Permalänk
Medlem

eGPU, Grafikkortsval

Tjena!

Tänkte fråga vad som skulle vara ett bra grafikkort att köra med denna egpu adapter http://www.banggood.com/EXP-GDC-Laptop-External-PCI-E-Graphics-Card-Mini-PCI-E-Set-p-934367.html

Jag använder en laptop med en Intel i3-2310M så min fråga är vad jag ska köpa för att inte få en stor bottleneck (aka processor) som drar ner grafikkortets prestanda. Så min fråga är vad som skulle passa bäst till denna processor?

Tacksam för svar!

Permalänk
Vive la liberté!

Du tappar mer på att du bara har en x1 PCIe port. Men något i mellanklassen (GTX 560TI, 660Ti, 760, 960) borde passa bra och inte vara alltför överdrivet i förhållande till CPU-kraften.

Se gärna denna samlingstråd
http://forum.techinferno.com/diy-e-gpu-projects/2109-diy-egpu...

Permalänk
Medlem

Vill du skaffa nya komponenter så kolla på 285/280/280x. Väldigt bra pris och prestanda. Kan du sträcka dig gå upp till 290x (2500kr) då det blir ett rejält kliv.
Här har du en lista hur bra olika kort är:

Ska du kliva ner och tycker 280/285/280x för 1700-1850kr är för dyrt rekommenderar jag att antingen spara lite mer pengar eller gå för reor, kort under det kostar mycket mer än vad det smakar. Hittar du däremot 260x/270/270x på rea kan det definitivt vara värt att slå till. Det bästa är däremot att gå för begagnat där 280/280x går för <1000kr ofta. Nvidia för nya komponenter är inte intressant då allting de har att erbjuda är 960 & 750ti varav båda är rätt överprisade. Nvidia begagnat kan däremot vara intressant.

Säger däremot som tidigare, PCI-E bussen kommer flaska. Rekommenderar att du skaffar ett hyggligt grafikkort nu och sedan satsar på en riktig stationär dator i framtiden när pengar finns för det och din nuvarande bärbara behövs bytas ut. Då kan du ha kvar det grafikkortet du tidigare köpt, även om det kommer vara lite åldrat. Nästan oavsett vad du köper kommer det flaskas helt enkelt. En i3 på en bärbar är inte jämförbar med en i3 på en stationär då de har helt olika syften.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Vive la liberté!

Ett bekymmer med AMD visavi Nvidia i dessa sammanhang är att du med AMD är begränsad till att köra med extern display. Med Nivida kan du även använda laptopens interna display.