Permalänk
Medlem

Corsair 200R distans

Hej!

Har köpt chassit Corsair Carbide 200R och märkte när jag skulle montera mitt ATX moderkort att det fanns en distans som inte gick att få bort och som man inte heller kunde skruva in någon skruv i. Distansen passade dock perfekt in i ett hål i moderkortet så jag körde på och monterade moderkortet och skruvade in skruvar i dem andra hålen.

Nästa dag såg jag ett klipp på youtube där en snubbe pratade om exakt den distansen och sa att den va jätte viktig att ta bort om man använder ett ATX moderkort för annars finns risken att moderkortet kortsluts.
Länk till klippet och tid då distansen nämns: https://youtu.be/NkuBK9jSvIE?t=309
Någon har också kommenterat klippet med denna kommentaren: "My friend got this case and he didn't remove the stud in the middle like you mentioned, FRIED his brand new expensive board and the company wouldn't accept reliability for it because he told them how it happened. Ouch."

Han säger dock i klippet att den går att få bort men i så fall måste du antingen såga eller dra loss den då den verkligen är fastmonterad. Han har alltså i princip fel när han säger att den är avtagbar.
Har sedan försökt googla lite och verkar som vissa menar att den är till för att göra monteringen med moderkortet enklare och således inte som behövs ta bort.

Någon här som har någon aning/gissning eller som han något chassi med liknande distans? Orkar inte bränna upp hela datorn..

Permalänk
Medlem

Det är en passningsdistans för att lättare placera moderkortet. Passar den i ett hål är det bara att köra.
Du behöver inte vara orolig @ensure

Edit: Dock så talar Linus inte alls om den distansen utan den distansen under. Kontrollera den, den kan möjligvis kortsluta.
Kollar du videon är passningsdistansen den ovan.

Permalänk
Medlem

@Hiraeth: Du har rätt. Tack för hjälpen!

Dock kommer jag inte ihåg om den undre distansen var monterad på mitt chassi så det får väl bli att koppla ur allt och ta ut moderkortet och kolla...

Permalänk
Inaktivt företagskonto
Skrivet av ensure:

@Lucas G: Du har rätt. Tack för hjälpen!

Dock kommer jag inte ihåg om den undre distansen var monterad på mitt chassi så det får väl bli att koppla ur allt och ta ut moderkortet och kolla...

Precis som Lucas skriver så är de ingen fara. Så länge de är en distans som passar i något av skruvhålen på ditt moderkort så är det inga problem.