) för att de både gav Jimmie utrymme att prata om sin sjukskrivning osv. och ställde både snälla och kritiska frågor som han fick gott om utrymme att svara på. En del ute på vänsterkanten tyckte att de var lite för snälla mot honom och en del ute på högerkanten tyckte att de var lite hårda, men det är bara extremhögern som tycker att det var en partisk intervju eller som du säger: en skandal.

Om du/man anser att hela världen är vänstervriden så kanske man borde ta en titt på sig själv först innan man anklagar alla andra för att vara partiska liksom. Hör du/man till den procenten längst ut på högerkanten så kommer 99% att vara "till vänster" om dig men det betyder inte att de är vänstervridna utan att du är högervriden. Skavlan är uttalat höger exempelvis men inte tillräckligt långt ut på högerkanten för dig förstås.

Citat:

SD har skickat ut en del som gjort idiotiska saker, och en del har inte blivit utskickade av någon anledning. Detta är ingenting som jag försvarar, utan det är bara dåligt av dom helt klart. Poängen är att bara för att andra partier möjligen har mindre sådant så betyder det inte att man ska strunta i att vara kritiska mot dom.

Det har aldrig varit fråga om att inte vara kritisk till andra partier, SVT är kritisk till mycket från alla sidor, du ser bara inte det för du är så långt ute på den ena kanten. Du kanske inte minns valet 2002 men då gjorde UG ett reportage med dold kamera i valstugorna och sannolikt var det detta som gjorde att alliansen inte vann då eftersom deras politiker väldigt snabbt kom med rasistiska uttalanden och så vilket inte S, V eller MP gjorde. Sen till valet 2006 så granskade UG Göran Persson och följde upp det med något av ett idol-reportage om Reinfeldt och hans politik och det var en stor anledning till att alliansen vann den gången.

Citat:

Vad diskussionen handlade om var ju hurivida SVT är partiska eller opartiska. Nu verkar det som om det bytt ämne till SD och hur dom är nazister och så mycket värre än andra. Känner igen logiken från folk på forumet som hackar på företag som gör korkade saker, men är riktiga fans åt ett annat företag som gör väldigt mycket korkat också, ändå är man inte kritisk mot dem på samma sätt om ens överhuvudtaget.

Men det var du som tog upp Skavlans intervju som ett exempel på hur partiska SVT är när de flesta ser det som ett exempel på motsatsen.

Citat:

Precis som att SD har bestått av mycket nazism så har även andra partier varit rakt av kommunistiska, men precis som SD så ändras dom med tiden, utvecklas med mera. Själv tycker jag det är lika dumt att kalla SDare för nazister som det är att kalla Socialdemokrater för kommunister. Det man gör när man säger så är att dra alla över en kam, väldigt likt det tankesätt rasister har.

Högerextrema vill gärna jämställa kommunism och nazism men det är två väldigt olika ideologier. Mycket dumt har gjorts i kommunismens namn och kommunism har aldrig riktigt fungerat som samhällsmodell (och inget land har kommit så långt åt det hållet) men ideologin i botten är inte hatisk och skiljer inte på folk och folk alls som nazismen gör. Det sagt är det förstås dumt att kalla folk för nazister som inte är det, men samtidigt så ligger ju nazismen bra mycket närmare SD än vad kommunismen ligger nära S eller ens V. S har inte varit kommunistiskt på åtminstone 80 år och SD bestod till stor del av nazister för bara 15 år sedan och många av dessa personer är fortfarande kvar i partiet på höga positioner.

Citat:

Du får gärna länka en enda tidning som inte är partisk åt något håll. Varför hade den varit mer trovärdig om den hade varit länkad av Aftonbladet t.ex? Eller hade den? Vem som länkar den spelar ingen roll, men vad som händer i videon gör det. Även om inte allting som Aftonbladet skriver är sant så ljuger dom inte hela tiden, samma gäller många andra tidningar och videor.

Som Söderbäck skriver så finns det inga totalt opartiska medium som diskuterar politik, det är omöjligt. Men alla medium som du tar upp är extremt partiska i alla delar av sin verksamhet till skillnad från mer etablerade medium. Aftonbladet är socialdemokratisk men det framkommer endast på ledarsidan, nyheterna är inte vinklade. Det som du länkar skulle jag inte räkna som nyhetsmedium utan som ren propaganda från extremhögern. Det finns förstås motsvarande medium på andra sidan också men det är heller ingen som länkar till exempelvis proletären och framhåller deras konstiga åsikter som fakta på det vis som ni gör med konstiga Youtube-kanaler eller så, och det är definitivt ingen på "den sidan" som länkar till knäppskallar på Youtube som bara snackar skit.

Citat:

Du kräver en källa men du verkar inte ha brytt dig om att titta på videon utan istället så kollar du upp kanalen, vilka som länkat den med mera och utefter det så skapar du en uppfattning om videon. Känns ganska meningslöst att skicka en källa då.

Jag försökte faktiskt att se på videon du länkade men det är bara sinnessvagt svammel och det går inte att ta på allvar. Den socialdemokratiska spionorganisationen Expo... please. Det absolut minsta man kan begära är en källa där personerna bakom står för sina åsikter och alltså inte gömmer sig bakom anonymiteten men det verkar vara svårt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr Mr:

Jag har aldrig hävdat att det skulle vara en konspiration att 462 SD-anhängare valde att anmäla programmet och det svarar inte på min fråga om trovärdig källa.

Fast den där jämförelsen faller platt, att alla skulle vara SD-anhängare. Det var mångdubbelt fler norrmän som anmälde programmet till Norges egna motsvarighet av granskningsnämnden, eller ska du hävda att alla norrmännen också är SD-anhängare? Är faktiskt det enskilt mest anmälda programmet någonsin i Norge om jag minns rätt, efter Skavlans intervju med JÅ.

Visa signatur

Samsung Odyssey G9 240Hz HDR1000 5120x1440 9900K 5,3GHz 1,335v adaptive Asus Z390-I
Asus RTX 2070 Dual EVO Advanced 8GB G.Skill Trident Z RGB B-Die 3200MHz CL16 2x16GB Samsung 970 Evo 1TB
Seasonic Focus Plus Gold 850W 2 x Dell U2715H Corsair K65 Speed SteelSeries Rival 500 Bose Companion 5
Secretlab TITAN 2020 SoftWeave Corsair H100i RGB Platinum Noctua NF-A12x25 x 4 PnP Neo G Mini GB4: 6869 CB15: 233

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Kritiken hade ingen merit enligt Norska granskningsnämnden så att det förekom kritik från anhängare och i norska medier är inte så intressant och var inget som det fanns några belägg för, inget som han kunde bli fälld för. Hade det varit någon ensidig hyllning av han så hade granskningsnämnden definitivt fällt programmet. Självklart får han kritiska frågor i ett program han själv valt att delta i (han som kontaktade programmet och sa att han ville vara med vid den här tiden) och att det frågas om saker som rör sjukskrivningen är inte så konstigt, han hade redan fått beskedet att fk drar in sjukpenningen exempelvis. Han valde att delta, han försäkrade att han var redo och han visste vilket tema och frågor det gällde, han hade t.o.m. önskat att prata om sin sjukdom. Värre är det inte. Att vara påstridig så att det uppfattas som han är otrevlig av anhängarna är faktiskt bättre än att vara partisk och hyllande.

Fel, det var SVT / Skavlan som kontaktade SD / JÅ.

Visa signatur

Samsung Odyssey G9 240Hz HDR1000 5120x1440 9900K 5,3GHz 1,335v adaptive Asus Z390-I
Asus RTX 2070 Dual EVO Advanced 8GB G.Skill Trident Z RGB B-Die 3200MHz CL16 2x16GB Samsung 970 Evo 1TB
Seasonic Focus Plus Gold 850W 2 x Dell U2715H Corsair K65 Speed SteelSeries Rival 500 Bose Companion 5
Secretlab TITAN 2020 SoftWeave Corsair H100i RGB Platinum Noctua NF-A12x25 x 4 PnP Neo G Mini GB4: 6869 CB15: 233

Permalänk
Testpilot

Eller så tar ni sönder TV-mottagaren i eran TV och hävdar att ni inte har en fungerande i hushållet och således slipper betala.
Visst det kan kännas ovärt att fysiskt pajja TV'n, men om ni ändå kör DigitalBox, Netflix eller dylikt så spelar det ingen roll. Jag gjorde så på min TV för att slippa betala denna skit-avgift jag iaf inte nyttjar någon funktion av alls.

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | VGN K75 Pro | Deathadder V2 Pro >

Permalänk
Medlem
Skrivet av muSashi:

Fast den där jämförelsen faller platt, att alla skulle vara SD-anhängare. Det var mångdubbelt fler norrmän som anmälde programmet till Norges egna motsvarighet av granskningsnämnden, eller ska du hävda att alla norrmännen också är SD-anhängare? Är faktiskt det enskilt mest anmälda programmet någonsin i Norge om jag minns rätt, efter Skavlans intervju med JÅ.

Att dom svenska anmälningarna kom från SD-anhängare känns högst troligt. Jag tror knappast att SD-motståndare anmälde programmet.

Att vissa norrmän reagerade, finner jag knappast som ett belägg för att programmet gick för hårt åt Jimmy. Det säger snarare att norrmännen inte har följt svensk politik närmare och inte känner till dom tveksamheter som finns inom SD, som kan vara intressanta att ta upp.

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av phoenixdisciple:

Eller så tar ni sönder TV-mottagaren i eran TV och hävdar att ni inte har en fungerande i hushållet och således slipper betala.
Visst det kan kännas ovärt att fysiskt pajja TV'n, men om ni ändå kör DigitalBox, Netflix eller dylikt så spelar det ingen roll. Jag gjorde så på min TV för att slippa betala denna skit-avgift jag iaf inte nyttjar någon funktion av alls.

Nej man får inte längre stänga av eller ta bort mottagardelen i en apparat som haft mottagare från början för att slippa avgift, det var tidigare tillåtet för hushåll men idag gäller det bara för apparater hos företag.

Måste jag betala radio- och tv-avgift för en trasig tv-mottagare?

Det har ingen betydelse att man inte kan ta del av programsändningarna t.ex. på grund av att man har en trasig antenn eller att tv-apparaten, videon, boxen m.m. är trasig och att man därmed inte kan använda sin tv-mottagare.

Tv-mottagaren behöver vara ohjälplig obrukbar för att inte vara avgiftspliktig. Så länge man har den avgiftspliktiga apparaten i sitt hem föreligger en avgiftsskyldighet.

http://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Vanliga-fragor-och-s...

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

"As a Usenet discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one."

Permalänk
Medlem

Vad menar du med den här posten?

Permalänk
Medlem
Skrivet av muSashi:

Fel, det var SVT / Skavlan som kontaktade SD / JÅ.

Skavlan kontaktade partiet och hade frågat om de kunde få en intervju när partiledaren var redo, men det var partiledaren själv i egen person som senare kontaktade Skavlan och blev informerad om förutsättningarna och kom med egna önskemål om vad de skulle prata om. Skavlan kontaktade inte partiledaren och tvingade fram någon intervju utan det jag sade stämmer fint. Det var initierat av gästen att göra det vid den här tidpunkten och många av klagomålen var att han hackade på en sjuk person. Det finns inte belägg för det däremot utan gästen hade försäkrat att han var redo. Mer är det inte med det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Skavlan kontaktade partiet och hade frågat om de kunde få en intervju när partiledaren var redo, men det var partiledaren själv i egen person som senare kontaktade Skavlan och blev informerad om förutsättningarna och kom med egna önskemål om vad de skulle prata om. Skavlan kontaktade inte partiledaren och tvingade fram någon intervju utan det jag sade stämmer fint. Det var initierat av gästen att göra det vid den här tidpunkten och många av klagomålen var att han hackade på en sjuk person. Det finns inte belägg för det däremot utan gästen hade försäkrat att han var redo. Mer är det inte med det.

Inte heller sagt att Skavlan kontaktade partiledaren och tvingade fram någon intervju :)! SVT / Skavlan tog den initiala kontakten med partiet / JÅ. Vet inte om det finns exakta detaljer hur det gick till så som du påstår.
SVT / Skavlan sa att partiet / JÅ fick åter kontakta dom när han var frisk igen.

Visa signatur

Samsung Odyssey G9 240Hz HDR1000 5120x1440 9900K 5,3GHz 1,335v adaptive Asus Z390-I
Asus RTX 2070 Dual EVO Advanced 8GB G.Skill Trident Z RGB B-Die 3200MHz CL16 2x16GB Samsung 970 Evo 1TB
Seasonic Focus Plus Gold 850W 2 x Dell U2715H Corsair K65 Speed SteelSeries Rival 500 Bose Companion 5
Secretlab TITAN 2020 SoftWeave Corsair H100i RGB Platinum Noctua NF-A12x25 x 4 PnP Neo G Mini GB4: 6869 CB15: 233

Permalänk
Medlem
Skrivet av phoenixdisciple:

Eller så tar ni sönder TV-mottagaren i eran TV och hävdar att ni inte har en fungerande i hushållet och således slipper betala.
Visst det kan kännas ovärt att fysiskt pajja TV'n, men om ni ändå kör DigitalBox, Netflix eller dylikt så spelar det ingen roll. Jag gjorde så på min TV för att slippa betala denna skit-avgift jag iaf inte nyttjar någon funktion av alls.

kör du med skärm eller liknande och har digitalbox som kan ta in svt eller dylikt så åker du på tv licens ändå, ända gången du klarar dej är att inte ha en mottagare som kan ta in svt det vill säga video å allt som rör analog mottagning och alla typer av digital boxar och satellit. Netflix behöver du inte betala tv licens för det är en streaming tjänst och du kan inte ta in svt där.

Visa signatur

3960@4.7ghz ht off, 16 gb ram, 2x780gtx sli med 3d surround. 2xssd raid 0 med trim igång

Permalänk
Avstängd
Skrivet av GaMeR2K5:

För att förtydliga så lägger jag till vad som står i SAOL.

http://i.imgur.com/RfrC9Bd.png

Vad är det du vill förtydliga?
TV-avgiften är sedan 1967 ingen licens.

Och man behöver ingen myndighets tillåtelse för att skaffa eller ha en tv, man måste bara betala avgiften om man väljer att ha en TV.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av nackskägg:

Vad är det du vill förtydliga?
TV-avgiften är sedan 1967 ingen licens.

Och man behöver ingen myndighets tillåtelse för att skaffa eller ha en tv, man måste bara betala avgiften om man väljer att ha en TV.

Hur tusan lyckas du misstolka?

Visa signatur

Intel Core i7 3770K@3.5, ASUS P8Z77V-DELUXE, 16GB RAM, GeForce GTX 660 Ti, ASUS XONAR ESSENCE STX, SAMSUNG 830 256GB SSD, 5x Samsung HD204UI, 4x WD40EFRX, 1x Western Digital Caviar Green WD20EARX, 1x Samsung HD103UJ, Windows 8.1 Pro

Permalänk
Avstängd
Skrivet av GaMeR2K5:

Hur tusan lyckas du misstolka?

Hur tusan misslyckas du förmedla vad du vill säga?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av nackskägg:

Hur tusan misslyckas du förmedla vad du vill säga?

Citerade ditt inlägg med en bild ifrån SAOL som förklarar vad "licens" är för att förtydliga ditt inlägg.

Skrivet av nackskägg:

Nej.

Vapenlicens är ett tillstånd för att få inneha ett vapen. Ett tillstånd som man ansöker om.
Vissa vapen kräver dessutom särskild utbildning, i form av jägarexamen.

Innan du har en licens för ett vapen får du inte inneha det.

Man betalar en ansökningavgift, oavsett om du blir beviljad licensen eller inte, ingen årlig avgift för att inneha ett vapen.

TV-avgiften är just en avgift. Det krävs ingen licens för att inneha eller nyttja en TV, det krävs bara att man betalar avgiften så länge man innehar TV:n.

Inte på långa vägar samma sak.

Skrivet av GaMeR2K5:

För att förtydliga så lägger jag till vad som står i SAOL.

http://i.imgur.com/RfrC9Bd.png

Visa signatur

Intel Core i7 3770K@3.5, ASUS P8Z77V-DELUXE, 16GB RAM, GeForce GTX 660 Ti, ASUS XONAR ESSENCE STX, SAMSUNG 830 256GB SSD, 5x Samsung HD204UI, 4x WD40EFRX, 1x Western Digital Caviar Green WD20EARX, 1x Samsung HD103UJ, Windows 8.1 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr Mr:

Fortfarande ingen källa???

Då ändrar vi ditt citat här ovanför till:
Jag har helt fel i mitt utspel om att SVT hade riggat upp med en egen publik som skulle medvetet bua åt Jimmy Åkesson.

Jag erkänner att jag inte hade en källa som 100% skulle bevisa det, varför försöker du trycka ner mig med att jag hade fel hela tiden? Varför gör du en sådan stor sak av något som vi kan lämna för att sedan gå vidare till det vi egentligen började prata om? Eller är du så fixerad vid att någon har fel så mycket att du ska skapa ännu en diskussion om det ämnet? Antar att du aldrig haft fel, du måste vara perfekt!

Skrivet av Petterk:

Det är ett soffprogram där programledaren inte gjort fel, att man bryr sig så mycket är därför konstigt. Du kan tycka vad du vill om programmet och programledaren, men du lägger tydligen vikt vid det också trotts att det inte är någon fråga som avgör public service och dess finansiering som var utgångspunkten i tråden. Skavlan fick också kritik från tittare efter Löfvenintervjun i december för att ha varit påstridig, för att han haka upp sig på samma frågor, pga hans attityd och för att de ansåg intervjun vara poänglös och att Skavlan inte behandlade Löfven på samma sätt som Reinfeldt osv. De skapade däremot inget driv och kampanj för att anmäla programmet och skicka massor synpunkter till SVT och NRK. De hade inte heller vunnit om de anmält programmet.

Löfven skulle aldrig kunna fortsätta vara partiledare om han led av spelberoende och liknande, och hade hans parti gjort ett stort jippo av att utesluta personer hade han fått frågor om det också. Det är ett unikt fall där gästen fullt var med på det hela och inte förväntade sig något gullande och hade själv begärt att få tala om sakerna eller på förväg fick veta vilka ämnen som skulle tas upp. Värre är det faktiskt inte. Skamligt är det inte i vanliga medier när frågan har tagits upp.

Både du och dom flesta andra här verkar ha väldiga problem med läsförståelse. Jag pratar inte om hur Åkesson kände sig, hurivida han varit sjukskriven eller något. Jag har klart och tydligt upprepande gånger sagt vad som jag tycker är fel. Problemet med hela diskussionen kring detta verkar snarare vara att så många tycks missuppfatta enkel svenska än vad som faktiskt skrivs.

Blir väldigt mycket att ni ska jämföra och säga att Åkesson gör si och så, och det gör inte dom andra. Men ni tänker inte på vad dom andra gör, bara för att dom inte gör precis samma sak gör det dom då till fläckfria?

Skrivet av Yorg:

Som vanligt paddlar du bakåt, kan inte stå för något du säger, kan inte backa upp något du säger och går hela tiden till angrepp mot folk som kommer med logiska argument mot ditt svammel. Ge dig, inse att du återigen är ute på för djupt vatten och diskuterar saker som du inte har tillräcklig kunskap om.

Det är omöjligt att gå lika hårt åt Löfven eftersom han inte har suttit och sjungit fyllesånger om hur glad han är över att Gösta Bohman är död (jmfr Palme), hans parti är inte kända för att hota folk med järnrör eller är överrepresenterade gällande kriminalitet. De har inte kopplingar till extrema hatsajter och de har inte satt en människa som hasplar ur sig gråzons antisemitiska uttalanden titt som tätt som talman i riksdagen. Men om de haft det kan du ge dig fan på att han hade blivit grillad på samma sätt.

Men kör på det, fortsätt försöka förneka dina åsikter och ståndpunker i något dödfött försök att hävda neutralitet och objektivitet.

Väldigt vad du förföljer mig helt plötsligt i alla dessa trådar. Det är EN sak som jag haft fel i, som jag dessutom erkänner, och det är just källa om buandet till Åkesson. Och folk kommer givetvis med "logiska argument" och jag är självklart den som går mot angrepp på folk... Vad är det inte du gör när du är så fixerad vid att trycka ner mig i varje tråd helt plötsligt? Eller är jag ett undantag då, eftersom jag inte tycker som dig. Det är inte jag som inte står för vad jag säger det är du och ett gäng till som hela tiden påstår att jag tycker och skriver saker som jag inte gjort, du förvränger mina ord i varenda tråd och svarar på din egna version av mina inlägg. Det är ju riktigt moget av en vuxen individ.

Vilket fantasi-påstående. Menar du verkligen på fullaste allvar att folk inom S eller en del som röstar på S inte alls hatar på andra för deras åsikter med mera? Näthat från vänsterpartier är ju inte ovanligt, självklart finns det inga nazistiska extremister inom dessa partier, men det finns raka motsatsen, dock fortfarande extremister.

Jag förnekar inga åsikter överhuvudtaget utan, som sagt är det du som förvränger min ord och hittar på åsikter åt mig som jag inte har. Det är ett riktigt äckligt beteende du har och jag hoppas du inser det snart.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Danmyr:

Meningslöst att försöka föra en diskussion med personer som kastar epitet istället för att förhålla sig sakliga, alla som har en avvikande uppfattning i din värld tycks vara rasister eller främlingsfientliga. Och det har gjorts flertalet större undersökningar som visar på vänstersympatier inom SVT/SR, men om man inte öppnar sig för annat än selektiv information så blir det kanske så att dina uppfattningar blir gällande? Som jag klart och tydligt uppmärksammade så röstar jag ej på SD, dock så ser jag inte hur partitillhörighet speglar en "viss" åsikt som görs gällande för hela väljarkåren precis som om alla var kloner?

Ha en fortsatt trevlig kväll kära klockare!

Håller helt med om det sista. Har man en åsikt om något så måste man tydligen tillhöra ett visst parti, man måste således tydligen även hålla med om allting i det parti man röstar på osv. Det finns förslag och idéer från alla håll som är bra enligt min åsikt och sedan finns det dom som är dåliga. Varför man väljer att rösta eller stödja ett parti framför ett annat är i det fallet det parti man själv tycker har fler bättre förslag, eller också förslag man tycker är mycket viktiga. Vad som är grymt irriterande är när folk stämplar någon för att vara kommunist/nazist (vilket är dom mest vanliga såvitt jag vet). Ska man trycka ner folk, svartmåla osv för deras åsikter så kanske man helt enkelt inte hör hemma i en demokrati, detta gäller givetvis alla parter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

Så, för att jag svarar dig i sammanlagt två trådar så förföljer jag dig nu? Lite som Jimmie Åkesson blir förföljd av Skavlan?

Alla saker jag drog exempel om gällande SD är faktum och bevisade sen innan, men du kallar det "fantasipåstående"? Nej, jag har inte direkt hört om näthat från S, det finns säkert något troll någonstans som gör det, men det är inte direkt vanligt. Ställer du det i proportion till hur stort S är jämfört med SD blir det ännu märkligare att du försöker jämställa dem. Rent löjligt faktiskt.

När det gäller "näthat från vänsterpartier" antar jag att du menar partister, inte heller här ser jag hur det ens skulle kunna närma sig SD's bevisade trollarmé och grupper på Facebook som inte syftar till något annat än näthat. Men återigen kanske den världsvane och påläste 18'åringen kan komma med bevis för att backa upp detta? Inte?

Bevisa då hur jag förvränger dina ord. Du har ju med all tydlighet visat dina sympatier för SD och Åkesson, vad är det jag saknar belägg för tycker du?

Public Service är en otroligt viktig funktion i ett demokratiskt samhälle, det betyder inte och ska inte betyda att allt de gör eller säger är helt ofärgat, det betyder bara att alla sidor ska få komma till tals (förutom de rent samhällsfientliga). SVT/SR fyller den funktionen och ger motvikt till många andra reklamfinansierade eller politisk bunden media. SD-trollen upplever väl det inte så då de har sina "Granskning Sverige", "Avpixlat", "Realisten" etc som är rena propagandamaskiner gällande hat och misstänkliggörande, men om man har någon gnutta förståelse för källkritik är man inte så intresserad av dem.

För övrigt känns det rätt löjligt när någon tror att SVT inte skulle kunna granska ett företag som kan ha sponsrat Fotbolls-VM eller melodifestivalen, de har väl granskat McDonalds rätt många gånger och de sponsrar ju allt de kan?

Visa signatur

7800X3D - 7900XTX - QD-OLED 34" AW3423DW

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd låst*

Låser tråden då den har spårat ur totalt. Vill man diskutera politik, Skalvan, whatever går det bra att skapa en tråd i Övriga ämnen.
/moderator

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...